SAAB Quingdao-fabriken rekryterar anställda

Kanske måste vi vänja oss vid det faktum att Saabs historia inte längre skrivs endast i Sverige, utan även i Kina. Den första Saab-anläggningen i Asien byggs för närvarande i Qingdao Economic Development Zone.

Qingdao ekonomiska utvecklingszonen
Qingdao ekonomiska utvecklingszonen

Företaget är ett joint venture av metropolen Quingdao med Saab-producenten NEVS. Qingdao Phoenix New Energy Vehicle Co Ltd grundades i augusti 2013; Aktiekapitalet motsvarar knappt 25 miljoner euro. I april kommer scenen 1 av den nya fabriken att slutföras och montering av den första elektriska Saaben börjar. Karosserna kommer från fabriken i Trollhättan, batterierna från Peking National Battery Technology Co. Ltd., ett annat företag från gruppen av NEVS grundare Kai Johan Jiang.

Den nya fabriken ligger i Huangdao, en kommun med mer än 1.3 miljoner invånare, som tillhör det administrativa området Quingdao. I den ekonomiska zonen arbetar mer än 300.000 människor. För närvarande är rekryteringsfasen igång, Qingdao Phoenix New Energy Vehicle Co. Ltd. söker ett "större antal" monteringstjänstemän via byrået zaopin.com.

[Sam id = "14" code = "true"]

Fas 2 av expansionen ska fyllas i under år 2015, totalt ger 120 miljoner euro omfattande investeringsplan 4 expansionsstadier. Slutligen kommer fabriken i Quindao att inte bara få en produktion utan också en forsknings- och utvecklingsavdelning samt ett distributionscenter.

På zaopin.coms hemsida blir den första allelektroniska Saab en produkt av "utmärkt hantering, form och fordonssäkerhetbeskrivits". Området bör vara mer än 220 kilometer. Vad är en underdrift, för i tiden kommer från officiella källor värden som lovar några miles. I framtiden skriver zaopin.com, Qingdao Phoenix New Energy Vehicle Co. utöka sitt sortiment med ytterligare högpresterande produkter och därigenom forma framtiden för Kinas bilindustri "New Energy".

Oavsett vad du tycker om elbilen, oavsett om du ser framtiden i det eller inte, lägger NEVS mycket på det. I april kommer vi att se ytterligare två milstolpar i utvecklingen av Saab. Den första fabriken i Asien och den första elbilen. Kai Johan Jiang skriver ett helt nytt kapitel i historien om det traditionella varumärket från Västragötland.

Text: tom@saabblog.net

7 tankar om "SAAB Quingdao-fabriken rekryterar anställda"

 • Kan förstå ditt abdominala obehag .... när rötterna i ett varumärke skärs, dör varumärket!
  Men det finns också något nytt. Så NEVS kan också tolkas .... Vi kommer att kunna följa SAAB kritiskt. För tillfället ser jag utvecklingen ganska positiv! Det finns också jobb skapade i Trollhättan !!!!

 • Åtminstone i Sverige borde du kunna beställa EV i slutet av hösten eller början av nästa år. Mer är inte känt ...

 • Europa är inte längre numret 1 för SAAB. Om du vill göra skillnad växlar marknaden, där försäljningen och tillväxten vågar (t.ex. Kina). För oss skakar helt olika märken redan LIMIT och de hade högre försäljnings siffror. Vissa är redan ute med liknande låg försäljning (Daihatsu / Lancia dör / Alfa Romeo nästan i slutet). Ingen hade ett produktionsstopp !!
  Jag vill köra SAAB här ​​och inte i Kina. Tiden närmar sig där jag nu letar efter ett alternativ hos 5 SAAB för minst 2-bilar. Bara medelklassen kommer inte räcka, SUV du. Du behöver också en kompakt klass för att tillgodose kundens behov. Men hoppet dör senast.

 • Jag skulle vara intresserad av var EV-värdena slutligen monteras på den europeiska marknaden? I Kina skulle vara dumt. Eller är Europas försäljning tekniskt inte längre diskussion.

 • "Slutlig ... för att få en forsknings- och utvecklingsavdelning samt ett distributionscenter"
  Med sådana meddelanden har jag alltid "magont".

  Men tack ändå, för meddelandet.

 • Bra att läsa. Självklart skulle jag NEVS NEWS fortfarande föredra att berätta hur det händer här med oss

 • Hur mer specifikt och intressant !!

Kommentarer är stängda.