Kenwood Navigation Saab 9-3

Om du letar efter en ersättning för ett defekt system eller om du vill uppgradera din 9-3 utan ett fabriksnavigeringssystem har du ett litet problem.

Navigationsdetaljer © 2014 saabblog.net
Navigationsdetaljer © 2014 saabblog.net

Det ursprungliga systemet är bra, men det är nu inaktuellt och vi får inte kartuppdateringar för det. Den optiska integrationen av eftermonteringssystem är å andra sidan ofta misslyckad, men vi hittade lösningen.

Det finns en dubbel DIN-monteringssats för Saab 9-3 från Kenwood, som inte var officiellt tillgänglig på marknaden för slutkunder och vars exklusiva distribution har tagits över av ett dotterbolag till Dresdner Mobilforum. Systemet passar Saab perfekt, skillnaden mot fabrikslösningen kan knappast ses visuellt. Rattknapparnas användbarhet, med undantag för telefonknappen, bibehålls. Satsen är lämplig för installation av alla Kenwood dubbla DIN-enheter, med eller utan navigering.

En läsare på bloggen installerade den i sin 9-3 och skrev oss följande:

”Kenwood erbjuder mig ett uppdaterat multimedianavigeringssystem som i kombination med Saabs installationsmaterial ser väldigt nära en fabrikslösning (vilket är väldigt viktigt för mig) och som dessutom erbjuder ett mycket större utbud av funktioner. Garmin-navigeringen fungerar tillförlitligt och enligt mig är hela systemet väldigt lätt att använda. Jag kan använda alla aktuella media, importera musik via USB och AUX-IN och, om det stöds av mobiltelefonen, streama via Bluetooth (A2DP). Jag lyssnar på digitalradio DAB+, som tas emot med antenngränssnittet via originalantennen! Jag kan fortfarande styra de grundläggande funktionerna via rattknapparna och färginställningen på enhetsknapparna träffar Saab grön till punkten.
Utgångseffekten är högre och med ljudgränssnittet är det ursprungliga ljudsystemet fortfarande fullt utnyttjat och låter världar bättre än den ursprungliga radioen, som tidigare installerades. Eftersom min Saab har ingen parkeringshjälp har jag installerat Kenwood-bakkameraet - omvänd ren bild där. När det gäller pris är detta verkligen en bra affär under en original Navi retrofit!"

Tillverkarens listpris för Kenwood 4230 BT och installationssatsen är 1.299,00 4230 €. I samband med Kenwood XNUMX BT erbjuder Saabs partner Mobilforum Dresden det kompletta satsen inklusive installation till våra läsare till ett specialpris.

Monteringssatsen är tillgänglig för alla Saab 9-3 från MY 2008 utan hjälpvärmare och inkluderar:

1 GM-LAN-gränssnitt för tändning och anslutning av rattknapparna, förutom telefonknapparna.
1 ljudgränssnitt för att ansluta ljudsystemet
1 radiopanel
1 antennadapter, olika monteringsmaterial, små delar
1 detaljerade stegvisa installationsinstruktioner (engelska).

Data för navigationssystemet finns på tillverkarens hemsida. Med Kenwood-systemet får Saab en modern lösning, och den kringgår problemet med icke-leverantörsprogramvaruuppdateringar för navigering. Dessutom kan även en bakkamera eftermonteras, vilket är en bra sak.

Nästan viktigare är den framgångsrika optiska integrationen i Saab. Bilder på redan installerade system visar att operationen lyckades. Kenwood-eftermonteringen anpassar sig väl till Saab-interiören med motsvarande monteringsram, och NEVS kommer även att använda liknande OEM-lösningar i framtiden.

Ronny Holfert (Tel: 9 3-035204) från Mobilplus svarar gärna på frågor om navigering och integration i 270-444.

25 tankar om “Kenwood Navigation Saab 9-3"

 • blank

  “Monteringssatsen finns tillgänglig för alla Saab 9-3 från MY 2008 utan parkeringsvärmare och inkluderar:” …

  och vad gör jag med mina två 9-3-II (cv bj 2008 eller sc bj 2010), i varje fall är den ursprungliga värmaren installerad? passar kenwood ersättningslödret fortfarande, eller vad är det som förhindrar installationen?

