Navigationsuppdatering för Saab 9-3 (Del 2)

Det första testet med ny navigationsprogramvara för Saab 9-3 var en besvikelse. Skärmen på kartvisningen kunde inte ändras, och på en enhet kom DVD-skivan ut med ett läsfel. I den andra delen testade vi navigeringsuppdateringen av "Mina Satnav-uppdateringar".

Navigationsuppdatering med POI © 2014 saabblog.net
Navigationsuppdatering med POI © 2014 saabblog.net

Webbplatsen lämnar som tvivelaktigt intryck som tidigare vid EuroNav. Det saknar ett tydligt avtryck, det saknas skattnumret. Det bör inte finnas några stora illusioner om den rättsliga bakgrunden. Men vi vill testa och inte klargöra juridiska frågor.

För vår Saab levererar “My Satnav Updates” en 2011-programvara som sägs kosta € 35,00. Leverans sker inom några dagar, DVD kommer att skickas med post från England. Som i föregående test saknas alla dokument, bara DVD-skivan levereras. Det hade varit en stor överraskning om vi inte hade fått en ”självbränd” DVD på vårt bord. Precis som "EuroNav" -produkten kommer "My Satnav Updates" -mediet inte från en kopia av de stora tillverkarna.

Navteq-logotypen saknas, liksom referensen till IGN Georoute France, på vars licens originalen är baserad. Vad den juridiska delen är förmodligen äntligen klar.

I Achims 2008 9-3 TTiD, som fungerar som en testbil, kör DVDen utan problem. Att ändra skalan är inte ett problem, POI-funktionen fungerar. En gemensam provkörning visar att de senaste årens förändringar har införlivats i programvaran. Saab känner igen nu varje ny väg och varje ny rondell. När du väljer den valda rutten hoppar programvaran för snabbt och utan möjlighet att välja i navigationsläget.

[sam id = ”14 ″ koder =” sant ”]

Vi hittade inga läsfel i testveckan på en vecka, men de hörbara läsljuden påpekar att en "självbränd" DVD spelas här. Förresten, i Turbo X, som vanligtvis har problem med självbrända medier i sin navigationsaxel, kom DVD-skivan omedelbart ut med ett läsfel.

testresultat

Resultatet är tvetydigt. Med priset på 35,00 € redan sunt förnuft säger att det inte kan vara vederbörligen licensierade varor. Men till skillnad från den programvara som diskuterades i föregående granskning är funktionaliteten i sin helhet. vilket skulle vara en anledning att vara lycklig eftersom vi skulle ha löst ett problem.

Köpare av navigeringen av "Mina Satnav-uppdateringar" tar två risker, som har € 35,00 på prislappen.

Har DVD-skivan i min Saab och jag vill köpa programvara från juridiskt oklart källa? Alla måste svara på frågan för sig själva, vi som blogg måste avskräcka oss från rättslig synvinkel.

Ämnet med navigering i 9-3 går in i nästa omgång. Vad händer om det ursprungliga systemet är trasigt och en reparation är för dyr? Under de närmaste dagarna kommer vi att introducera ett alternativt system som passar perfekt i 9-3.

11 tankar om “Navigationsuppdatering för Saab 9-3 (Del 2)"

 • blank

  Eftersom det uppenbarligen finns några satellitnavigeringsanordningar som klarar bättre av "självförbränt" än andra: Finns det någon erfarenhet som tomämnen då fungerar bäst, som är mest läsbara med minst ljud?
  Mitt mål är att göra säkerhetskopior av min lagliga DVD och att använda den eftersom det någon gång kommer att finnas några lagliga DVD-ersättare och då skulle enheten vara värdelös och värdelös ...
  Har redan flera Duallayer DVD + (Maxell har precis köpt nytt, Verbatim redan äldre) men hittills ingen framgång, men det kan också vara s.Firen-enhet. Allt bäst, Werner

 • blank

  Å ena sidan måste jag rynka pannan och rynka näsan när programvara nås från uppenbart orena källor. Jag kunde prova det i vilket forum som helst för piratkopior - jag skulle spara 30 eller 40 euro, erbjudandet skulle inte vara mer lagligt.

  Å andra sidan, som SAAB-drivrutin för Orio, är du praktiskt taget tvungen att göra det om det inte finns fler serviceuppdateringar för den befintliga programvaran - och det orsakar en ännu större rynka. Finns det något problem med GM bakom detta? Jag kan knappast föreställa mig det, trots allt är NavTeq sitt eget företag ...

  Jag skulle verkligen ha fel, kanske borde du verkligen gräva i gräddkakorna - och påpeka dessa tvivelaktiga källor. Det borde faktiskt inte ligga i Orio och Navteqs intresse att lämna kunder som är kända för sin varumärkeslojalitet till tvivelaktiga marknader.

 • blank

  Så för det första tack för dina ansträngningar! Men jag tycker inte att det borde finnas några lagliga möjligheter! Jag är entusiastisk över uppföljaren, för den visar också möjligheten att eftermonteras :-)!

 • blank

  Hej,

  Så ser jag fram emot hårdvara !!!

  Hälsningar Thomas

 • blank

  ... så kom precis tillbaka från min "Update" -Navi-testkörning. Jag ville bara veta exakt igen och jag körde medvetet de enskilda punkterna som klagades över här. Det verkar som att jag efter alla dessa skrivningar verkligen är den enda lyckliga just nu med zoom, IP och hela DVD-systemet utan problem (knackar på trä tre gånger). Hoppas att jag fortfarande kommer att njuta av det de närmaste månaderna och åren :-) ...

  Hälsningar från Turbo X - förare från söder ...

  • blank

   Bra fråga, men det finns tyvärr inget svar från vår sida eftersom vi inte kunde testa det. Systemet i pre-facelift-modellerna (allt före MY 2008) är inte identiskt med de testade navigationssystemen.

 • blank

  Tack för självtestet! Jag väntar fortfarande på juridiska lösningar

 • blank

  Jag är väldigt nöjd med min lösning i 9-5 NG hittills (Garmin med Brodit-hållare och dold kablage): alla 3-månader gratis uppdatering, röstkontroll, mycket tillförlitlig.

 • blank

  Det skulle vara trevligt. OT: Finns det också ett alternativ till en felaktig fyrhjulsdrift (eLSD)? Något hållbart utan konstant underhåll?

 • blank

  Tack för att du sparade några Saab-förare på onödiga pengar. Nu är jag nyfiken på hur hårdvaran ser ut som alternativ.
  Jag vet att Saab Parts UK erbjuder en Kennwood-enhet, men kanske har du hittat något annat.

Kommentarer är stängda.