Navigationsuppdatering för Saab 9-3 (Del 2)

Det första testet med ny navigationsprogramvara för Saab 9-3 var en besvikelse. Skalan på kartskärmen var inte bytbar, och med en enhet kom DVD: n av läsfel. I den andra delen testade vi navigationsuppdateringen av "My Satnav Updates".

Navigationsuppdatering med POI © 2014 saabblog.net
Navigationsuppdatering med POI © 2014 saabblog.net

Webbplatsen lämnar som tvivelaktigt intryck som tidigare vid EuroNav. Det saknar ett tydligt avtryck, det saknas skattnumret. Det bör inte finnas några stora illusioner om den rättsliga bakgrunden. Men vi vill testa och inte klargöra juridiska frågor.

För våra Saab "My Satnav Updates" levereras en 2011er-programvara som kostar 35,00 €. Leveransen sker inom några dagar, DVD-skivan kommer via post från England. Som i föregående test saknas alla dokument, bara DVD-skivan levereras. Det skulle ha varit en stor överraskning om vi inte fick en "hembränd" DVD på vårt bord. Liksom produkten från "EuroNav" kommer inte medlet "My Satnav Updates" från en kopiator av stora tillverkare.

Navteq-logotypen saknas, liksom referensen till IGN Georoute France, på vars licens originalen är baserad. Vad den juridiska delen är förmodligen äntligen klar.

I Achims 2008 9-3 TTiD, som fungerar som en testbil, kör DVDen utan problem. Att ändra skalan är inte ett problem, POI-funktionen fungerar. En gemensam provkörning visar att de senaste årens förändringar har införlivats i programvaran. Saab känner igen nu varje ny väg och varje ny rondell. När du väljer den valda rutten hoppar programvaran för snabbt och utan möjlighet att välja i navigationsläget.

[Sam id = "14" code = "true"]

Vi märkte inte några läsfel i testperioden på en vecka, men det hörbara läsljudet gjorde det klart att det här är en DVD-brännare. För övrigt, i Turbo X, som generellt har problem med hembrända medier i dess navigeringsspår, gick DVD direkt med läsfel.

testresultat

Resultatet är tvetydigt. Med priset på 35,00 € redan sunt förnuft säger att det inte kan vara vederbörligen licensierade varor. Men till skillnad från den programvara som diskuterades i föregående granskning är funktionaliteten i sin helhet. vilket skulle vara en anledning att vara lycklig eftersom vi skulle ha löst ett problem.

Köpare av navigeringen i "My Satnav Updates" har två risker, som har 35,00 € på prislappen.

Har DVD-skivan i min Saab och jag vill köpa programvara från juridiskt oklart källa? Alla måste svara på frågan för sig själva, vi som blogg måste avskräcka oss från rättslig synvinkel.

Ämnet med navigering i 9-3 går in i nästa omgång. Vad händer om det ursprungliga systemet är trasigt och en reparation är för dyr? Under de närmaste dagarna kommer vi att introducera ett alternativt system som passar perfekt i 9-3.

11 tankar om "Navigationsuppdatering för Saab 9-3 (Del 2)"

 • Efter det är det uppenbart att det finns några GPS-enheter som kommer med "home-brewed" bättre än andra: Finns det några erfarenheter vilka ämnen fungerar bäst då, vilka är läsbara med minst ljud?
  Det gäller mig att göra säkerhetskopior av min lagliga DVD och att använda eftersom det någon gång finns ingen laglig ersättnings DVD-skiva mer och då skulle enheten vara användbar och värt det ...
  Har redan flera Duallayer DVD + (Maxell har precis köpt nytt, Verbatim redan äldre) men hittills ingen framgång, men det kan också vara s.Firen-enhet. Allt bäst, Werner

 • Å ena sidan måste jag riva och skrapa min näsa när programvara från uppenbarligen orena källor är åtkomlig. Eftersom jag kunde prova det just nu i något forum för piratkopierat - för att jag fortfarande skulle spara 30 eller 40 Euro, skulle laglig vara erbjudandet på intet sätt.

  Å andra sidan, som SAAB-drivrutinen i Orio, är du nästan tvungen att göra det om det inte finns några serviceuppdateringar för den befintliga mjukvaran - och det ger en ännu större rynka. Finns det något problem med GM bakom det? Jag kan knappt föreställa mig det, trots allt är NavTeq ett eget företag ...

  Jag skulle verkligen klmalmal verkligen skulle du någonsin på gräddekakorna nachbohren - och påpeka dessa tvivelaktiga källor. Det borde inte ha varit i intresse för Orio och Navteq att lämna tvivelaktiga marknader för deras varumärkeslojalitet.

 • Så för det första tack för dina ansträngningar! Men jag tycker inte att det borde finnas några lagliga möjligheter! Jag är entusiastisk över uppföljaren, för den visar också möjligheten att eftermonteras :-)!

 • Hej,

  Så ser jag fram emot hårdvara !!!

  Hälsningar Thomas

 • ... så, har just kommit tillbaka från min "uppdatering" -Navi testkörning. Jag ville bara veta det igen och jag riktade specifikt till de enskilda frågorna. Det verkar som om jag efter alla dessa bokstäver verkligen är den enda nöjda med zoom, POI och hela DVD-systemet, går det smidigt (tre gånger med träning). Hoppas, det hela gör mig de närmaste månaderna och åren fortfarande glädje :-) ...

  Hälsningar från turbo x-föraren från söder ...

 • Bra fråga, men det finns tyvärr inget svar från vår sida eftersom vi inte kunde testa det. Systemet i pre-facelift-modellerna (allt före MY 2008) är inte identiskt med de testade navigationssystemen.

 • Tack för självtestet! Jag väntar fortfarande på juridiska lösningar

 • Jag är väldigt nöjd med min lösning i 9-5 NG hittills (Garmin med Brodit-hållare och dold kablage): alla 3-månader gratis uppdatering, röstkontroll, mycket tillförlitlig.

 • Det skulle vara trevligt. OT: Finns det också ett alternativ till en felaktig fyrhjulsdrift (eLSD)? Något hållbart utan konstant underhåll?

 • Tack för att du sparade några Saab-förare på onödiga pengar. Nu är jag nyfiken på hur hårdvaran ser ut som alternativ.
  Jag vet att Saab Parts UK erbjuder en Kennwood-enhet, men kanske har du hittat något annat.

Kommentarer är stängda.