SAAB News. Beställningskvitton och personuppgifter.

 • 31 Saab order i december
 • Kai Erling Trogen lämnar NEVS

På 10. NEVS öppnade ordersystemet för Saab nya fordon i Sverige i december. Enligt en rapport från Dagens Industri beställdes 31-fordon denna månad. Leveransen till kunderna ska ske i april, så presschef Mikael Östlund.

Saab nummer 2 är nästan färdig
Saab produktion

Östlund vill inte säga hur många fordon som har beställts sedan dess. "Vi rapporterar månadssiffror," sade han till Dagens Industri. I slutet av januari eller början av februari är testkörningar möjliga i Trollhättan, leveransen startar i april.

NEVS verkar nöjda med siffrorna, det finns fler förfrågningar om testenheter. Okej, 31-fordon i 21-dagar är inte så mycket, vissa återförsäljare säljer mer. Men det är inte meningen. När allt kommer omkring talar vi om en Saab, som inte finns i någon showroom för vilken ingen reklam har gjorts och som inte kunde drivas till testet. Det är en symbolisk ny början som tjänar mer för att göra produktionen lämplig för högre volymer.

[sam id = ”13 ″ koder =” sant ”]

På våren ser vi vad NEVS refererar till som en uppdatering. Från den här tiden blir det intressant, för det kommer att bli de fordon som kommer att följa med oss ​​under de närmaste åren. Om du anmäler 31 beställda fordon till pressen per månad har du ett problem. För närvarande är 31 bara ett nummer. Inte längre.

Kai-Erling Trogen lämnar NEVS

Först var det bara ryktet, då kom nyheterna om Dagens Industri och andra medier. Men den officiella bekräftelsen är fortfarande pågående, NEVS Ordförande Kai-Erling Trogen, tidigare hos Volvo Trucks, lämnar sitt inlägg på Stallbacka. Han är kvar hos företaget som konsult. Hans ställning kommer att överföras av NEVS grundare Kai Johan Jiang, som kommer att ansvara för företagets strategi. Trogens avgång är av personliga skäl, rapporterar cirklar att den 67-årige ska skadas.

[sam id = ”16 ″ koder =” sant ”]

Samtidigt verkar det också tydligare att den befintliga verkställande direktören Mattias Bergman inte tillfälligt kommer att följa sin ställning, som tidigare meddelats, men på lång sikt. Återigen finns det inget officiellt uttalande från Saabs ägare NEVS.  NEVS-Saab talesman bekräftade att man inte är ute efter en chef att ersätta Bergman. Bergman har ingen lång erfarenhet inom fordonsindustrin, men har NEVS med Saab veteraner som Stig Nodin, Per Svantesson, Kjell ac Bergström och Stig Runesson tillräckligt kompetens in-house, nu säger han.

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

 

12 tankar om “SAAB News. Beställningskvitton och personuppgifter."

 • blank

  De senaste nyheterna från NEVS ger mig mycket magont. Karl-Erling Trogens tillbakadragning ger inte en bra bild. Vanligtvis tänker majoriteten, "Råttorna lämnar det sjunkande skeppet", med "råttor" här menas de "vetande". Detta minskar förtroendet för ett företag, vilket inte är en god förutsättning om du för närvarande är i startfasen.
  När en sådan ledare är så oväntad är det ofta något lat i verksamheten. Om han är väldigt sjuk måste det vara något väldigt allvarligt, vilket självklart jag inte vill att han ska göra. Då uppstår naturligtvis frågan hur är det möjligt utan hans förmodligen viktiga expertis?

  Jag tror att 31 bilar i december inte räcker till. När produktionen startade ett stort mediasvar i Sverige, bör det inte upprepas i följande månader. Eftersom du bara kan sälja endast 1000 bilar ett år antar du förmodligen att du kan sälja dem helt. Om jag räknar med endast hälften av månaden för december, kommer jag nära 750 bilar om året. Jag tror att det ligger under NEVS förväntningar. Förhoppningsvis kommer siffrorna att bli bättre och det kommer snart några positiva nyheter.

