Qoro 3 hatchback

Motor Show i Genève är den tid på året då vi sätter på våra jackor Saab, men Saab glasögon butik för att vara öppen för resten av bilvärlden. Från Qoros 3 säger man i Sverige, har han Saab-gener under den kinesiska plattan. Vi ska se om så är fallet.

Qoros hatchback @ 2014 saabblog.net
Qoros hatchback @ 2014 saabblog.net

Runt 30 tidigare Saab och Volvo chefer arbetar för etiketten från Kina. Qoros 3 var, tack vare mycket kunskap från Sverige, årets säkraste bil 2013 i Euro NCAP-kraschtestet. En bra start för nykomlingen.

[Sam id = "15" code = "true"]

I år fanns det ett annat Qoros-derivat som härrör från sedan. Hatchbacken - och det faktum att det finns en hatchback - gör oss nyfiken på stativet. Journalisternas rush var inte lika stor som året innan, vilket kan bero på att den nya skapelsen är tilltalande, men också lite tråkig. Bakluckan är ett baklucka fordon, som jag också kände 3 miljoner andra. Inte iögonfallande, men trevligt och något godtyckligt. Mainstream bara. Framtida Qoros-förare behöver inte vara rädda för att locka uppmärksamhet eftersom de rör sig osynligt bland massorna Hyundai, Kia, Nissan och Mazda. Och det är nog vad jag ville ha.

En titt på inredningen visar att Qoros har använt sig av de senaste månaderna. Vad vi 2013 behöver fortfarande förbättras Detta behandlas nu rutinmässigt och uppfyller förväntningarna på varumärket.

I Kina bygger Qoros framgångsrikt och med fokus på kvalitet på sitt återförsäljarnätverk, och i Bratislava finns den första europeiska distributionspartnern. Slovakien är en pilotmarknad och med expansion i Europa vill de ta sin tid. Sverige, där man är galet stolt över de inhemska generna i Qoros, bör först 2016 på planen. Det finns dock ingen automatisk journalist där, och vad gäller att på hösten kommer de första Qorosna på nationella utställningar.

Mer intressant och innovativt än hatchbacken på dagens mässa verkade vara en annan Qoros ny release. Åtminstone i den kinesiska kraftpressen firades Qoros-cykeln, och jag är säker på att fler bilder togs på den elektriska cykeln än bilen. Allt detta påminner lite om Saab, det var också en gång en spännande stilcykel att köpa. Och med Eric Geers, den tidigare Saab-presschefen, kunde du se ett välbekant ansikte på stativet.

[Sam id = "8" code = "true"]

Eftersom Qoros är riktigt stolt över säkerhetsgenerna, innehöll stativet en Qoros 3 cutaway-modell. Det är inte revolutionärt, Saab hade något liknande på showen för några årtionden sedan. Förresten är cykeln inte en Qoros utveckling. Men det finns mycket djupa relationer med tillverkaren Greyp Cyklar från Kroatien. Adriano Mudri, designern för Qoros eBIQE-projektet, är också Qors exteriördesigner och designchef hos Grepy.

Ingen av oss har någonsin drivit en Qoros än. Först när vi vet vad han känner till kan man säga om en bra produkt har skapats i det europeiska-kinesiska samarbetet.

Quoros Check:

ombordstigning: eftersom du letar efter en mycket säker, välutrustad bil till ett överkomligt pris för familjen.

Stig av: eftersom Qoros eBIQE-projektet är det snyggare, mer spännande och sportigare alternativet till den lite blöta hatchbacken.

Text: tom@saabblog.net

Bilder: mark & ​​yves för saabblog.net

11 tankar om "Qoro 3 hatchback"

 • Qoros gör ett jättebra jobb och kan orsaka huvudvärk för vissa koreaner och andra volymförsäljare. Trevligt, jag hittade att i jämförelse lite mer diskret mer faktuell design. Inredningen påminde på något sätt om en Saab från 70-åren i material och utförande.
  Qorosna verkar på något sätt mer objektiv och undviker denna hjälplösa gimmick av de mest etablerade varumärkena.
  Han spelar dock i en liga som knappast är relevant för tidigare Saab-kunder.

 • Saab-cykeln var också bara märkt - som man kunde se på Saab Festival 2013; ja var 3Stück till salu.

 • Som vi alla vet kan man argumentera för smak, men tidigare Hyundais och Kias har aldrig matchats med den europeiska eller till och med tyska marknaden. Se Sonata, Tucson, Elantra. i40 och ix35 träffas här snarare den vanliga smaken i Europa, Sonaten ser nästan ut, men erbjuder endast bensin och är bara i övriga världen för att köpa. Så, ja, drar knappt en tysk Desogner bilar, de är vackra - för de flesta.

 • Kom igen, bekant! Så snart en tysk formgivare arbetar för Kia eller Hyundai, är de verkligen underbara bilar! Eller spinner jag igen? Vem vet ...

 • För "Einheitsbrei" finns det tillräckligt med andra medier, för att vi har lite ambitioner. Tesla är ett ämne som vi endast hade marginellt i Genève, men kommer snart att vara på bloggen i större skala.

 • På TESLAs hemsida (bara en närmare titt) finns det även reklam i samarbete med kunderna. Man kan beundra i mina ögon en ganska framgångsrik vit hatchback modell med en stor flik och gott om lagringsutrymme - minnen av min 9000 CS vaken.

  Dessa fordon spelar naturligtvis i en annan liga än de ursprungligen planerade SAAB-elfordonen - men TESLA-bönderna har det!

 • Det är kul att höra om mässan i Genève - förhoppningsvis kommer det inte att finnas några detaljerade rapporter om den tyska enhetligheten.

  Elektromobilitet är sannolikt intressant för oss - har TESLA till exempel en monter? Det finns nu erfarenhet och NEVS ser till och med denna tillverkare som en framtida konkurrent i lyxsegmentet.

 • Svenskarnas syn på Qoros är i princip konstig. Bara för att några SAAB- och VOLVO-personer är involverade gör det inte SAAB eller VOLVO (ersättning). Ändå berättar pressen om en kinesisk bil. Det borde förstå någon

 • Rätt. Sökandet efter SAAB-gener och dygder i de stora utbredningarna av fordonsvärlden och de förmodade funden visar tydligt tecken på djup förtvivlan ...

Kommentarer är stängda.