SAAB av Sverige Muggar

Under de tidiga Saab-åren kunde du alltid läsa en ”Saab of Sweden” på broschyrerna från Trollhättan. Det var tiden då du var stolt över ditt svenska ursprung och en annan tillverkare annonserade med ”säkerhet från svenskt stål”.

SAAB av Sverige Muggar
SAAB av Sverige Muggar

Det var allt för länge sedan, och med tiden började Saab prata mindre och mindre om de skandinaviska rötterna. Fram till dess, för några år sedan, fanns det en omprövning. I Michael Maurers studier, som aldrig gick in i serieproduktion, fanns det glascentralkonsoler som såg ut som frysta skulpturer. Baklyktorna på Saab 9-3 sportdräkt designades i "frostad optik" med LED-lampor.

Maurer bytte till Porsche och Simon Padian tog över. Strålkastarna på Saab 9-5 NG, 9-4x och 9-3 Griffin var nu “isblå”, LED-baklyktorna på den stora sedanen och på SUV-en också. En hänvisning till den isiga, grova naturen i Skandinavien och troligen mycket mer typiskt svenska från Trollhättan skulle ha följt under de följande åren.

För att klargöra Saabs ursprung har vi återupplivat det gamla sloganet och utformat kaffekoppar med Sveriges flagga. Kopparna kan beställas i vår fläktaffär.

Det andra svenska varumärket har också återupptäckt sina rötter. I USA körs mycket svenska reklammeddelanden och tyska tidningsannonser annonserar med de nationella färgerna en svensk biljett som kunden kan lösa in. Bakom det döljer en provkörning hos den vänliga återförsäljaren.

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

4 tankar om “SAAB av Sverige Muggar"

  • Hon ser väldigt vacker ut! Ta gärna med ett litet sortiment den 25.5.2014 maj XNUMX så gör du Saab-fans nöjda! 🙂

  • Om du söker Google för 9-4x Concept, Aero x eller 9x hittar du de mest olika designtolkningarna om det här ämnet.

  • Mycket. vackert skriven Tom. Jag tror att du bara måste äga en kopp i de svenska nationella färgerna. Hittills hade jag bara sett dem i svartvitt i huggen.

  • Hej Tom,
    finns det några bilder på mittkonsolen någonstans?

    många hälsningar

Kommentarer är stängda.