SAAB EV kommer i 2. Kvartalet 2014

Den första elbilen från Saab är i startblocken; testflottan finns i 2. Kvartals 2014 kommer att levereras till Kina. Detta meddelades igår av NEVS VD Mattias Bergman press i Sverige.

Steg 2: Salong, stationvagn och EV från Saab. © 2014 saabblog.net
Steg 2: Salong, stationvagn och EV från Saab. © 2014 saabblog.net

Förberedelserna för produktion i pressbutiken har avslutats eftersom EV kommer att skilja sig från design från de välkända prototyperna. Men man bör "förvänta sig ingen revolution, mer en evolution", sade Bergman till pressen. På vanligt språk: de visuella förändringarna kommer att begränsas.

Det som intresserar oss lite mer än elbilen, till exempel, skulle vara 9-3 kombi. Enligt tillkännagivandet i december 2013 ska det visas samtidigt som EV, och 9-3 Aero sedan bör få ”uppdateringen” samtidigt.

Om tillkännagivandet fortfarande är giltigt kommer gardinen att stiga i den mystiska motorfrågan också under andra kvartalet. Allt som hörs från Trollhättan är en hög tystnad och alla inblandade håller hårt. Och detta trots att intensivt arbete utförs med manualer och teknisk dokumentation. Ingen jämförelse med Victor Müllers tid, då varje beslut, oavsett hur litet, överfördes till filtret ofiltrerat. Men bättre på det här sättet - de återstående veckorna fram till april eller maj kommer vi också att ha tålamod med vårt tålamod ...

För NEVS slutar valpskyddet, livet blir grovt, och för framtiden kommer vissa saker att bero på debut av de reviderade modellerna. Kommer vi, kunderna, att acceptera de nya "gamla" fordonen, vad säger återförsäljarna? Kommer du att hålla dig till den intressanta prissättningen, som anges på den svenska marknaden, och kommer du att kunna erbjuda marknadsorienterade leasingpriser?

Och hur kommer du att organisera försäljningen? Internet är bara en byggsten som du också känner till i Trollhättan. Tecken växer fram att man under året också kommer att gå till europeiska marknader utanför Sverige. I Nederländerna, där återförsäljar- och importörstrukturer fortfarande är i ordning, staplas Saab-anteckningarna i pressen. En olycka? Antagligen inte. Och Tyskland? Hittills bara tystnad - men året är fortfarande ungt.

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

6 tankar om “SAAB EV kommer i 2. Kvartalet 2014"

 • Goda nyheter från Trollhattan! Tack vare NEVS! TACK till Tom för snabb bearbetning! Och det är sportens kombination med festen, men det är KLASS! Med justerade priser för en erfaren modell kommer SAAB (er) att få en chans!
  God helg!

 • blank

  NEVS får långsamt fart, åtminstone när det gäller pressarbete. Först blev jag lite förvånad över att det inte fanns något i pressrapporten om bensinmotorerna - men naturligtvis måste de "gamla" fortfarande säljas och det skulle vara mycket kontraproduktivt att distribuera pressmeddelanden om efterträdaren nu, så att du bättre koncentrerar dig på E-Saab. Vi kommer antagligen först ta reda på de nya turbosna när 1000-serien säljs.

 • blank

  hm, jag trodde alltid att jag hade fått fel ... men jag fick nog rätt ... och uppdateringen är "bara" avsedd för Sedan och EV Sedan. Stationcar och cabriolet vistelse i griffinstil? Så synd…

  • blank

   Tja, inte helt rätt. Sedan och EV får en ”uppdatering”, stationvagnen kommer med uppdateringen och inte ens i Griffin-stil. Och vi måste vänta på Cario ...

   • blank

    ah cool! Så vänta!

Kommentarer är stängda.