Saab 9-3 Aero-provkörning möjlig på flera platser

Från och med slutet av april, när de första bilarna redan är i kundhänder, kommer Saabs utsikter i Sverige inte bara att kunna testköra nya Saab 9-3 Aero i Trollhättan.

Saab 9-3 Aero 2014 @ 2014 saabblog.net
Saab 9-3 Aero 2014 @ 2014 saabblog.net

Som NEVS meddelade idag genom pressmeddelande kommer 20 att ha nya platser mellan Norrlands provins i norr och Skåne i söder. För Saab är detta ett annat steg i utvecklingen av kundrelationer på den svenska marknaden. Distributionen kommer fortsättningsvis att drivas uteslutande via NEVS: s närvaro, som försäljnings- och marknadschef Jonas Hernqvist bekräftas idag.

[sam id=”18″-koder=”true”]

Försäljningen har varit online sedan 10 december 2014; Saab 2014-9 Aero 3 kan endast beställas av svenska medborgare som har motsvarande ”personnummer”. Leveransen sker från fabrik, fordonstjänsten utförs av de tidigare Saab-partnerna. Efterfrågan i Sverige har begränsats hittills, vilket också beror på att testkörningar endast är möjliga i Trollhättan, vinter är ingen tid att köpa en bil och hittills har ingen reklam gjorts för fordonen.

För närvarande produceras 6 fordon per dag, och klockfrekvensen kommer förmodligen bara att höjas med premiären på Saab EV. Saabs första elbil är planerad att visas i Peking, men det finns inget officiellt meddelande fyra veckor före bilutställningen.

Den ”uppdatering” som tillkännagavs 2014 väntar ivrigt och det finns fortfarande mycket lite information som cirkulerar om märkets första elbil. Det är fortfarande spännande med Saab - den försiktiga informationspolitiken svarar inte på några av de öppna frågorna.

Text & bild: tom@saabblog.net

 

2 tankar om “Saab 9-3 Aero-provkörning möjlig på flera platser"

  • blank

    Hemligheten är kontraproduktiv - märker du äntligen? Jag är glad att investera i en ny SAAB 9-3 III om den någonsin skulle visas ... men du kan inte planera något liknande ...

    • blank

      Hej Steve. Var helt rätt. Jag har också varit en stolt Saab ägare för 30 år. Men med en sådan företagsfilosofi kan du inte göra bra affärer. Det utvecklar långsamt en anti-sympati för Saab. Verkligen synd.

Kommentarer är stängda.