Tesla och BMW i Genève

Vi rapporterar sällan på de tyska varumärkena, eftersom de har känt om 1.000-sidor på www, och världen behöver inte någon annan. Idag gör vi ett undantag! BMW visar modeller som är ovanliga för varumärkets kultur och tar en annan kurs än sina konkurrenter. Bevis för detta tillhandahålls av BMW med i8.

BMW i8 plug-in hybrid @ 2014 saabblog.net
BMW i8 plug-in hybrid @ 2014 saabblog.net

München är inte en elbil som Tesla, men en plug-in hybrid. I juni börjar leverans, och enligt BMW, efterfrågan överstiger den initiala fasen, produktionsvolymen avsevärt. Den 362 PS-system prestanda i8 består av en tre-cylindrig turboladdad bensinmotor med en maximal effekt på 231 PS och ett maximalt vridmoment på 320 Newtonmeter samt en hybrid synkronmotor elektrisk motor med en maximal effekt på 131 PS och ett maximalt vridmoment på 250 Nm. Den toppfart på BMW i8 elektroniskt inställd på 250 km / t. Priset - 126.000,00 € - är självförtroende.

[Sam id = "17" code = "true"]

Trecylindrare i den prisvärda sportbilen? Hur var det med de legendariska inline sex cylindrarna från München som en integrerad del av varumärket? Mercedes har satt sina planer med toppladdade trecylindriga motorer för några dagar sedan, levererar BMW. Fet!

Förutom i8 firade den Aktiv Tourer Premiere. Framhjulsdrift, Van, mini-plattform, fortfarande en BMW och - som Mark noterat - den trevligare B-klassen. Människorna i München tycks lyckas just nu, och nu upptar de även den minsta nischen. Oavsett om det kommer att göra varumärket bra på sikt kommer vi att se.

Hur självförtroende BMW tickar, du kan titta på det på presskonferensen. Medan representanterna för Daimler och Opel åkte på engelska talar Reithofer naturligtvis tyska. Logiskt! "Vi san vi! "Vi är självsäker och BMW är ett tyskt framgångsföretag.

Tesla S.

En annan succeshistorie skriver Tesla. Amerikanerna reser också i det gamla Europa och gör sin infrastruktur med laddstationer över hela kontinenten.

Den som tänkte igår om Apple Car Play och integrationen med Volvo, måste nu vara väldigt modig på Tesla ... eller sluta läsa. Med amerikanerna är allt en storlek större, monitorn har stolt 17 "i stående format. Knappar i inredningen är lika bra som inte, allt regleras via pekskärmen. NEVS ser Tesla som en förebild och följer en liknande strategi för vad som kommer på Phoenix-plattformen om några år.

Tesla S med 17 tums monitor @ 2014 saabblog.net
Tesla S med 17 tums monitor @ 2014 saabblog.net

Mark och Yves hade en särskild uppgift i Genève. Förra året tyckte jag inte om tillverkning och materialval. För lite värde för premiumklassen, för amerikan, det var min åsikt. Tesla har fyllt på, allt i den utfärda modellen för Europa verkar bättre och högre kvalitet bearbetas än i år 2013.

[Sam id = "15" code = "true"]

Ämnet Tesla är spännande och kommer att följa med oss ​​på bloggen för de kommande månaderna. Mer om den innovativa tillverkaren från USA kommer snart på bloggen.

Text: tom@saabblog.net

Bilder yves & markera för saabblog.net

8 tankar om "Tesla och BMW i Genève"

 • Intressant är att pekskärmar och deras ofta animerade ytor simulerar verkliga och analoga världar ...
  Till exempel en rattling "dial", med virtuell friktion och tröghet, med vilken man sätter larmet på iPhone.
  Eller den fullständiga "fasthållande" strömknappen på en ficklampa.

  Tydligen är propagatorn av virtualitet medveten om att detta inte är så betungande då. Varför annars skulle du alltid luta dig på dem för mekaniska, tryckta medier eller något annat riktigt?

  Med tillverkarna av kameror kan en stark trend observeras inte bara för retro design utan också för motsvarande driftelement. Till exempel, för direkt åtkomst till exponeringskorrigeringen med hjälp av en ren i en tredjedel steg och faktiskt befintlig justeringsknapp, som hade börjat från 1990er reträtten och nyligen försvunnit helt. Idag hoppar testare och användare faktiskt på att hylla de ergonomiska fördelarna med sådana kameror.

  Skärmen (beröring) som ett allomfattande operativkoncept är sällan meningsfullt. Vissa funktioner hör inte i djupet av några menyer som rörts. Särskilt inte om avvikelsen från trafiken ska hållas så kort och liten som möjligt. Det är precis vad jag ser.

 • Pekskärmen är en kram och i sin nuvarande form gör inte rättvisa principerna för ergonomi.

  På telefonen eller surfplattan har den sin funktion, minskad optik med nästan daglig ökad funktionalitet.

  I bilen är denna massiva expansion av funktionen också observerad (meningsfullheten i dessa funktionsförlängningar, jag frågar i princip!) - Problemet är det men om du vill använda den här funktionen under körning. Detta kommer att överväldiga många operatörer (tidigare drivrutiner).

