Undersökningsresultat. Elektrisk bil på vintern, är det möjligt?

För en vecka sedan har vi läsarna till vår Saab-blogg runt din Yttrande bad om användningen av elbilar under den kalla årstiden. Exakt 400 deltagare har röstat, och resultatet lämnar inget utrymme för tolkning. Eftersom endast 15% ser möjligheten att klara av de dagliga avstånden med ett elbil på vintern.

Lotus Elise som modell för en ny Saab-son?
Lotus Elise som modell för en ny Saab-son?

Mycket mer, åtminstone 58% av deltagarna, skulle kunna överväga det, EV skulle vara utrustad med en intervallförlängare. Således är dessa läsare i trenden, för hela världen är en delad från. Endast mycket få länder är beroende av ren elektrisk enhet, inklusive Indien och Kina. Där vill politiken bakom utvecklingen, medan resten av världen föredrar hybridlösningar.

Intressant är den relativt låga andelen på 27% som inte är på humör för ”äventyr”. Accepten av alternativa drivkoncept ökar, och jag är säker på att fler läsare för 12 månader sedan skulle ha svarat negativt. NEVS-Saab förlitar sig för närvarande på en ren batterilösning. Såvitt vi för närvarande vet kommer detta endast att installeras i Kina och endast för den lokala marknaden. En försäljning i Europa är för närvarande inte planerad.

Endast nästa generation av fordon från Trollhättan bör erbjuda en serieförlängningslösning. Är elbilen kanske ett dödligt slut?

Elektrisk bil på vintern, är det möjligt?

 • Ja, men bara med Range Extender (58%, 232-röster)
 • Nej, känner inte för äventyr (27%, 109-röster)
 • Ja, inget problem - mina sätt är tillräckligt korta (15%, 59-röster)

Totala omröstare: 400

Laddar ... Laddar ...

Några av våra läsare ser en rätt att existera i små, lätta bilar. Renault Twizy fick namnet, en kommentator föreslog en liten, lätt sportbil. Jag gillar förslaget. En Sonett-efterföljare med elektrisk enhet - det skulle vara mycket körglädje. Liten, lätt, miljövänlig. En liten roadster skulle vara bra för varumärkets image.

[sam id=”14″-koder=”true”]

Tanken är visserligen inte riktigt ny. Tesla började så, och roadster baserades på en Lotus-bas. Körglädje inkluderades, och den lilla tvåsitsen motiverade Tesla-samtalet. Ett alternativ för NEVS? Hur som helst! Utvecklingskostnaderna ska kunna hanteras, kanske du också kan komma åt den lätta Lotus-basen.

En ny sonnät skulle vara en produkt som skulle kunna utformas på ett lämpligt sätt, vanligtvis Saab. Även om den reser med batterier.

Text: tom@saabblog.net

Bild: Lotus Cars

4 tankar om “Undersökningsresultat. Elektrisk bil på vintern, är det möjligt?"

 • FISKER-konceptet borde vara det rätta alternativet - den elektriska driv- och förbränningsmotorn för att utöka räckvidden kan dock vara ett steg under de kraftfulla FISKER-enheterna (även när det gäller produktionskostnader eller senare marknadspriser).

  Dock ser jag bara FISKER-konceptet i spetsen när det gäller drivteknik - under inga omständigheter när det gäller design. Jag skulle vilja att TESLA skulle bli mycket bättre här och SAAB kunde göra ännu högre poäng med en bra intern designer i denna disciplin!

 • Jag brukar också se den elektriska framtiden i små, lätta bilar. En SAAB 9-3 har ett annat ansvarsområde, som hittills inte är elektriskt användbart.
  En e-sonnet skulle vara trevligt, men för mig har BMW det bästa konceptet för tillfället. En kropp gjord av aluminium, kolfiber (ingen rost!) Och förnybara råvaror avsedda för kollektivtrafik och för staden. Det här är exakt det område där elbilen har sina styrkor, som drivs till 80% och där vi förbrukar mycket bensin / diesel meningslösa.
  För långa sträckor och semesterresor finns det fortfarande ingen väg runt konventionella bilar, men det behöver inte nödvändigtvis vara nytt ... som vi SAAB-fans vet!

  • ... och du kan också gå på gas mycket billigt 😉

 • Jag kanske gillar tanken på en sonett med en elektrisk drivenhet. Under tiden är möjligheterna att köra en Saab relativt stora hos oss, så att cabrioleten egentligen bara körs i "gott väder". Och oftast kör du ensam eller parvis. Ett litet, sportigt fordon skulle räcka med motsvarande roliga faktor. Endast räckvidden för olika konvertibla resor behöver fortfarande arbetas med.

Kommentarer är stängda.