Kenwood Navigation Saab 9-3

Den som söker ersättning för ett defekt system eller som vill uppgradera sin 9-3 - även utan ett fabriksnavigationssystem - har ett litet problem.

Navigationsdetaljer © 2014 saabblog.net
Navigationsdetaljer © 2014 saabblog.net

Det ursprungliga systemet är bra, men nu föråldrat, och vi får inga kartuppdateringar för det. Den optiska integrationen av eftermonteringssystem har emellertid ofta varit misslyckad, men vi har hittat lösningen.

För Saab 9-3 av Kenwood finns det ett dubbelt DIN-monteringssats som inte var officiellt tillgängligt för slutkunder och vars exklusiva distributör har tagit över ett dotterbolag till Dresdner Mobilforum. Systemet passar perfekt med Saab, skillnaden i fabrikslösningen är svår att ta fram visuellt. Rattens knappar, utom telefonknappen, behålls. Satsen är lämplig för installation av alla Kenwood dubbla DIN-enheter, med eller utan navigering.

En läsare på bloggen installerade den i sin 9-3 och skrev oss följande:

"Kenwood erbjuder mig ett aktuellt multimedia navigationssystem som i kombination med Saabs inbyggda material syns visuellt mycket nära en fabrikslösning (vilket är mycket viktigt för mig) och erbjuder också ett mycket bredare utbud av funktioner. Garmins navigering fungerar tillförlitligt och hela systemet är väldigt lätt att använda enligt min mening. Jag kan använda alla senaste media, spela musik via USB och AUX-In och, om det stöds av telefonen, strömma via Bluetooth (A2DP). Jag hör digital radio DAB +, som mottas med antenngränssnittet via den ursprungliga antennen! Jag kan fortfarande styra de grundläggande funktionerna via rattknapparna och färginställningen på enhetens knappar träffar Saab greenen till punkten.
Utgångseffekten är högre och med ljudgränssnittet är det ursprungliga ljudsystemet fortfarande fullt utnyttjat och låter världar bättre än den ursprungliga radioen, som tidigare installerades. Eftersom min Saab har ingen parkeringshjälp har jag installerat Kenwood-bakkameraet - omvänd ren bild där. När det gäller pris är detta verkligen en bra affär under en original Navi retrofit!"

Listpriset på tillverkaren för Kenwood 4230 BT och installationssats är 1.299,00 €. I samarbete med Kenwood 4230 BT erbjuder Saab Partner Mobilforum Dresden det kompletta paketet, inklusive installation till våra läsare till ett speciellt pris.

Monteringssatsen är tillgänglig för alla Saab 9-3 från MY 2008 utan hjälpvärmare och inkluderar:

1 GM-LAN-gränssnitt för tändning och anslutning av rattknapparna, förutom telefonknapparna.
1 ljudgränssnitt för att ansluta ljudsystemet
1 radiopanel
1 antennadapter, olika monteringsmaterial, små delar
1 detaljerade stegvisa installationsinstruktioner (engelska).

Data för navigationssystemet finns på tillverkarens hemsida. Med Kenwood-systemet får Saab en modern lösning, och den kringgår problemet med icke-leverantörsprogramvaruuppdateringar för navigering. Dessutom kan även en bakkamera eftermonteras, vilket är en bra sak.

Nästan viktigare är den framgångsrika optiska integrationen i Saab. Bilder på redan installerade system visar att operationen lyckades. Kenwood-eftermonteringen anpassar sig väl till Saab-interiören med motsvarande monteringsram, och NEVS kommer även att använda liknande OEM-lösningar i framtiden.

Om du har frågor om navigering och integration i 9-3, var god kontakta Ronny Holfert (Tel: 035204 270-444) hos Mobilplus.

25 tankar om "Kenwood Navigation Saab 9-3"

 • Du kan installera en Kennwood Navi, men parkeringsvärmare kan inte startas i tid eftersom det inte tar emot en tidssignal från Kenwood Navi - och förmodligen andra icke-Saab-enheter. Det fungerar endast manuellt och utetemperaturreglerat startvärmare.

