Sveriges semester och besök på Saab-museet.

Reader bidrag från Thomas Zecher

Den här veckan var tillägnad rapporter från Saabstaden Trollhättan. Läsarna Thomas Zecher var med sin familj på nyårsafton på Sveriges semester i området runt Helsingborg. Vad, utan att vi hade kommit överens om, skulle vara ytterligare bevis på vintersvenska attraktivitet. Han skriver en kort rapport från sitt besök i Trollhättan:

Semesterhus nära Helsingborg. 300 kilometer till Trollhattan
Semesterhus nära Helsingborg. 300 kilometer till Trollhattan

Vårt hem var 70 km nordost om Helsingborg. Trollhättan ligger 300 km bort, men vi gjorde en resa dit den 02 februari 01. Saabs fabrik, Saabs museum, vattenkraftverk, lås, Trollhättan är alltid värt att se!

Herr Ekkehard Nagl var i kassan i Saab-museet. "Saab veteran" var på namnetiketten på pulloveren. Han var tidigare ansvarig för reservdelsförsörjningen och Service Europe och är infödd i Österrike.

Han var stolta över att vi har 4 Saabar i familjen och stolta över att vår cabriolet byggdes i sin hemstad Graz. Han var förvånad över att vår 2009 combi redan hade kört 245tkm - allt gick i sig. Ekkehard Nagl är ägare av en Saab Blue Spirit, en vit dubbeldörrar Saab bygger Saab 99 med 900er kroppsbyggnad, hade jag aldrig sett förut ... På Saab fabriken bara två nya bilar rullar till den information han gav en dag av monteringsbandet. Det kommer troligen att vara startfasen.

I museet fanns över vårt senaste besök 2012 fyra nya utställningar: en röd 900 jag med central motor och en California registreringsskylt, en 9-3 II Convertible, en 9-3 II Convertible ansiktslyftning och 9-3 Turbo X vagn. Annars är allt detsamma.

Från ANA, tidigare världens största Saab-återförsäljare nära fabriken, blev jag mycket besviken: Var för två år sedan fortfarande en stor plats med ett bra utbud av begagnade Saabs bilar, idag är det ett modernt försäljnings tempel för BMW och Mini! Helgerån! Men ANA måste överleva för ...

Text och bilder: Thomas Zecher för saabblog.net

5 tankar om “Sveriges semester och besök på Saab-museet."

 • Moin moin, Thomas!
  TACK för vänligt. Notera….
  Vinterhälsningar med -12 grader, rätt väder för SAAB att föra oss till Berlin ....

 • Vi var inte norr om polcirkeln!
  Det var emot. Tyskland tidigt en halvtimme senare ljus och kväll en halvtimme tidigare mörk.
  Så uthärdligt ...
  Vänliga hälsningar
  TZ

 • Två mycket snygga Sverigerapporter, som förkortar väntetiden fram till sommarsemestern. Tack!

 • och det är verkligen himlen vid årsskiftet 2014 ???? Super BLÅ och framför allt LJUS !!! Jag hade inte förväntat mig denna ljusstyrka. Men underbart ....
  Tack för de privata intryck, bra idé!
  trevlig hälsning

Kommentarer är stängda.