saabblog.net på vägen vid Techno Classica 2014

SAAB på Techno Classica i Essen! Och det vid två bås. Ett positivt faktum som vi är skyldiga till en handfull SAAB-entusiaster. Men en efter anonther ...

Stå från 1. Tyska SAAB Club eV
Stå från 1. Tyska SAAB Club eV

Efter nästan 500 kilometer, som tyvärr är fria från Saab, är jag i Essen efter nästan 4 timmar. Cirka 150 till 200 journalister väntar med mig vid västra ingången för ingången, som ska börja för medieombud på onsdag dagen före klockan 14. Det är internationellt! Holländska, svenska, franska och till och med tjeckiska eller Lowak talas. Jag kan helt enkelt inte skilja dessa språk. Konstigt hur många av de närvarande är över 00, spelar golf och har sina fruar på släp ...

Det är nu nära klockan två när dörrarna öppnas. Inloppet löper snabbt och utan ytterligare dröjsmål. Allt verkar perfekt organiserat. Den passerar av VOLVO-stället, där vackert restaurerade modeller från motorsporttiden står. Snabbt korsar jag Hall 3 och anländer till hall 1. Här är varumärket med stjärnan hemma. I hela salen! Omedelbart i riktning mot hall 2, sedan genom hallarna 4 och 6 i hall 9. Här på 122 bås är laget av TRIBORON Tyskland representerade. Pojkarna är i gott humör, och efter en kort välkomst talar vi om vårt favoritbilmärke. Jag rapporterar Götz på nuvarande tillstånd av mina drivmedelförstärkare test. Men mer på en annan sida.

Även om mässan bara har varit öppen i en halvtimme har det redan hunnits några bra samtal. Götz och Josef Zabel pratar nu Onno Kempink om att förse SAAB-flottan med TRIBORON-produkter. Onno bör vara känd för många av våra läsare med sitt SAAB-museum och reservdelstjänster relaterade till SAAB ...

Sedan fortsätter vi tillsammans med Christoph Kloke i Hall 9.1 till monter 140. Traditionellt är den första tyska SAAB Club eV här bredvid monter av Mercedes-vänner och motorsportteamet till Erich Bitter, den välkända och framgångsrika tävlingsföraren. Från 1 till 1958 var han framgångsrik med bland annat NSU men också med VOLVO och SAAB. Vad jag inte visste tidigare. Men även efter sin aktiva karriär förblev han ansluten till varumärket från Trollhättan, återigen som bilhandlare för SAAB.

Erich Bitter före sin bitter diplomat
Erich Bitter före sin bitter diplomat

Du kommer också att välkomnas här på monter. SAAB är genast ämnet för konversation nummer 1. Tiden flyger förbi, och efter knappt en timme och mycket SAAB-samtal säger vi adjö igen.

Tillbaka till TRIBORON-monteren är en välkänd svensk journalist mycket intresserad av tillsatserna av Tommy Lindblom från Stockholm. Hans Hedberg av Teknikens Värld, som vi senast möttes i början av produktionen i december, skulle vilja få så mycket information som möjligt om produkterna och aktuella tester. Han raves om hans provkörning i SAAB 9-3, men priset verkar lite för högt. Han är också väldigt nyfiken på vad som ska hända på sommaren i Stallbacka från bandet.

Hans Hedberg från Teknikens Värld pratar med Götz från TRIBORON Germany
Hans Hedberg från Teknikens Värld pratar med Götz från TRIBORON Germany

Det är nu långt efter 18:30 när jag säger adjö till monter. Stort tack till Tobias Gebauer och killarna från den första tyska SAAB-klubben; till Götz, Dietrich och Josef från TRIBORON Tyskland och naturligtvis till Christoph. Det var en fantastisk eftermiddag och mycket roligt.

Vägen tillbaka igår var inte längre så SAAB fattig. Förutom en 9-3-konvertibel i Leverkusen, sedan flera 900 i Köln och sedan på motorvägen en SAAB 96 i restaurierungswürdigem-staten genom piggyback.

Den som har möjlighet att besöka Techno Classica borde definitivt göra det. Det är värt det!!!

Text och bilder: mark@saabblog.net

 

2 tankar om “saabblog.net på vägen vid Techno Classica 2014"

 • Verkligen en mycket trevlig rapport. Tack

 • blank

  Hej märke

  Tack så mycket för den trevliga rapporten!
  Vi ses där!

  Hälsningar

  Christoph

Kommentarer är stängda.