  LG

  thomas t.

  • blank

   En Kennwood Navi kan installeras, men hjälpuppvärmningen kan inte längre startas med ett tidsprogram, eftersom det inte tar emot en tidssignal från Kenwood Navi - och förmodligen andra enheter som inte är Saab. Endast manuell och utomhustemperaturstyrd start av parkeringsvärmaren fungerar.

 • blank

  Fungerar detta med DNX7250DAB eller med DNN9250DAB?
  Vad skulle det kosta? Vad sägs om leverans och installation i Schweiz? Du är inte bara runt hörnet? Eller kan du planera en resa och vänta på installationen?

  Hälsningar från Schweiz, Rolf

  • Hej Rolf,
   ja det fungerar med de nämnda enheterna - i princip kan alla dubbel-DIN-enheter från Kenwood installeras med dem.
   Kontakta mig direkt via e-post så att jag kan göra ett motsvarande erbjudande. Förresten - Dresden är alltid värt en resa och det har redan funnits kunder som har lämnat in sitt fordon för installation och sedan reser i DD som turister.
   Kan allt klargöras ...
   Hälsningar till Schweiz, Ronny Holfert, mobilplus.

 • Återigen, en kort notering för alla intresserade: Eftersom produktändringen vid Kenwood har överlappat med artiklens konstitution något, är Kenwood DNX4230BT / DAB inte längre tillgängliga. Vi har redan omskrivit alla erbjudna set på de nya enheterna DNX4250BT och DAB! Erbjudandet för bloggläsarna finns kvar i prisklassen, så 899 € brutto för uppsättningen med BT-enheten, 999 € för DAB-uppsättningen.
  Jag ser fortfarande fram emot livliga förfrågningar!
  Med vänliga hälsningar, Ronny Holfert, mobilplus.

 • blank

  Tack för ditt engagemang. Var på semester i några dagar och jag saknade en anständig GPS. Jag tycker att enheten är bra, tyvärr måste en annan elektronisk del repareras under tiden. Låt oss se om jag har modet att göra ytterligare investeringar ...

 • blank

  @Lars: Menar du verkligen att 9-3 I (YS3D tills BJ2003) eller 9-3 II (YS3F) i pre-ansiktslyftning version att 2007? Här måste också skiljas på grund förrän runt 2006 dubbel-DIN-system installerades i det inre.

  Såvitt jag vet är det fortfarande enkelt med 9-3 I, medan det är helt enkelt omöjligt att byta ut det med icke-Saab-radio med 9-3 II 2003-2006.

  Nyckelord: CAN-buss

  • Hej Daniel, ja, min är en YS3D, cabriolet byggdes fram till mitten av 2003, min är en av de sista som rullade av löpande band :-). Angående CAN-bussen: Jag trodde att det fanns en i "YS3Dlers" också? Tyvärr har jag inte tid för tillfället att undersöka allt, och på något sätt är jag ingen mekaniker heller - jag skulle vilja vara det, men jag har inte utrymme att släppa ångan...

   • Hej Lars, hej Daniel - jag skulle vilja stanna här ett ögonblick. Problemet i 9-3 II-modellerna före 2007 är inte en CAN-buss utan en optisk buss (dvs. fiberoptik).
    Uttalande från mobilforum Dresden: ”...fram till My 06 styrdes hela infotainmentsystemet via en optisk ringbuss. Om en del är defekt eller inte ansluten fungerar ingenting längre. Från min 07 ändrades det.”

    Eftersom det inte fanns några anpassningar finns det tyvärr ingen ommontering möjlig. Tyvärr!
    Hälsningar Ronny Holfert, mobilplus.