 • "Monteringssatsen är tillgänglig för alla Saab 9-3 från MY 2008 utan extravärme och inkluderar:" ...

  och vad gör jag med mina två 9-3-II (cv bj 2008 eller sc bj 2010), i varje fall är den ursprungliga värmaren installerad? passar kenwood ersättningslödret fortfarande, eller vad är det som förhindrar installationen?

  LG

  thomas t.

 • Hej Lars, Hej Daniel - Jag skulle vilja koppla upp här en stund. Problemet i 9-3 II-modellerna före 2007 är inte CAN-buss men optisk buss (dvs. optisk fiber).
  Uttalande mobilforum Dresden: "... tills Min 06, hela infotainment systemet styrdes via en optisk ringbuss. Är det en del bruten eller inte ansluten är ingenting mer. Det ändrade från My 07. "

  Eftersom det inte fanns några anpassningar finns det tyvärr ingen ommontering möjlig. Tyvärr!
  Hälsningar Ronny Holfert, mobilplus.

 • Hej Rolf,
  ja, detta fungerar också med de nämnda enheterna - i princip kan alla dubbla DIN-enheter från Kenwood installeras med dem.
  Vänligen kontakta mig direkt via e-post, så jag kan skapa ett motsvarande erbjudande. Förresten - Dresden är alltid värt en resa och det var redan kunder som har skickat in sitt fordon för installation och sedan i DD reser som turist.
  Kan allt förtydligas ...
  Hälsningar till Schweiz, Ronny Holfert, mobilplus.

 • Fungerar detta med DNX7250DAB eller med DNN9250DAB?
  Vad skulle det kosta? Vad sägs om leverans och installation i Schweiz? Du är inte bara runt hörnet? Eller kan du planera en resa och vänta på installationen?

  Hälsningar från Schweiz, Rolf

 • Återigen, en kort notering för alla intresserade: Eftersom produktändringen vid Kenwood har överlappat med artiklens konstitution något, är Kenwood DNX4230BT / DAB inte längre tillgängliga. Vi har redan omskrivit alla erbjudna set på de nya enheterna DNX4250BT och DAB! Erbjudandet för bloggläsarna finns kvar i prisklassen, så 899 € brutto för uppsättningen med BT-enheten, 999 € för DAB-uppsättningen.
  Jag ser fortfarande fram emot livliga förfrågningar!
  Med vänliga hälsningar, Ronny Holfert, mobilplus.

 • Hej Coopereins, jag har fortfarande exakt en monteringskit för SAAB 9.5 från 09 / 2005 (MY2006) på lager, är då inte längre tillgänglig. Om du är intresserad, kontakta oss.
  Med vänliga hälsningar, Ronny Holfert (mobilplus GmbH)
  ronny.holfert@mobilplus.com

 • Tack för ditt engagemang. Var några dagar på semester och har en anständig Navi saknas. Anordningen som jag tycker är bra, tyvärr, under tiden måste en annan elektronikdel repareras. Låt oss se om jag fortfarande har modet att investera extra ...

 • En 9-3I Diesel Coupe, en 9-3II Sportcombi i blått, en 9000 CS i svart, en 900I cabriolet till staden fotograf, en 9-3II sedan, och ibland även en 9-5I 3.0 TiD kombination och en tidigare 9-5 Aero combi, dessa är de jag känner. Men det kan ha gjorts under de senaste månaderna några 15. Efter återkomsten händerna vinka, det är säkert! FM-konto ... och oavsett graden av trevlig kombination fritt.

 • Det var inget med Navi inuti. En vanlig tv-tuner från 1 Din med antenndiversitet. Manövrering via rattknapparna var möjlig. Visa på SID inte.

 • Tja, det är en fråga om ära, kollega. Många av oss är inte här, men ,,,, banbrytande tider kräver banbrytande prestationer!
  KYF- ... ..

