SAAB förstklassig service i Kiel

I december har vi det Första klassens serviceupplevelse skriven av min vän Achim på Saab Service Frankfurt. Frankfurt är på Achim-dörren, så det är ingen överraskning att han hamnade på Carl Benz Strasse. Vi får mycket uppmärksamhet när en Saab-förare från Steiermark börjar rave om en Saab-partner i Kiel ...

Saab 9-3 av Conny
Saab 9-3 av Conny

Klaus som kör en 9-5 NG sedan, skickar oss följande e-post:

"Du vet att jag är en helt fan av företaget Saab Lafrentz i Kiel. Det är därför jag gillar att bläddra igenom min hemsida och jag märker en 9-3 - 2,0t.
Samtidigt letar min dotter Conny, som också bor i Kiel, efter en bil. Hon har inte avslutat sina studier länge, så hennes kassa är inte riktigt full. Om möjligt byggår 2014, lyx utan slut och kostnadspunkt - desto mindre desto bättre! Då bestämde jag mig för att ge henne lite hjälp ekonomiskt.

Jag ringde henne och berättade för henne att jag såg en stor Saab för henne. Sedan körde hon till Saab Lafrentz, som jag tidigare hade kontaktat och tittade på bilen.
Conny fascinerades av den första tiden i sin framtida bil. Jag tror att det var på en tisdag. Det var överens om att bilen kommer att vara redo för leverans inom två dagar och sedan gör de avtalet om försäljning.

Så Conny blev sjuk och det försenades i fler dagar. Då hittade hon inte sitt registreringsformulär och hennes försäkringspapper var också felaktiga. Hon ringde sedan till företaget Lafrentz och sa vad som händer. Hon levererade vad hon hade till papper på Saab Lafrentz och de tog hand om alla hennes saker tills allt var i ordning. Det jag inte får glömma att skriva är att Conny körde dit med sin Ford Fiesta. Hon sa där att hennes bromsar hade något just nu. Sedan tittade Micha Schulz, Saab-tekniker, på saken och Conny kunde köra hem utan att bli debiterad för någonting.

Sedan kom dagen hon såg fram emot så mycket. Din Saab var där - som ny. Svart blank med topprengöring av inredningen, med underkonservering med kavitetstätning och och och ... Och som en bonus fick hon en komplett uppsättning aluminiumhjul med vinterdäck, - naturligtvis nya - naturligtvis på Lafrentz.

Det var en förstklassig träning och allt förklarades till minsta detalj.

Nu går nästan ingen dag utan att Conny ringer. Nej, inte för att fråga hur vi har det, men hon berättar gärna vad hennes 9-3 kan göra. Och hon har också träffat andra Saab-fans från Kiel genom bilder av sin bil som hon publicerade på sin FB-sida. Vem vet vem vet. Jag tror att hon smittades av Saab Spirit.
Som du kan se igen hur en Saab kan positivt påverka ett liv.

Det, kära Tom är en berättelse om en Saab-workshop där det fortfarande finns mycket passion för vårt varumärke. Där chefen personligen går med sin tekniker till kunden.

För övrigt skulle jag vilja nämna att jag kommer att levereras med original reservdelar till min 9-5 NG av Saab Lafrentz via posten. Oavsett vad du behöver, tar Markus Lafrentz hand om allt. Härmed ett stort tack till dig.

Jag skulle vara glad om du kunde skriva något om det på din blogg. ”

... vilket vi var väldigt glada att göra. Bloggteamet gillar positiva Saab-berättelser. Dessa små berättelser är också ett incitament och en bekräftelse för partnerna som lever Saab varje dag. Fler brev från läsarna är välkomna!

 

7 tankar om “SAAB förstklassig service i Kiel"

 • blank

  För normalt arbete är vägen till "hemhamnen" tyvärr lite lång, vilket också görs bra runt hörnet. Men för mer speciella uppgraderingar är 600 km till Kiel definitivt värt det.

 • blank

  Jag kan bara bekräfta rapporten ovan, typisk Lafrentz. I år är jag en 25-kund och tillsammans med våra bilar blev vi alla äldre (inte gamla!).
  Vid Lafrentz är nästa generation vid roret och min dotter har varit en fullt infekterad SAAB-ägare i nästan två år. Också, eller kanske bara med de gamla SAAB, är laget ett stort arbete. Utan sådant stöd skulle det knappast vara möjligt att fortsätta att driva dessa bilar i vardagen.
  Det är precis vad som håller SAAB vid liv och det är verkligen inte vanligt med andra märken.

 • blank

  Hej

  Eftersom jag helt kan ansluta. Även min SAAB 95 SC underhålls och underhålls av Lafrentz i Kiel! Och det här från Schweiz. Och Markus är alltid tillgänglig för att svara på alla frågor jag har och jag uppskattar det väldigt mycket.

  Det här är SAAB Spirit. Markus är också starkt engagerad i att GM eller den som, modellerna 2012 igen för programmering släpper ut. Tack, Markus. Hopp GM kommer till insikten.

  Det är synd att Kiel är så långt borta ... Fortsätt!

 • blank

  Sher vackra berättelse, vi hoppas att den unga kvinnan kommer ha mycket roligt och bygger vackra minnen med sin trofasta följeslagare.

  En idé: Skulle det inte vara trevligt att förlänga bloggen med en workshopdel där du kan prata om dina erfarenheter med olika partners?
  För min del bodde jag i Mainz och flyttade till Düsseldorf och nu måste jag leta efter en verkstad. Eftersom en sådan sektion skulle spara många sökningar och rumfragen.

 • blank

  Grattis och alltid bra åktur. Så här fungerar tjänsten. Vissa andra återförsäljare borde ta ett exempel.

 • blank

  E-posten själv och dess innehåll illustrerar, enligt min åsikt, hur galen vi Saab-förare är alla. 🙂

Kommentarer är stängda.