SAAB av Sverige Muggar

I de tidiga Saabåren kunde man åter och åter läsa en "Saab of Sweden" på prospekten från Trollhättan. Det var dags när människor var stolta över sitt svenska arv, och en annan tillverkare annonserade "svensk stålskydd" då.

SAAB av Sverige Muggar
SAAB av Sverige Muggar

Allt gick tillbaka långt, och över tiden pratade Saab mindre och mindre om skandinaviska rötter. Fram till dess för några år sedan ägde en omtanke upp. I Michael Maurers studier, som aldrig gick in i serien, fanns det glascentrumskonsoler som såg ut som frusna skulpturer. Baklyktorna på Saab 9-3 sportvagnen är utformade i frostat optik med LED-lampor.

Maurer gick Porsche och Simon Padian tog över. Strålkastarna på Saab 9-5 NG, 9-4x och 9-3 Griffin var nu "isblå", LED bakljus på stora sedan och SUV också. En indikation på isiga, grov natur i Skandinavien, och troligen från svenska Trollhättan skulle vara under de följande åren en hel del mer typiskt följde.

För att klargöra Saabs ursprung har vi återupplivat det gamla sloganet och utformat kaffekoppar med Sveriges flagga. Kopparna kan beställas i vår fläktaffär.

Det andra svenska varumärket har också återupptäckt sina rötter. I USA körs mycket svenska reklammeddelanden och tyska tidningsannonser annonserar med de nationella färgerna en svensk biljett som kunden kan lösa in. Bakom det döljer en provkörning hos den vänliga återförsäljaren.

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

4 tankar också "SAAB av Sverige Muggar"

  • Hej Tom,
    finns det någonstans bilder till mittkonsolen?

    många hälsningar

    • Om du söker Google för 9-4x Concept, Aero x eller 9x hittar du de mest olika designtolkningarna om det här ämnet.

  • Mycket. vackert skrivet tom. Jag tror att du bara måste äga en sådan kopp i de svenska nationella färgerna. Hittills har jag bara sett henne i svart i Chop.

  • Hon ser väldigt vacker ut! Ta med ett litet sortiment till 25.5.2014 och du gör några Saab-fans lyckliga!

Kommentarer är stängda.