Volvo Estate Concept

Tiderna är spännande, förväntningarna är höga. Volvo XC 90, den mest sålda modellen i varumärkeshistoria, kommer snart att ersättas. Samtidigt blir efterträdaren den första egna nya utvecklingen, sedan separationen från den tidigare moderen Ford.

Volvo Estate Concept @ Volvo Car Group 2014
Volvo Estate Concept @ Volvo Car Group 2014

Om det går efter journalisterna är det ingen tvekan. Varumärket från Göteborg startar en succeshistorie. För när var Volvo Estate någonsin flyttad som Volvo Estate Concept? För vårt team, och inte bara för oss, utan för den monterade bilpressen, är det klart den vackraste konceptbilen på en annars motverkad bilutställning. Vi gratulerar till Göteborg!

Det faktum att det knappast fanns något på svenska pressen på pressens första dag berodde också på andra fakta. Volvo och Apple tillkännagav deras allians, och det kommer även i alla framtida modeller Apple CarPlay att hitta. Inget exklusivt förhållande, eftersom även Ferrari, Mercedes, Hyundai och Honda finns där. Och många fler märken kommer att följa, inklusive långsiktiga Microsoft-partners.

Okej, vi hade hoppats och drömt att någon gång skulle det finnas en relation mellan Saab och Apple. Det är inte omöjligt, eftersom NEVS på den hård konkurrensutsatta marknaden också skulle vara öppen för strategiskt partnerskap med Apple. Om hon verkligen är önskvärt och faktiskt skulle det vara öppet Saab IQon desto bättre lösning. Men att hoppas på det är förmodligen för mycket reverie.

Kanske borde vi fråga hela hype när frågan om hur mycket pekskärmen i bilen är bra för körsäkerheten. Och om väldefinierade omkopplare, som tidigare årtionden, inte kunde vara den bättre lösningen.

Tillbaka till Volvo Estate Concept! Många små detaljer, som små svenska flaggor som applikationer och det fina läder från Bridge of Weir-Saab-leverantören från bättre, långa dagar - skapa en skandinavisk atmosfär.

Jag tycker fortfarande om det nya, väldigt solida radiatorgalleret som prydde studien på IAA 2013. Det stora, kontinuerliga glastaket påminner om tidigare Saab-studier, och övergripande är det nya designspråket också mycket skandinaviskt. Hur modig Volvo kommer att vara i serien ser vi i slutet av året. Sedan med XC 90 efterföljaren. Även för fans av Göteborgs bil är märketider spännande.

Volvo Check:

ombordstigning: Om Volvo bara halvvägs har modet att ta med de vackra detaljerna om de senaste studierna i serien, kommer här alternativet till det vanliga erbjudandet.

Stig av: eftersom det finns mer än bara 45-minuters körtid mellan Göteborg och Trollhättan. Och för att vi verkligen vill fortsätta att köra en stor Saab. Om NEVS ger oss ett perspektiv ...

Text: tom@saabblog.net

Bilder: mark & ​​yves för saabblog.net (6) Volvo Car Group (1)

21 tankar om "Volvo Estate Concept"

 • Ja, och journalisten från Vox Automobil Magazine fick inte röra visningen! Detta har han en anställd till Apple som var där vid Volvo förbjudna!

 • Finns det. Du kan installera din egen dator i bilen och välja sitt eget operativsystem. Känn en som har gjort det i hans Audi och där med en Linux som BS .... Med Navi, ljudsystem och smartphone-anslutning.

 • Jag skrev inte en framgång för LEBZEITEN, det betyder i antal. 8.077 2 delar av det gjordes, detta är förmodligen inte en framgång inom XNUMX år. Även vid den tiden skulle han förmodligen inte ha bidragit med sina verktygskostnader.

  Clear är "IT" en klassisk, annars skulle du aldrig kopiera den ursprungliga, skulle jag också vilja ta och jag har den verkliga 1800 ES beundrad i Genève fanns en återhämtning för misshandlade ögat.
  Men jag gör mitt bästa för att se till att ingen av 1800ES-kopiorna någonsin blir en klassiker.

  Även om jag inte vet varför jämför du Volvo 1800 med sonen, kanske för att sonen inte räknade med Saab?

  Du har dock sonnet 3 för ungefär samma produktionsbelopp som ingen Blechpressteile behövs och tjänar fortfarande inget. Sedan jag har återställt en son, vet jag vad en crafthouse är, men det här är en helt annan historia.
  Och jag hoppas ingen kommer att få idén att använda dem som grund för en retro design.

  Du kan argumentera för design eftersom det är en fråga om smak, men retro är inte en strategi för framtiden. Och om en tillverkare gör det flera gånger med samma utgångspunkt, kommer det så småningom att bli pinsamt, har inga nya idéer? Men var med Volvo förmodligen alltid mer normalt att titta på andra, eftersom Volvo 1800 ES faktiskt "stulits". Tanken kommer troligen från den engelska Reliant Scimitar GTE, som skapades 3 år sedan, på samma sätt från en coupe.

