SAAB av Sverige Muggar

Under de tidiga Saab -åren kunde man alltid läsa en "Saab of Sweden" på broschyrerna från Trollhättan. Det var den tiden då folk var stolta över sitt svenska ursprung, och en annan tillverkare annonserade med "Säkerhet tillverkad av svenskt stål".

SAAB av Sverige Muggar
SAAB av Sverige Muggar

Det var allt för länge sedan, och med tiden Saab pratade mindre och mindre om de skandinaviska rötterna. Fram till dess, för några år sedan, var det en omprövning. I Michael Maurers studier, som aldrig gick i serieproduktion, hittades mittkonsoler av glas som såg ut som frysta skulpturer. Bakljusen på Saab 9-3-sportdräkten har ett "frostat utseende" med LED-lampor.

Maurer bytte till Porsche och Simon Padian tog över. De främre strålkastarna på Saab 9-5 NG, 9-4x och 9-3 Griffin är nu "isblå", liksom LED-bakljusen på den stora sedan och SUV. En hänvisning till den isiga, grova naturen i Skandinavien och förmodligen mycket mer typiska svenska rätter från Trollhättan skulle ha följt under de följande åren.

För att klargöra Saabs ursprung har vi återupplivat det gamla sloganet och utformat kaffekoppar med Sveriges flagga. Kopparna kan beställas i vår fläktaffär.

Det andra svenska varumärket har också återupptäckt sina rötter. I USA körs mycket svenska reklammeddelanden och tyska tidningsannonser annonserar med de nationella färgerna en svensk biljett som kunden kan lösa in. Bakom det döljer en provkörning hos den vänliga återförsäljaren.

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

4 tankar om “SAAB av Sverige Muggar"

 • blank

  Hon ser väldigt vacker ut! Ta gärna med ett litet sortiment den 25.5.2014 maj XNUMX så gör du Saab-fans nöjda! 🙂

 • blank

  Mycket. vackert skriven Tom. Jag tror att du bara måste äga en kopp i de svenska nationella färgerna. Hittills hade jag bara sett dem i svartvitt i huggen.

 • blank

  Hej Tom,
  finns det några bilder på mittkonsolen någonstans?

  många hälsningar

  • blank

   Om du söker Google för 9-4x Concept, Aero x eller 9x hittar du de mest olika designtolkningarna om det här ämnet.

Kommentarer är stängda.