Koenigsegg One: 1

Världens första produktionssporterbil med en megawattprodukt kommer inte från Sant'Agata Bolognes eller Maranello, det kommer från Ängelholm. Detta är i södra Sverige, på väg från Malmö till Göteborg.

Koenigsegg One: 1 @ 2014 saabblog.net
Koenigsegg One: 1 @ 2014 saabblog.net

Det finns en i Ängelholm UFO Monument, som i motsats till all formodning inte är tillägnad Koenigsegg One: 1. Även om rena uppgifter om flundra är ute av denna värld. För varje hästkraft behöver en: 1 bara flytta ett kilo, vilket förklarar namnet. Fakta: 1.360-hästar har lika mycket vikt, mellan 1.000 och 3.000-varv är 1.000 Newtonmeter-vridmoment. Sprinten av 0-400 ska vara möjlig i 20 sekunder. Wow!

Allt om orimligheten, byggd av en sammansättning av kol och kolfiber, har ett högkvalitativt, tankeväckande och futuristiskt utseende. Som vi förväntar oss av svenska ingenjörer. Christian von Koenigsegg har några fina fraser för saabblog.net-laget, även om han följs av en kamerabesättning. Våra Saabjackor skapar inte bara sympati med Koenigsegg, senare på svenska TV kan du även se bokstäverna och prata med oss. Även om vi inte är från Sverige, bär vi Saab i våra hjärtan.

Priset på One: 1 Mark frågade inte ens. Hans garage är fullt och ett annat Saab-projekt finns på önskelistan. I övrigt fyllde den nya raceren från Ängelholm både E85, vanlig bensin och premiumbränsle för racingbruk. En motor med flera bränslen, som vi vet från Saab BioPower Concept. Så en: 1 har på något sätt varit ganska solid svensk.

Mer detaljerade bilder och tekniska data finns på tillverkarens sida.

Koenigsegg One: 1 Check:

ombordstigning: eftersom det inte finns någon ränta på banken för våra rädda pengar och strumpan under kudden är inte så sexig som en Koenigsegg i det luftkonditionerade garaget. Och eftersom drogen One: 1 kommer från Sverige.

Stig av: eftersom vår Saab framför dörren är det mindre iögonfallande och anständigt transportmedel.

Text: tom @ saabblog.net

Bilder: mark & ​​yves för saabblog.net

9 tankar om "Koenigsegg One: 1"

 • Bakspoiler eller inte ... Jag är inte en "fan" av sådana dimensioner! På Koenigsegg finns det intressantare modeller för mig. T.ex. CCXR! (Tack för länken!) Piloten cockpit men de har förstått perfekt! SUPER! Gilla att gå ... att äga är inte en charm.

 • Vill du veta hur mycket skatt på saken i Österrike kostar
  Min 9000 Aero kostar 1145 € vid 225PS

 • Elektromobilitet är politiskt avsiktligt, men om det är fungerande och ekonomiskt kommer det att visa framtiden och står sedan på en annan sida i historien

 • Måste jag inte äga ...

  ... men jag skulle vilja köra! ! !

 • Uttrycket jag måste komma ihåg i sammanhanget: "Garaget är fullt".

  Vilken drömbil! Skulle vara något för mig, tyvärr är mitt garage redan fullt

 • Men elektro-mobilitet är på väg uppåt - VW vill ha golfen
  Uppgradera serierna!

  Hos NEVS bör du emellertid också investera mycket energi i färdigställandet av nya serier med konventionell teknik för att vara brett placerade och därmed konkurrenskraftiga - i alla fall bör hybridmodeller inte saknas.

 • Tja, men bara bara. Skada, istället, tyvärr har vi nu Stromchinesen.

 • Koenigsegg tog nästan SAAB, det skulle redan ha blivit en stark historia ... (drömmar kan tillåtas

 • Så stor som han är. Inte min sak Få mer ut av vargen i fårkläder. Var annars vill du gå med det? På tyska motorvägar har det blivit svårt att köra 200.
  Finns det mer data om motorn?

Kommentarer är stängda.