SAAB 9-5 NG-sportdräkt Upgrade Vector - Aero

Saab 9-5 sportdräkt av Michèl Annink har uppnått ett visst rykte i Sverige. Det är den första nya generationens sportbil för att få 2013-godkännande i november i Sverige.

Saab 9-5 NG sportkläder från Michèl Annink
Saab 9-5 NG sportkläder från Michèl Annink

En lång och dramatisk historia, som gick igenom ett antal media och som krävde mycket tålamod från alla inblandade. Under tiden var 9-5 tillbaka i Tyskland. Den sällsynta kombi med VIN 00017 har nu uppgraderats optiskt. På Saab Service Kiel den mellersta varianten Vector blev en Aero. Toppversionen av serien har en mer sportig närvaro, och den fullständiga konverteringen visar vad som är möjligt.

Listan över ändringar: Aero främre stötfångare, Aero avgassystem, Aero interiör, Aero bokstäver. Dessutom en ”instrumentbräda i borstat aluminium” och den ursprungliga flygratten. Om jag tittar på bilderna saknas fortfarande aero-pedaler i aluminium, men de kommer definitivt att läggas till. Resultatet ser bra ut.

Okej, purister kan säga att det aldrig har funnits en 1.6 T i Aero Trim ex-arbeten och aldrig skulle ha existerat. Och förmodligen att man borde lämna ett så sällsynt fordon i originalet. Jag tror att det är tillåtet, vilket är kul. Och om någon gång, under många år, det ursprungliga villkoret önskas, är en "nedgradering" möjlig utan problem.

Det som fortfarande saknas är de mycket sällsynta fälgarna på 19 ″. De ska ommonteras på sommaren, då har optiken anlänt 100% på flygnivån.

Michèl Anninks sportdräkt med 9-5 kommer troligen att vara gäst på vårt "Pilots Wanted 2014" -evenemang i juni. Officiell registrering är ännu inte möjlig, vi arbetar platt med programmets subtilitet. Saab 9-5 NG-förare från Skandinavien och Tyskland avtalade i förväg och bokade boende i Kiel. Pilots Wanted 2014 kommer att uppdateras de närmaste dagarna.

Text: tom@saabblog.net

Bilder: Saab Service Kiel

 

Man tänkte på “SAAB 9-5 NG-sportdräkt Upgrade Vector - Aero"

  • blank

    en dröm…

Kommentarer är stängda.