Saab press. Autobild klassiker om Per Gillbrand Mr. Turbo.

Han lämnade Saab eftersom han inte kunde vänja sig till GM-mentaliteten. Och han arbetade för Volvo i många år. För fansen heter han fortfarande “Mr. Turbo ”är ansiktet bakom motorutvecklingen av vårt lilla kultmärke från Trollhättan. Per Gillbrand är en legend, inte bara i Saab-kretsar.

Autobild Classic - februari nummer
Autobild Klassik - februariutgåva

I februarinumret av Autobild Klassik ägnades fyra sidor åt den tidigare Saab-ingenjören. Det nya numret är väldigt "turbotungt" och därför läsvärt. Jag berättar mer om det nya numret, varför du ska köpa och läsa det, om författaren till artikeln och om Per Gillbrand på vår Saab Youngtimer-blogg.

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

8 tankar om “Saab press. Autobild klassiker om Per Gillbrand Mr. Turbo."

 • blank

  Hej,

  Autobild Klassik är för närvarande en av de bästa när det gäller pris / prestanda som du kan få på den tyskspråkiga marknaden. Jag prenumererar på flera tidningar från det klassiska området, herrar Wieland och Steiger gör verkligen ett bra jobb. Broschyrerna är vanligtvis mycket informativa och har mycket innehåll, det finns faktiskt inget att klaga på. Man ser förgäves efter sådana rapporter i andra tidningar (Porsche 911, Pagode och liknande i en kontinuerlig slinga). Tidningen har ofta rapporterat mycket informativt om Saab under de senaste två åren; enligt min mening är jämförelser med andra förlagsblad inte motiverade. Dessutom måste du se rapporterna från ett "icke-Saab-fan", som ett fan som du vanligtvis redan vet hälften eller mer av vad som finns i det. Jag tyckte att artikeln var trevlig att läsa och hur du får idén att den skulle ha kopierats är fortfarande ett mysterium för mig ...

  Vacker hälsning!

  Matthias

 • blank

  Servus varandra,

  Nu, som en gammal, lägger jag också till min senap, eftersom jag läste nationell och internationell motortryck sedan 40 år ganska intensivt.

  Enas, vad gäller kvaliteten på den ”normala” tidningen Bild, men tydligen finns det många intresserade konsumenter. Till var och en sin egen ...

  När det gäller Auto Bild Klassik måste jag dock säga att urvalet av ämnen alltid är ganska omfattande och att "utlänningar" behandlas relativt objektivt. När det gäller den klassiska utgåvan av ”Auto Zeitung”, som har funnits i ungefär tre år, ser det väldigt annorlunda ut. Som i de nuvarande testerna av ”Auto Newspapers” används utlänningarna i de så kallade ”jämförelserna” alltid för att visa hur bra produkterna från VW-Audi etc.-familjen är. Helt enkelt frätande.
  Men skyll dig själv som tror på en sådan kram. I slutändan finns det alltid belopp för reklam bakom det, om och framför allt hur bra eller objektivt en automaker rapporterar.

  Men i Frankrike ser det nästan ut som ”objektivt”, även här gynnas naturligtvis inhemska tillverkare - de investerar mer i annonser än icke-franska tillverkare.
  Denna typ av rapportering kan observeras inte bara när det gäller bilar utan även inom kapitalvaruindustrin. Pengar är allt ...

  Så se allt lite "coolare"! Vid jämförelsetester, ta hänsyn till den ”lokala bonusen” när du tilldelar poäng med ett avdrag på 20%, då blir slutresultatet mer objektivt och världen är okej för förlorarna, både i D och i F.

  "Jämförande tester" med Saab-NEVS kommer snart att följa, där krokodiltårarna som hittills har tappats över Saabs påstådda död snabbt glömmas bort och de fattiga gamla 9-3 slås. Så läs bara om det och släng det i den tankeväckande cirkulärarkivet.