  • blank

   67 år är (ännu) inte en "tidig" pensionsålder ...
   Om leverans endast är i april (Kina har förmodligen högsta prioritet) kommer förmodligen vänta många svenskar Pobefahrt. Betydande siffror kommer endast att finnas tillgängliga i slutet av mars.

   • blank

    Slutet på Spyker-eran på Saab började med Jan-Åke Jonssons pensionering av ”hälsoskäl” och han ville fortsätta vara tillgänglig som konsult för Saab. Låter misstänkt lika.

    Jag frågar vem skulle ha förtroendet för detta företag att investera sina pengar nu? Sådana meddelanden är vanligtvis förberedda annorlunda, vilket ser så illa ut och jag vill inte veta hur man kämpar bakom kulisserna. Att släppa ett sådant pressmeddelande utan att kunna lansera en extra positiv, förutom 31 sålda bilar, ja, det ser inte bra ut.

    Leveransen i april har förmodligen också att göra med det faktum att produktionen ska fungera korrekt. Hittills är det bara en startproduktion. Innan det inte finns någon försäljning för Kina, bör det börja på våren.

    För tillfället skulle en fabriksresa som ska vara tillgänglig vid tidpunkten för uppsamlingen se dålig ut. När bara två bilar rullar av "monteringslinjen" om dagen. Det borde vara annorlunda i april när det också skulle produceras för Kina.

    Förhoppningsvis snart kommer det att finnas ett positivt budskap från NEVS-Saab, är nu brådskande!

    • blank

     Jag skulle först se avslappnad och inte försöka rita paralleller där det inte finns någon. Hittills har inget negativt fått höra från den direkta NEVS-miljön, och förutom DI, reagerade pressen i Sverige med förvånande lugn.

 • blank

  Jag tycker att det är helt bra, varje början är svår. Det finns ingen reklam i Sverige och december har varit full av semester och semester sedan jul. Det är en första framgång, fortsätt!

 • blank

  Hej Berziege!

  Rätt! 31 Sedan modeller, jag hittar också TOP! Dessutom kunde dessa 31-fordon endast beställas på en marknad, och Sverige hade bara cirka 9.517 miljoner invånare. Desweitern kommer på våren så kanske en UpDate och vi vet inte något specifikt om motorn!
  Hälsning
  André

 • blank

  Hej.
  Då hoppas vi att datumet för konvertibelen kommer att fixas snart och SAAB är då öppet! B)
  Hälsning
  André

  • blank

   Konvertibelen har tyvärr liten prioritet, eftersom det inte är så viktigt för Kina. Det är mer ett europeiskt ämne ..

 • blank

  Efter nästan 2 år "död" och nu sålt 31 fordon UTAN reklam, gränsar det till ett mirakel. När allt kommer omkring har det blivit dessa 31 SAAB! ENDAST Sedan-modell! TILLIT på varumärket visas alltså. Jag tror också att när sportdräkten kan beställas kommer order att fortsätta växa. Med den konvertibla ändå ... Bandet går, det är meddelandet! Det är fortfarande spännande på denna www-sida 2014!
  Goda önskningar för avgångsordförande Kai-Erling Trogen och en kreativ förmåga för efterträdaren!
  God helg alla SAABians!

 • blank

  Det måste också ses att dessa 31-fordon nästan har sålts ut ur ingenting, utan ett återförsäljarnätverk och med minimala reklamutgifter. Förmodligen spelade idealisterna och lusten att äga en av de första nya SAAB: erna en roll mer än efterfrågan. I detta avseende förväntar jag mig inte några meningsfulla försäljningsuppgifter till slutet av nästa år.

 • blank

  Jag tror att alla väntar på något nytt från SAAB. Endast de som behöver en bil i tid beställer 9.3 II Sedan. Därför är det bra att beställa ett 31-fordon. Dessutom är stationvagnen fortfarande öppen. Hur är det med konvertibelen?

  • blank

   Stationvagnen kommer med uppdateringen i april / maj, konvertibelen vid ett senare tillfälle är fortfarande öppen.

Kommentarer är stängda.