Koenigsegg One: 1

Världens första produktionssporterbil med en megawattprodukt kommer inte från Sant'Agata Bolognes eller Maranello, det kommer från Ängelholm. Detta är i södra Sverige, på väg från Malmö till Göteborg.

Koenigsegg One: 1 @ 2014 saabblog.net
Koenigsegg One: 1 @ 2014 saabblog.net

Det finns en i Ängelholm UFO Monument, som i motsats till all formodning inte är tillägnad Koenigsegg One: 1. Även om rena uppgifter om flundra är ute av denna värld. För varje hästkraft behöver en: 1 bara flytta ett kilo, vilket förklarar namnet. Fakta: 1.360-hästar har lika mycket vikt, mellan 1.000 och 3.000-varv är 1.000 Newtonmeter-vridmoment. Sprinten av 0-400 ska vara möjlig i 20 sekunder. Wow!

Allt om irrationaliteten byggd av en sammansättning av kolfiber och kolfiber ser högkvalitativt, genomtänkt och futuristiskt ut. Precis som vi förväntar oss av svenska ingenjörer. Christian von Koenigsegg har några vänliga meningar för saabblog.net-teamet, även om han följs av ett kamerateam. Våra Saab-jackor skapar inte bara sympati med Koenigsegg, senare på svensk TV kan du också se bokstäverna och prata med oss. Även om vi inte är från Sverige har vi fortfarande Saab i hjärtat.

Priset på One: 1 Mark frågade inte ens. Hans garage är fullt och ett annat Saab-projekt finns på önskelistan. I övrigt fyllde den nya raceren från Ängelholm både E85, vanlig bensin och premiumbränsle för racingbruk. En motor med flera bränslen, som vi vet från Saab BioPower Concept. Så en: 1 har på något sätt varit ganska solid svensk.

Mer detaljerade bilder och tekniska data finns på tillverkarens sida.

Koenigsegg One: 1 Check:

ombordstigning: eftersom det inte finns någon ränta på banken för våra rädda pengar och strumpan under kudden är inte så sexig som en Koenigsegg i det luftkonditionerade garaget. Och eftersom drogen One: 1 kommer från Sverige.

Stig av: eftersom vår Saab framför dörren är det mindre iögonfallande och anständigt transportmedel.

Text: tom @ saabblog.net

Bilder: mark & ​​yves för saabblog.net

 

9 tankar om “Koenigsegg One: 1"

 • blank

  Bakspoiler eller inte ... Jag är ingen "fan" av sådana dimensioner! Det finns fler intressanta modeller för mig på Koenigsegg, t.ex. B. CCXR! (Tack för länken!) Men de förstod pilotens cockpit perfekt! EXCELLENT! Gillar att köra en gång ... det finns ingen attraktion för att äga.

 • blank

  Vill du veta hur mycket skatt på saken i Österrike kostar
  Min 9000 Aero kostar 1145 € vid 225PS

 • blank

  Jag behöver inte ...

  ... men jag skulle vilja köra! ! !

 • blank

  Jag måste komma ihåg frasen i sammanhanget: "garaget är fullt".

  Vilken drömbil! Skulle vara något för mig, tyvärr är mitt garage redan fullt

 • blank

  Men elektromobiliteten ökar - VW vill ha Golf
  Uppgradera serierna!

  På NEVS bör du dock också investera mycket energi i att komplettera nya serier med konventionell teknik för att vara brett positionerad och därmed konkurrenskraftig - i alla fall bör hybridmodeller inte saknas.

  • blank

   Elektromobilitet är politiskt avsiktligt, men om det är fungerande och ekonomiskt kommer det att visa framtiden och står sedan på en annan sida i historien

 • blank

  Tja, men bara bara. Skada, istället, tyvärr har vi nu Stromchinesen.

 • blank

  Koenigsegg tog nästan över SAAB, det skulle ha varit en stark historia ... (Du kan drömma 😉)

 • blank

  Så stor som han är. Inte min sak Få mer ut av vargen i fårkläder. Var annars vill du gå med det? På tyska motorvägar har det blivit svårt att köra 200.
  Finns det mer data om motorn?

Kommentarer är stängda.