  Artikeln om Per Gillbrand jag hittade vägen, inte illa, jag fick honom tillbaka i sin Saab-tiden (som var runt 1999) i en enskild fabrik tur för oss på den tiden tre besökare känner personligen lära (våra pressar Agent S 300 meter från Saab Museum, insåg att det sedan bara gå till museet innan arbetet påbörjas

  Hälsningar från Uli

 • blank

  Om god man har så mycket kvar för Saab egentligen, varför SAAB sedan i artikeln och även på framsidan fina inte ens in på en bild innan?

  Vare sig Bild-Zeitung eller AMS - de nationella tillverkarna från Tyskland är alltid de bästa. Helt löjligt!

  • blank

   Eftersom den "goda mannen" inte ansvarar för tidningens layout.

 • blank

  Ledsen utan mig! Jag lever ett liv utan "Springer-Presse"!
  trevlig hälsning

  • blank

   Ett bra beslut. Jag tittade på tidningen, verkligen, journalistik blir inte värre.
   Mycket ytlig rapport om Per Gillbrand, var är den skriven av? Denna fråga är uppenbar vid läsning.
   Då rapporten om turboladdade bilar och andra typer av laddning. Från Saab inget spår i artikeln och även andra saknade, z. B. Opel Senator med Comprex tryckvågsladare.

   Bildzeitung förblir bara Bildzeitung, oavsett om bilen eller något projekt. Dåligt undersökt, utan bakgrund och några färgglada bilder.

   För sådan subpress bör man inte göra reklam.

   • blank

    Tja Detlef ... Författaren, jag känner honom mycket väl, var på plats på Gillbrand, är mycket Saab-orienterad och är mycket engagerad i vårt varumärke. Vi är skyldiga honom många, mycket positiva, rapporterar Saab i Autobild och den svenska pressen. Han har gjort mycket för Saab och jag tror att du verkligen har fel ... vilket är synd.

    • blank

     Hi Tom!
     Jag tar allt tillbaka och håller fortfarande fast vid det. Så jag kunde beskriva det. Ja, kanske var jag alldeles för frustrerad av fattigdomen. Därför är det inte rätt att skriva dåligt undersökta, åtminstone med rapporten om Per Gillbrand, jag har fel, för naturligtvis kan du inte ge en omfattande rapport om livet och livsarbetet på några få linjer. Något sånt kommer fram, mestadels showmanship, det är förlagets stil. Objektivt kan man inte säga om det finns god forskning bakom det, författaren kunde inte bevisa det alls med tanke på textens korthet. Jag tar tillbaka det! Per Gillbrand var en av de viktigaste hjärnorna bakom Saab på 70-, 80- och 90-talet. Det blir inget av det. Visst, det är trevligt att kunna läsa om en svensk i Tyskland, men vad tar någon med sig som inte visste någonting om Saab och inte känner till Mr. Jag förväntar mig inte beröm, utan information så att jag kan få en uppfattning, i det här fallet från Gillbrand. Artikeln uppnår inte ens fjärrstyrning och är faktiskt synd om papperet som används.

     Ja, Tom Jag förväntar mig inga positiva rapporter om Saab, men faktiskt korrekt. Vi båda har förmodligen olika åsikter. Jag är inte chef för Saabs PR-avdelning, bara nyfiken och nyfiken. Det är mitt påstående, det är vad jag fixar mitt betyg för. Därför tittar jag inte på publikationerna ur PR-personens synvinkel.

     Sammantaget skulle jag säga, gör denna broschyr på mig, betalas av VW och så det är inte märkbart, kan det också förekomma några exotics. Artikeln om laddning är inte ens en grov översikt. Att skriva om Turbo och för att inte tala om Saab har inget att göra med faktuell rapportering. För turboutveckling i Centraleuropa, inkludera bara May Turbo, Porsche Turbo, BMW 02 Turbo och Saab Turbo. Och när du laddar bara Comprex of Opel. Sådana artiklar som i nuvarande Autobild Klassik, som de kan publicera i Brigitte eller apotekets granskning.

     Jag kunde fortsätta nu om den dåliga Bulli-artikeln och ...

     Den välkända författaren borde hellre söka en anständig förläggare !!!

     Ibland är det bättre att inte nämnas, den här boken skadar Saabs rykte mer än vad den använder nämnandet.

     Är min personliga och subjektiva åsikt.

Kommentarer är stängda.