 • Jag kan inte säga något om det konkreta genomförandet. Jag tycker ingenting om installationslösningar. Detta område fortsätter att utvecklas så snabbt att det inte längre är föråldrat. Kära det enklaste gränssnittet till iPhone (jack och laddningskabel) och håll den uppdaterad. Även om detta är också otillfredsställande, men vad bra exempel iPod-kontroll, så om jag kan inte anhönren Youtube musikvideo (som vi redan gör oftare). För att inte nämna navigeringen. En HUD för en inbyggd lösning? Inget sätt Med iPhone som Navi? Inget problem, tack vare Navigon och Garmin (ja, igen fler kablar, förstås).

 • Hej Daniel, ja, min är en YS3D, konvertibellen byggdes till mitten av 2003, min är en av de sista att rulla av linjen :-). Till CAN-bussen: Jag trodde, i "YS3Dlern" är det synonymt? För tillfället saknar jag tid att undersöka allt, och på något sätt är jag inte en skruvmejsel - jag skulle vilja ha men har inget utrymme att låta mig gå ...

 • God morgon tillbaka! Har det varit en annan SAAB-förare i katedralstaden medan jag var borta? Det skulle vara trevligt. Glöm inte att säga hej, jag säger hej tillbaka när jag är tillbaka.

 • Ja, något liknande - har någonsin startat en marknad skanna ett par år sedan och sedan gick jag till en Clarion (Max983 tror jag) fast - fick det då men på något sätt inte realisert. Jag var inte säker på om jag ville såga ... förblir eftersom alla SID eller rattfunktionerna i en sådan åtgärd mottogs? Lösningen ska vara (naturligtvis) diskret som möjligt, ingen bling bling, ingen svart "piano" färg, ingen blå nycklar / knappar ... svårt, svårt!

 • @Lars: Menar du verkligen att 9-3 I (YS3D tills BJ2003) eller 9-3 II (YS3F) i pre-ansiktslyftning version att 2007? Här måste också skiljas på grund förrän runt 2006 dubbel-DIN-system installerades i det inre.

  Så vitt jag vet, fortfarande bara i 9-3 I, medan utbytet för Saab utländska radioapparater i 9-3 2003 II - 2006 är helt enkelt omöjligt.

  Nyckelord: CAN-buss

 • Hej Hans, var Blaupunkt som en "naviceiver" och i "double-DIN" -formatet? Var det något sådant från Blaupunkt? Vad jag letar efter bör vara tekniskt uppdaterad ...

 • På källan till Navi Part 2 här på bloggen beställde jag en DVD. Det finns också några modeller för 2007.
  Detta fungerar perfekt i min 9 3 från BJ 2006. Även om det förmodligen inte är lagligt men om Saab själv inte erbjuder någonting tycker jag ganska legitim. Kostnad 43 €

 • God morgon från Naumburg / Saale till alla. Jag har en fråga i sammanhanget:

  Finns det något sätt att koppla en vanlig smartphone (Samsung) via Bluetooth? 9-³ vektor, år 2009. Under "Inställningar" saknas beskrivningen i strid med knappen "Telefon".

 • Det har varit ett tag, men jag tror att jag hade en kommersiellt tillgänglig Blaupunkt monterad i min 9-3 I. Med lock och kablage. Allt från Saab och bara den vanliga förändringen som behövs.

 • Hi Tom,
  tack för den här intressanta artikeln.
  Finns det något som en retrofit kit för 9-5 Bj. 2007?
  Grüßle
  Cooper One

 • Jag har Kenwood DNX 5220BT i min Saab och jag är väldigt nöjd. Kan bara rekommendera det. Installationen ägde rum också via Mobile Forum Dresden.

 • Vad kan jag säga? Jag har letat efter en bra lösning för 9-3 I i flera år ...

 • Tyvärr inget för förare av 2007-modellerna. Och det kommer aldrig att bli någonting. Alltför mycket integrerat i systemet

  1
  1

Kommentarer är stängda.