SAAB foto. Saab 9-5 NG med rött läderinteriör.

Sa Saab mer mod för färg och individualitet än vi misstänkte? I Spanien uppträdde en vit Saab 9-5 Vector TID med rött läder på en onlineportal. Fordonet från året 2010, välutrustat, är för närvarande till salu.

Saab 9-5 Vector med rött läder
Saab 9-5 Vector med rött läder i Spanien

Det är inte lätt att svara på om det fanns rött läder från fabrik eller om Saab anpassades. Dock var fordonet förmodligen utrustat med en grå interiör i leveransläget och ägaren insåg sina personliga idéer. Du måste själv bestämma om du gillar det eller inte.

En sak är säker, 9-5 II är en av de vackraste sedans någonsin. Endast byggtiden var alldeles för kort. Under våren 2014 blir det tre år sedan produktionen upphörde. Under tiden upplever limousinet en liten renässans. I motsats till Saab-partnerens första rädsla säljer leasingavkastningen bättre än väntat. Marknaden är stram, efterfrågan på den stora svenske sedan möter ett hanterbart sortiment.

[sam id = "14" koder = "true"]

Vid produktionstidpunkten var endast 200 limousiner nyregistrerade i Tyskland. 9-5 är således mer exklusiv än vissa Bentley, Rollys Royce eller Ferrari. Den goda nyheten: Lagernivåerna stiger, med mer och mer 9-5 av den nya generationen på våra vägar. Importerad i Kiel Saab Service Lafrentz regelbundet 9-5 limousiner från Sverige, som säljs snabbt. Färskt från Saabs hem finns en vit 9-5 Bio Power och en svart 9-5 Aero Bio Power XWD.

Färsk från Sveriges SAAB 9-5 Bio Power Sedan
Färsk från Sveriges SAAB 9-5 Bio Power Sedan

På begäran kan fordonen konverteras i Kiel enligt kundens specifikationer. Nästan ingenting är omöjligt. Original Saab bakre kamera eller avståndsradar från modellåret 2012 - allt har redan förverkligats och vi kommer att berätta om eftermonteringskampanjerna i en annan artikel.

[sam id = "13" koder = "true"]

Livligt efterfråga rapporter längre söderut i Saab Zentrum Bamberg. Ralf Muckelbauer placerade en fantastisk 9-5 TTID Aero under de tysta dagarna i det nya året. Trots vissa körsträckor eftersom telefonen inte längre är tyst, och Saab snart kommer att få en ny ägare.

Om vissa utrustningsfunktioner är tillgängliga - till exempel en navigationslösning är nödvändig - motsvarar efterfrågan. Utvecklingen är en liten, positiv överraskning som ingen hade velat satsa på för ett tag sedan. Eftersom det inte kommer att finnas någon efterträdare i ett jämförbart format från Trollhättan när som helst, kommer efterfrågan troligen att förbli som den är. Livlig!

Text: tom@saabblog.net

 

7 tankar om “SAAB foto. Saab 9-5 NG med rött läderinteriör."

 • Hej cmd

  Den bästa lösningen i CH är ett litet tillbehör via AUX. Från Alpine.

  Hälsning

  Lars9-3-CH

 • Trevlig färgkombination, skulle ha varit något för mig.

 • Ett gott tecken som fortfarande litar på varumärket är där. Synd han kommer inte tillbaka.

 • Eftersom jag kommer att tillhöra cirkeln av 9-5 NG-drivrutiner från maj, ska jag ge min åsikt. Naturligtvis är utsikten till baksidan inte optimal, mätt av vad som annars skulle vara ett alternativ att köpa men acceptabelt. Min nya används har Navi-lösningen, som jag anser vara utan alternativ. På grund av den lilla, gröna bildskärmen, vad har de tänkt i Sverige bara, som ett alternativ passar inte in i SAAB. Det ser billigt ut, som i en Korea Chevy där det förmodligen kommer ifrån.
  Dessutom är 9-5 NG en av de finaste sedans i sin klass. Förväntan stiger, men fram till maj är det fortfarande en lång tid.

 • Okej, men havsplatserna på baksidan, tydligen taget från rustningsområdet (tankar), skulle vara ganska okej för mig. För några dagar sedan, ett prov som nu och då på vårt parkeringsplats, inspekteras och fortsätter att vara i färd med att ha riktiga fönster.

  Och för att se navigationslösningen som obligatorisk tycker jag också att det är roligt. Uppenbarligen reagerar kunderna mycket långsamt på händelser som till exempel inte längre uppdaterade kartdata eller den snabba föråldringen av sådana inbyggda lösningar. Betydande här är begäran från cmd. Naturligtvis är det självklart att det inte kommer att finnas något sätt att ta emot DAB +. Med en smart integrerad surfplatta eller smartphone istället för en fast navigations "lösning" (DAB + är definitivt inte lösningen) skulle chanserna se mycket bättre ut, eftersom det finns motsvarande ytterligare enheter.

  • Från en viss fordonsklass som den övre medelklassen behövs det bara ett integrerat system. Bilar utan är, oavsett varumärke, helt enkelt oförsäljbart som används. Visst, en tablett eller smartphone är ett alternativ, men det går långsamt igenom. Dessutom är de finansiellt starka första gången köparna redan vid den fastställda åldern.

 • Trevligt att se att jag inte är ensam med min 9-5er! Har någon erfarenhet av det irriterande DAB + problemet? I Schweiz för en tid sedan ändrade DAB över till DAB + och sedan dess har jag naturligtvis ingen mottagning längre. För mig som radio lyssnare förstås inte trevligt, men kvaliteten på DAB var utmärkt.

  hälsning
  CMD

Kommentarer är stängda.