  En bra sammanfattning av automakerens olika bild kan hittas här: http://www.pcwelt.de/ratgeber/Exkurs-Touchscreen_im_Auto_-_Pro_und_Contra-8513127.html

 • De ger svaret själva. Ålder bestämmer inte mognaden för mobil, digital mognad. I den meningen, trevlig helg :-)

 • Enligt min åsikt, Tesla och BMW (och förhoppningsvis snart NEVS) verkligen för framtiden.

  Här utvecklas och byggas fordon som inte bara överväger alternativ automobilitet som en "modig" biprodukt, men driver också den.

  Men när i8 Jag kan bara hoppas att den här gången BMW har undvaras utsatta kolfiberdelar, som i i3, eftersom de har en allvarlig brist. , Vari kolfiberdelar, om alls, endast ett tunt skikt av klar beläggning över den och BMW dikterar att om skrapas med ett penetrationsdjup på 0,2mm (inte ett stavfel) bör ersättas kol försörjnings / behov. Hela saken var inte riktigt tänkt ut än. Men i bilderna ser det ut att det inte är fallet.

  Ändå är i3, i8 och modell S av Tesla enligt min mening den mest avancerade saken på marknaden. Jag ser fram emot modellen X och E från Telsa och elbilen från NEVS - förhoppningsvis kommer den att få en lite futuristisk design (baserat på strålkastare, tillbehör etc) - det är vad jag tycker om.

  Tyvärr upplever jag nu förstahands hur tidskrävande en sådan utveckling av ett fordon eller bara en motor är.

 • Jo det är bara modern ålder. Men vad pratar i princip mot en pekskärm i bilen - förutom ibland bristen på feedback på beröring (kan kompenseras med ett klickljud så) - men jag är ett mysterium.

  Du kan även ordna menyerna på en pekskärm (ja det tyska språket: D) ​​så att varje punkt utförs med en enda kran. Dessutom kan (!!!) en sådan kontroll möjliggöra en mycket snabbare operation, som jag bara torkar en gång och går igenom mina musikalbum, tills den rätta kommer och då skriver jag bara den igen. För enheter utan beröringskänslig skärm måste jag knacka / vrida tills musikalbumet nås och bekräfta sedan. Men du kan inte knacka / vända så fort som samlingen av album rusar genom den förra. Naturligtvis är det bara en CAN och beror på konsumentelektronikens utformning.

  Men en ytterligare fråga:
  Vad är ipadgenerationen? Jag räknar mina 25 år, som fortfarande växte upp med "386er datorer" och använder sin smartphone write endast för att lyssna på musik, telefonsamtal och korta meddelanden, har det? Eller snarare mina svärföräldrar, som tror med cirka 50 år, det måste med nödvändighet Ipad 4 och Iphone 5 per person vara i hushållet och böcker bör läsas endast som e-böcker på iPad - eftersom du annars inte kan överleva mer?

  Jag vill inte starta en kamp, ​​men under tiden kan jag inte säga "ja ungdomen - det är generationen ...", som det kanske var när min farfar fortfarande åtnjöt ungdomarna och de gamla människorna för rock'n roll bara ett huvud skaka åt vänster.
  Jag känner allt detta nonsens infotainment på kex - Jag kommer varken Facebook eller Twitter, eller till och med Internet i bilen - en kontroll över rörelsekänsliga skärmar (jag tycker klassnamnet: D) ​​Jag vill inte missa. Eftersom det är IN och rimligt.

  Med detta i åtanke, ha en trevlig helg och vänliga hälsningar från Schü.

 • Jag måste alltid tänka på feniX-studien i vingekonstruktion på i8. I alla fall, modiga vägar av båda företagen och förhoppningsvis kronas med framgång.

 • Tesla-Motors har haft ett företag nära Hamburg flygplats i några månader.

  En anställd kan ses regelbundet med en röd Tesla sedan när han använder FAMILA-parkeringen för att handla. Omedelbart samlas en folkmassa kring den tysta bilen med den vita inskriften "1OO% electric" - stor beundran följer!

 • BMW tar för närvarande intressanta vägar och sätter sig helt klart bortsett från de andra inhemska tillverkarna, riktigt modiga.

  Men tillbaka till pekskärmarna: Funktionen av fartygsradaranordningar är relativt komplicerad och tidigare hade enheterna rotationsvred och knappar i logiskt arrangerade fält. Sedan i slutet av 90-talet rådde teknikfrekar som inte var relaterade till praxis bland tillverkarna och operationen bytte till styrboll, tre musknappar och irriterande menyer. När saker måste gå fort, en katastrof! Numera har verkligen moderna enheter knappar för de viktiga funktionerna igen.
  Vad presenteras nu som särskilt progressivt och IN på mässorna påminner mig om den gödsel som vi redan har på många fartyg. Men ipadgenerationen är säker på att hitta den!

  Viktigare är tekniken under arket än en ipad i cockpiten.

Kommentarer är stängda.