SAAB av Sverige Muggar

I de tidiga Saab-åren kunde man åter och igen läsa en "Saab of Sweden" på prospekterna från Trollhättan. Det var dags när människor var stolta över sitt svenska arv, och en annan tillverkare annonserade "säkerhet i svenskt stål".

SAAB av Sverige Muggar
SAAB av Sverige Muggar

Allt gick tillbaka långt, och över tiden pratade Saab mindre och mindre om skandinaviska rötter. Fram till dess, en förnyelse ägde rum för några år sedan. I Michael Maurers studier, som aldrig gick in i serien, fanns det glascentrumskonsoler som såg ut som frusna skulpturer. Baklyktorna på Saab 9-3 sportvagnen är utformade i frostat optik med LED-lampor.

Maurer bytte till Porsche och Simon Padian tog över. Huvudljusen på Saab 9 5 NG, 9 4x och 9 3 Griffin var nu "isblå", LED-bakljusen på den stora sedan och SUV också. En indikation på den isiga, hårda naturen i Skandinavien, och förmodligen mycket mer typisk svensk, skulle ha följt från Trollhättan under de följande åren.

För att klargöra Saabs ursprung har vi återupplivat det gamla sloganet och utformat kaffekoppar med Sveriges flagga. Kopparna kan beställas i vår fläktaffär.

Det andra svenska varumärket har också återupptäckt sina rötter. I USA körs mycket svenska reklammeddelanden och tyska tidningsannonser annonserar med de nationella färgerna en svensk biljett som kunden kan lösa in. Bakom det döljer en provkörning hos den vänliga återförsäljaren.

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

4 tankar om "SAAB av Sverige Muggar"

  • Hon ser väldigt vacker ut! Ta gärna med ett litet sortiment den 25.5.2014 maj XNUMX så gör du Saab-fans nöjda! 🙂

  • Om du söker Google för 9-4x Concept, Aero x eller 9x hittar du de mest olika designtolkningarna om det här ämnet.

  • Mycket. vackert skriven Tom. Jag tror att du bara måste äga en kopp i de svenska nationella färgerna. Hittills hade jag bara sett dem i svartvitt i huggen.

  • Hej Tom,
    finns det någonstans bilder till mittkonsolen?

    många hälsningar

Kommentarer är stängda.