 • På källan till Navi Part 2 här på bloggen beställde jag en DVD. Det finns också några modeller för 2007.
  Detta fungerar perfekt i min 9 3 från BJ 2006. Även om det förmodligen inte är lagligt men om Saab själv inte erbjuder någonting tycker jag ganska legitim. Kostnad 43 €

 • blank

  God morgon från Naumburg / Saale till alla. Jag har en fråga i sammanhanget:

  Finns det något sätt att para ihop en vanlig smartphone (Samsung) via Bluetooth? 9-³ Vector, tillverkningsår 2009. Tvärtemot beskrivningen saknas knappen "Telefon" under "Inställningar".

  • blank

   God morgon på dig också! Var en annan SAAB-förare med mig i katedralstaden när jag var borta? Det skulle vara trevligt. Glöm inte att säga hej, jag hälsar tillbaka när jag är tillbaka.

   • blank

    Det är en fråga om heder, kompis. Vi är inte så många här, men,,,,pionjärtider kräver banbrytande handlingar!
    KYF- ... ..

    • blank

     En 9-3I Diesel Coupe, en 9-3II Sportcombi i blått, en 9000 CS i svart, en 900I Cabrio från stadsfotografen, en 9-3II sedan och ibland en 9-5I 3.0 TiD kombi och en tidigare 9-5 Aero Kombi, det är de jag känner. Men mycket kan ha hänt de senaste 15 månaderna. När du kommer tillbaka vifter du med händerna, det är säkert! HHM- ... och vilken trevlig kombination som helst är gratis.

 • blank

  Hi Tom,
  tack för den här intressanta artikeln.
  Finns det något som en retrofit kit för 9-5 Bj. 2007?
  Grüßle
  Cooper One

  • Hej Coopereins, jag har fortfarande exakt en monteringskit för SAAB 9.5 från 09 / 2005 (MY2006) på lager, är då inte längre tillgänglig. Om du är intresserad, kontakta oss.
   Med vänliga hälsningar, Ronny Holfert (mobilplus GmbH)
   ronny.holfert@mobilplus.com

 • Jag har Kenwood DNX 5220BT i min Saab och jag är väldigt nöjd. Kan bara rekommendera det. Installationen ägde rum också via Mobile Forum Dresden.

 • Vad ska jag säga - Jag har letat efter en bra lösning för 9-3 I ... 🙁 i flera år

  • Det har varit ett tag, men jag tror att jag hade en kommersiellt tillgänglig Blaupunkt monterad i min 9-3 I. Med lock och kablage. Allt från Saab och bara den vanliga förändringen som behövs.

   • Hej Hans, var Blaupunkt en "naviceiver" och i "dubbel DIN"-format? Var det något sådant från Blaupunkt? Det jag letar efter borde vara tekniskt uppdaterat...

    • Det var inget med Navi inuti. En vanlig tv-tuner från 1 Din med antenndiversitet. Manövrering via rattknapparna var möjlig. Visa på SID inte.

   • Ja, nåt sånt - jag började med en marknadsskanning för några år sedan och fastnade då med en Clarion (tror jag Max983) - men sedan insåg jag det på något sätt inte. Jag var inte säker på om jag ville såga... bibehålls alla SID- eller rattfunktioner med en sådan handling? Lösningen ska (naturligtvis) vara så subtil som möjligt, inget bling bling, ingen svart "piano" finish, inga blå strömbrytare/knappar... svårt, svårt!

    • Jag kan inte säga något om det konkreta genomförandet. Jag tycker ingenting om installationslösningar. Detta område fortsätter att utvecklas så snabbt att det inte längre är föråldrat. Kära det enklaste gränssnittet till iPhone (jack och laddningskabel) och håll den uppdaterad. Även om detta är också otillfredsställande, men vad bra exempel iPod-kontroll, så om jag kan inte anhönren Youtube musikvideo (som vi redan gör oftare). För att inte nämna navigeringen. En HUD för en inbyggd lösning? Inget sätt Med iPhone som Navi? Inget problem, tack vare Navigon och Garmin (ja, igen fler kablar, förstås).

 • Tyvärr inget för förare av 2007-modellerna. Och det kommer aldrig att bli någonting. Alltför mycket integrerat i systemet

  1
  1

Kommentarer är stängda.