SAAB Quingdao-fabriken rekryterar anställda

Kanske måste vi vänja oss vid det faktum att Saabs historia inte längre skrivs endast i Sverige, utan även i Kina. Den första Saab-anläggningen i Asien byggs för närvarande i Qingdao Economic Development Zone.

Qingdao ekonomiska utvecklingszonen
Qingdao ekonomiska utvecklingszonen

Företaget är ett joint venture av metropolen Quingdao med Saab-producenten NEVS. Qingdao Phoenix New Energy Vehicle Co Ltd grundades i augusti 2013; Aktiekapitalet motsvarar knappt 25 miljoner euro. I april kommer scenen 1 av den nya fabriken att slutföras och montering av den första elektriska Saaben börjar. Karosserna kommer från fabriken i Trollhättan, batterierna från Peking National Battery Technology Co. Ltd., ett annat företag från gruppen av NEVS grundare Kai Johan Jiang.

Den nya anläggningen ligger i Huangdao, ett distrikt med en befolkning på mer än 1.3 miljoner, vilket är en del av Quingdao som administrativt område. Mer än 300.000 XNUMX människor arbetar i själva den ekonomiska zonen. För närvarande rekryteringsfasen pågår letar Qingdao Phoenix New Energy Vehicle Co. Ltd efter ett "större antal" anställda för montering via byrån zaopin.com.

[sam id = "14" koder = "true"]

Fas 2 av expansionen ska fyllas i under år 2015, totalt ger 120 miljoner euro omfattande investeringsplan 4 expansionsstadier. Slutligen kommer fabriken i Quindao att inte bara få en produktion utan också en forsknings- och utvecklingsavdelning samt ett distributionscenter.

Den första helelektriska Saab presenteras på zaopin.com webbplats som en produkt från "utmärkt hantering, form och fordonssäkerhet”Beskriven. Räckvidden bör vara mer än 220 kilometer. Vilket är lite av en underdrift, för under tiden kommer värden från officiella källor som lovar några kilometer mer. I framtiden skriver zaopin.com, Qingdao Phoenix New Energy Vehicle Co. Ltd. utöka sortimentet med ytterligare högpresterande produkter och på så sätt forma framtiden för Kinas "New Energy" bilindustri.

Oavsett vad du tycker om elbilen, oavsett om du ser framtiden i det eller inte, lägger NEVS mycket på det. I april kommer vi att se ytterligare två milstolpar i utvecklingen av Saab. Den första fabriken i Asien och den första elbilen. Kai Johan Jiang skriver ett helt nytt kapitel i historien om det traditionella varumärket från Västragötland.

Text: tom@saabblog.net

7 tankar om “SAAB Quingdao-fabriken rekryterar anställda"

 • blank

  Europa är inte längre numret 1 för SAAB. Om du vill göra skillnad växlar marknaden, där försäljningen och tillväxten vågar (t.ex. Kina). För oss skakar helt olika märken redan LIMIT och de hade högre försäljnings siffror. Vissa är redan ute med liknande låg försäljning (Daihatsu / Lancia dör / Alfa Romeo nästan i slutet). Ingen hade ett produktionsstopp !!
  Jag vill köra SAAB här ​​och inte i Kina. Tiden närmar sig där jag nu letar efter ett alternativ hos 5 SAAB för minst 2-bilar. Bara medelklassen kommer inte räcka, SUV du. Du behöver också en kompakt klass för att tillgodose kundens behov. Men hoppet dör senast.

 • blank

  Jag skulle vara intresserad av var EV-värdena slutligen monteras på den europeiska marknaden? I Kina skulle vara dumt. Eller är Europas försäljning tekniskt inte längre diskussion.

  • blank

   Åtminstone i Sverige borde du kunna beställa EV på senhösten eller i början av nästa år. Mer är inte känt ...

 • blank

  "Slutligen ... en forsknings- och utvecklingsavdelning samt ett distributionscenter mottaget"
  Med sådana här rapporter har jag alltid "ont i magen".

  Men tack ändå, för meddelandet.

  • blank

   Kan förstå din magsmärta .... om rötterna till ett varumärke klipps, dör varumärket!
   Men något NYTT skapas också. Således skulle NEVS också kunna tolkas ... Vi får kritiskt följa med SAAB. Just nu ser jag utvecklingen ganska positivt! Jobb skapas också i Trollhättan !!!!

 • blank

  Bra att läsa. Självklart skulle jag NEVS NEWS fortfarande föredra att berätta hur det händer här med oss

 • blank

  Hur mer specifikt och intressant !!

Kommentarer är stängda.