Navigationsuppdatering för Saab 9-3 (Del 2)

Det första testet med ny navigationsprogramvara för Saab 9-3 var en besvikelse. Skalan på kartvisningen kunde inte ändras, och DVD:n kom ut med ett läsfel på en enhet. I den andra delen testade vi navigationsuppdateringen från "My Satnav Updates".

Navigationsuppdatering med POI © 2014 saabblog.net
Navigationsuppdatering med POI © 2014 saabblog.net

Webbplatsen lämnar som tvivelaktigt intryck som tidigare vid EuroNav. Det saknar ett tydligt avtryck, det saknas skattnumret. Det bör inte finnas några stora illusioner om den rättsliga bakgrunden. Men vi vill testa och inte klargöra juridiska frågor.

För vår Saab tillhandahåller "My Satnav Updates" programvara från 2011 som sägs kosta €35,00. Leveransen sker inom några dagar, DVD:n kommer med posten från England. Liksom i föregående test saknas alla dokument, endast DVD:n medföljer. Det skulle ha varit en stor överraskning om vi inte hade fått en "självbränd" DVD på vårt bord. Precis som produkten från "EuroNav" kommer mediet från "My Satnav Updates" inte från en kopieringsanläggning hos de stora tillverkarna.

Navteq-logotypen saknas, liksom referensen till IGN Georoute France, på vars licens originalen är baserad. Vad den juridiska delen är förmodligen äntligen klar.

I Achims 2008 9-3 TTiD, som fungerar som en testbil, kör DVDen utan problem. Att ändra skalan är inte ett problem, POI-funktionen fungerar. En gemensam provkörning visar att de senaste årens förändringar har införlivats i programvaran. Saab känner igen nu varje ny väg och varje ny rondell. När du väljer den valda rutten hoppar programvaran för snabbt och utan möjlighet att välja i navigationsläget.

[sam id=”14″-koder=”true”]

Vi kunde inte hitta några läsfel i en veckas testkörning, men de hörbara läsljuden uppmärksammar det faktum att en "hembränd" DVD körs här. För övrigt, i Turbo X, som generellt har problem med självbrända media i sin navigationsplats, kom DVD:n direkt ut med ett läsfel.

testresultat

Resultatet är tvetydigt. Med priset på 35,00 € redan sunt förnuft säger att det inte kan vara vederbörligen licensierade varor. Men till skillnad från den programvara som diskuterades i föregående granskning är funktionaliteten i sin helhet. vilket skulle vara en anledning att vara lycklig eftersom vi skulle ha löst ett problem.

Köpare av navigering från "My Satnav Updates" bär två risker, som har €35,00 på prislappen.

Har DVD-skivan i min Saab och jag vill köpa programvara från juridiskt oklart källa? Alla måste svara på frågan för sig själva, vi som blogg måste avskräcka oss från rättslig synvinkel.

Ämnet med navigering i 9-3 går in i nästa omgång. Vad händer om det ursprungliga systemet är trasigt och en reparation är för dyr? Under de närmaste dagarna kommer vi att introducera ett alternativt system som passar perfekt i 9-3.

11 tankar om “Navigationsuppdatering för Saab 9-3 (Del 2)"

 • blank

  Efter det finns tydligen vissa navigationsenheter som klarar sig bättre än andra med "hemgjorda": Finns det någon erfarenhet av vilka blanks som fungerar bäst, vilka som är mest läsbara med minst brus?
  Mitt mål är att göra säkerhetskopior av min lagliga DVD och att använda den eftersom det någon gång kommer att finnas några lagliga DVD-ersättare och då skulle enheten vara värdelös och värdelös ...
  Har redan flera Duallayer DVD + (Maxell har precis köpt nytt, Verbatim redan äldre) men hittills ingen framgång, men det kan också vara s.Firen-enhet. Allt bäst, Werner

 • Å ena sidan måste jag rynka pannan och rynka näsan när programvara nås från uppenbart orena källor. Jag kunde prova det i vilket forum som helst för piratkopior - jag skulle spara 30 eller 40 euro, erbjudandet skulle inte vara mer lagligt.

  Å andra sidan, som SAAB-drivrutin för Orio, är du praktiskt taget tvungen att göra det om det inte finns fler serviceuppdateringar för den befintliga programvaran - och det orsakar en ännu större rynka. Finns det något problem med GM bakom detta? Jag kan knappast föreställa mig det, trots allt är NavTeq sitt eget företag ...

  Jag skulle verkligen ha fel, kanske borde du verkligen gräva i gräddkakorna - och påpeka dessa tvivelaktiga källor. Det borde faktiskt inte ligga i Orio och Navteqs intresse att lämna kunder som är kända för sin varumärkeslojalitet till tvivelaktiga marknader.

 • blank

  Så, först och främst, tack för din insats! Men jag tycker inte att man ska klara sig utan juridiska alternativ! Jag ser fram emot fortsättningen, för den visar också på möjligheten som går att eftermontera :-)!

 • Hej,

  Så ser jag fram emot hårdvara !!!

  Hälsningar Thomas

 • blank

  ...så jag kom precis tillbaka från min "Update"-navigeringsprovkörning. Jag ville bara veta säkert igen och "avvikit" specifikt på de enskilda punkter som klagats över här. Det verkar som att jag efter alla dessa brev verkligen är den enda lyckliga som har zoom, POI och hela DVD-systemet igång utan problem (knacka på trä). Hoppas det hela fortfarande kommer att ge mig nöje under de kommande månaderna och åren :-)...

  Hälsningar från Turbo X - förare från söder ...

  • blank

   Bra fråga, men det finns tyvärr inget svar från vår sida eftersom vi inte kunde testa det. Systemet i pre-facelift-modellerna (allt före MY 2008) är inte identiskt med de testade navigationssystemen.

 • blank

  Tack för självtestet! Jag väntar fortfarande på juridiska lösningar

 • Jag är väldigt nöjd med min lösning i 9-5 NG hittills (Garmin med Brodit-hållare och dold kablage): alla 3-månader gratis uppdatering, röstkontroll, mycket tillförlitlig.

 • blank

  Det skulle vara trevligt. OT: Finns det också ett alternativ till en felaktig fyrhjulsdrift (eLSD)? Något hållbart utan konstant underhåll?

 • blank

  Tack för att du sparade några Saab-förare på onödiga pengar. Nu är jag nyfiken på hur hårdvaran ser ut som alternativ.
  Jag vet att Saab Parts UK erbjuder en Kennwood-enhet, men kanske har du hittat något annat.

Kommentarer är stängda.