 • Eller inte, det är ett koncept. Och för det tycker jag ganska framgångsrikt. De flesta av gymnastiken gör jag videon. Bra gjort, bra karisma och hela trumman ... Tipsa toppen. Han ser inte så illa ut. Vissa saker är verkligen inte gjorda för serien (givetvis inte), men fortfarande väl implementerade.
  Jag tycker att det är bra att Saab ännu en gång var en pionjär här: var björnen, bandet som bidrar till den mycket atmosfäriska musiken var redan aktiv för 9-4x. m.youtube.com/watch?v=PCr5n7Vj4ic

  Hälsning
  Timon

 • @Detlef

  Ingen framgång? den P1800 ES är fortfarande en symbol för elegans, den nuvarande marknadspriser talar för bilen, och så äventyrligt lappat ihop som en sonett III han inte, sorry ... ..
  Den nya konceptbilen Jag tycker bara lyckats i stil med den gamla Schnewittchensarg är stor (fantasilös? Snarare en hyllning till den gamla goda tiden, har Porsche har detta alltid framgångsrikt!), Skulle bara interiören har min känsla är fortfarande stark förbättringspotential !

  Vad gäller Volvo 480 och nuvarande V40, håller jag med 100%!

 • Den yttre designen, jag tycker väldigt bra, naturligtvis, en smakfråga.
  Tyvärr måste alla tillverkare integrera en tablett i instrumentbrädan, annars anses de bakåtvända.
  Låt oss bara hoppas att då inte ens fler chaufförer ständigt surfar på Internet istället för att hålla ögonen på vägen.
  Men det finns och det kommer att finnas fler och fler förareassistenter i framtiden, då kommer distraktionen från vägtrafiken att legaliseras. Oavsett om du måste hitta det bra?

 • Touchscreen är en dålig vana som inte kommer att stoppas. Ändå, och trots äpplet inne i en bra studie av. Jag gillar det!

 • Det finns inget att lägga till!

 • Ja, ja, en väldigt fin bil. Nästan som min snövit kista, då då ... också färgen. Men jag ger inte bort min Saabrio för det!
  Synd är bara Apple-grejer i mittkonsolen. Kan man också ha det med knappar?

 • Du vet, det var ungefär 20 sekunder en liten bil med en tjurfront, som om det var VM i luften och 40 sekunder där, med en 20-årig blondin som redan har nått sitt livsmål, en sådan rik makrill att fiska, så att de kan få ne Hasselblad H-serien för ungefär 20000Euro.

  Till K ... ..

 • Man utesluter inte den andra. Det förväntas att på lång sikt alla tillverkare kommer att stödja de populära mobila operativsystemen, så minst iOS och Android. Google har en motsvarande motsvarighet. Så var inte panik

  Hela saken är ändå bara där, så att biltillverkarna kan spotta sina överprisa fasta installationslösningar (imorgon utdaterad, i övermorgon inga fler kort). Annars kan du göra detsamma eller bättre med en smartphone eller en tablett ansluten till instrumentpanelen.

 • Ja, "SeSi" Jag tycker att det är ganska mycket detsamma.

  Den som erbjöds av Volvo verkade ganska hjälplös för mig, det sjätte försöket
  på ämnet Snow White kista.

  Om du inte har några idéer, försök Retro. Eftersom den välsignade 480 Volvo verkar vara bara om de gamla 1800ES.
  Hittills var ingen av dessa försök verkligen en kommersiell framgång.

  Förresten var 1800ES inte riktigt en framgång under sin livstid. Schnewittchensarg-designen levde från motsättningen, den moderna bakdelen med den främre designen av den tidiga 60er.
  Den retrospektiva saknar denna spänning, så de är fattiga på egen hand.

  Pressen har varit fel många gånger, eller med andra ord, vad pressen tycker är inte nödvändigtvis en försäljningsframgång. Under mitt besök i Genève var Volvo-stället extremt tyst och intresset var betydligt lägre än vid de flesta andra bås.

  Men det är förstås bara en ögonblicksbild från måndag.

 • Jag ser exakt så.
  Appel skulle vara en anledning att leta någon annanstans.

  Riktigt bra skulle vara att lämna hela saken till kunden, från ett ganska stort urval, med rätt gemensamma standarder och gränssnitt. Det skulle vara en anledning att spendera lite mer.

 • snarare

  a) Android - eftersom det är öppet (han) - in i bilen - om alls, eftersom hårdvaruomkopplare fortfarande har den tydliga fördelen att de kan manövreras
  b) NEN stadsbil Saab som konkurrent till Audi A1 och co.
  c) igen en rymlig CombiCoupe à la 9000CS - dessa långa lådor förbrukar bara mycket bränsle.

 • Ja, ja sidlinjen - jag gillar det. Cockpiten - du måste vänja dig, inte mitt fall. Och grillen påminner mig mycket av P1800 - bra. Även om jag inte behöver den dumma Apple, men det är uppenbarligen så här: Vem har Apple i båten, har redan vunnit hälften ... Låt oss se vad som kommer då verkligen.

 • Den främre delen av studien påminner om äldre Mitsubishi sedans + combi-modeller - i själva verket saknar ingen jord nya.

 • Stark design, men jag behöver inte Apple Octopus, det är mer ett argument att komma ut!

 • Jag tror det också! Visst, jag föredrar en stor Saab, men om det inte finns något är Volvo ett mycket bra alternativ !!

 • Han ser väldigt bra ut. Även om fronten påminner mycket om BMW 5er. Men jag gillar det också. Ha mod och bygga det. Skulle definitivt vara bättre än enhetligheten. Som en Saab fan är du lite avundsjuk på Volvo

 • Lämnar mig iskall Estate Concept, precis som Volvo i allmänhet.

Kommentarer är stängda.