SAAB EV kommer i 2. Kvartalet 2014

Den första elbilen från Saab är i startblocken; testflottan finns i 2. Kvartals 2014 kommer att levereras till Kina. Detta meddelades igår av NEVS VD Mattias Bergman press i Sverige.

Steg 2: Salong, stationvagn och EV från Saab. © 2014 saabblog.net
Steg 2: Salong, stationvagn och EV från Saab. © 2014 saabblog.net

Förberedelserna för produktionen i pressaffären är färdiga, eftersom EV kommer att skilja sig från designen från de kända prototyperna. Men man borde förvänta sig "ingen revolution, mer en utveckling", sade Bergman till pressen. I vanligt språk: de optiska ändringarna kommer att vara begränsade.

Vad som verkligen intresserar oss lite mer än elbil skulle Kombi som 9-3. Vill, så tillkännagivandet i december 2013 visas samtidigt med EV på samma gång 9-3 Aero sedan är att uppleva "Update".

Om meddelandet fortfarande är giltigt, kommer det också att finnas i 2. Quarter of the curtain höjer om det mystiska motor temat. Det finns fortfarande en hög tystnad från Trollhattan, och alla involverade håller sig tätt. Och det, även om intensivt arbete med manualer och teknisk dokumentation. Ingen jämförelse med Victor Muller-eran, när varje litet beslut överlämnades till filmen. Men bättre på det sättet - de återstående veckorna till april eller maj, är vi fortfarande testade tålamod ...

För NEVS kommer valpskyddet att sluta, livet blir hårdare, och mycket kommer att bero på debut av de reviderade modellerna för framtiden. Ska vi, kunderna, acceptera de nya "gamla" bilarna, vad säger återförsäljarna? Kommer du att hålla fast vid den intressanta prissättningen, som föreslagits på den svenska marknaden, och kommer du att kunna erbjuda konkurrenskraftiga leasingräntor?

Och hur kommer distributionen att organiseras? Internet är bara ett byggsten, och du vet det i Trollhättan. Tecknen är monterade så att man även kommer att gå till europeiska marknader utanför Sverige under året. I Nederländerna, där handels- och importörstrukturer fortfarande är i ordning, lägger anteckningar om Saab på pressen. Ett slump? Förmodligen inte. Och Tyskland? Hittills bara tystnad - men året är fortfarande ungt.

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

6 tankar om "SAAB EV kommer i 2. Kvartalet 2014"

  • ah cool! Så vänta!

  • Goda nyheter från Trollhattan! Tack vare NEVS! TACK till Tom för snabb bearbetning! Och det är sportens kombination med festen, men det är KLASS! Med justerade priser för en erfaren modell kommer SAAB (er) att få en chans!
    God helg!

  • NEVS kommer långsamt igång, åtminstone i pressarbetet. Först blev jag lite förvånad över att det inte finns något i pressrapporten om bensinmotorn - men naturligtvis måste de "gamla" fortfarande säljas och det skulle vara mycket kontraproduktivt att distribuera pressmeddelanden om efterträdaren nu, eftersom det är bättre att koncentrera sig helt på E-Saab. Vi kommer förmodligen bara ta reda på om de nya turbos när 1000-serien säljs.

  • Tja, inte riktigt rätt. Sedan och EV får en "uppdatering", kommer kombinationsrutan med samma uppdatering och inte ens i Griffin-stilen. Och vi måste vänta på cario ...

  • hm, jag trodde alltid att jag hade missförstått ... men jag hade förstått det korrekt ... och faktiskt är uppdateringen "endast" avsedd för Sedan och EV Sedan. Combi och cabriolet förblir i Griffin stil? Synd ...

Kommentarer är stängda.