SAAB News. Hirsch Performance rapporterar tillbaka.

Goda nyheter kom igen i slutet av året, den här gången från Schweiz. Den tidigare Saab-fabriksstämman Hjortföreställning loggar tillbaka och sätter tillbaka många produkter som inte var tillgängliga under en lång tid.

Hirsch 19 "fälg
Hirsch 19 "fälg

För Saab 9-3 idrottsanläggning, vars återgivning kommer att ta ett tag ändå finns en brospoiler för bakluckan redan tillgänglig i små kvantiteter. Sedan kan raffineras med en bakspoiler, antingen i Jetblack Metallic eller Diamond Silver. Den sexdelade läderinredningssatsen, bestående av fyra dörrhandtag, handbromsspaken och Smartslot-omslaget är från 1. Kvartal 2014 är tillgänglig.

Det kommer att ta lite längre tid innan Hirsch sportratt är tillbaka i sortimentet. Den passar också in i nya Saab 9-3 från årsmodell 2014 och för alla andra 9-3 från årsmodell 06 och kommer att finnas tillgänglig under andra kvartalet 2. Återkomsten av Hirsch -lättmetallfälgarna på 2014 "planeras också.

För närvarande kommer endast små kvantiteter att produceras, och alla nya hjortdelar kommer också att passa in i fordon i modellår 2014. Priserna och produkterna är ännu inte listade på Hirschs hemsida. Ett samtal till Saab-samarbetaren kan hjälpa till.

För alla Saab-modeller från årsmodell och äldre 2008 det från januari 2014 50% rabatt till den tillgängliga programvaran för att förbättra prestanda, kan Saab årsmodell 2009 och 2010 uppgraderas med en rabatterad att 30% Software. Köpet sker som vanligt via de auktoriserade Hirsch- och Saab-partnerna.

[sam id = "10" koder = "true"]

Allt detta låter bra, en positiv signal, Hirsch är tillbaka ombord. En liten dos körglädje garanteras också för Saab fans i framtiden. Förresten, även för kunder i Kina, som i flera veckor på Kinesisk hjort sida kan beställa deras prestandaförbättring och deras tillbehör. Endast en fråga kvarstår: Hirsch har status som fabriksmottagare i framtiden eller inte? Vi får nog antagligen svaret i år.

Text: tom@saabblog.net

Bilder: Hirsch Performance

8 tankar om “SAAB News. Hirsch Performance rapporterar tillbaka."

 • blank

  Vill du bara fråga, vem bryr sig om den gamla 9-5?

  • blank

   Det här ser verkligen lite dyster ut. Hirsch har fortfarande vissa delar på lager, inklusive den allra första 9-5. Kanske kommer det att finnas mer här snart på bloggen. Den som letar efter kromglaset för Hirsch sportratt eller hjortskinns läderinteriör kan skicka ett mail till mig

 • blank

  Det verkar mer eller mindre som om det här är ett företag som hänger sin flagga efter vinden. Bilar var så långt att de ville bli inställda. Det fanns inga delar som du var tvungen att lära dig själv. Jag kommer i alla fall att tänka på om jag gör mina sura pengar där. Det finns också Maptun etc. som har fortsatt att producera trots produktionsstopp och konkurs.

  • blank

   Jo, FA. Styling hjort till en förrädare är inte så lätt, är det?

   Med en sådan känslomässig hänsyn och tankesätt kan Maptun också anklagas för att erbjuda delar och stämma för "ärkefiende". Och omvänt kan det ses som ett tecken på Hirsch lojalitet att de har förstått sitt affärsområde - trots alla svårigheter och osäkerheter - konsekvent som en uteslutande riktad mot SAAB och dess förare ...

   Att Hirsch agerar försiktigt och inte producerar på hög är deras goda lag och ekonomiskt mer än förståelig. Slutligen erbjuder vi och erbjuder subtil anpassning och prestanda tuning som överensstämmer med fabriksgarantier och strikta tekniska föreskrifter på olika nationella marknader. Alltid hade man därmed övervägande unga och framförallt nya fordon (!) I visiret, som kapades från SAAB-återförsäljare, tvingades de från början att döma.

   Hirsch upplever fluktuationer i de nya registreringarna (eller till och med helt frånvarande) därför utan dröjsmål och lider dem ekonomiskt. Faktum är att Hirsch flyter som en flagga i vinden som drar genom Trollhättans hallar och sveper över produktionslinjerna. Att skämma bort SAAB-husdjuren är faktiskt en vulgaritet.

   Tillvägagångssättet, målgruppen och marknadssegmenten för företagen Maptun och Hirsch kan knappast vara mer annorlunda. Mycket av vad Maptun erbjuder är bara "homologerat" enligt slapp svenska standarder och, såvitt jag vet, kräver individuell acceptans i Tyskland eller är inte berättigad från början.

   MapTun riktar sig främst alltid kvar på vägar och parkeringsplatser och av och vill mäta ibland med en kraftfull Mercedes eller BMW bilar på SAAB efter tillverkarens garanti, som stäm galen ungdomar i Sverige allt svarta ränder.

   Maptun kan bara lita på att mammor och pappor ska sälja sina 9000 eller gamla 9-5: or någon gång eller ge dem bort till ungdomarna och att den ena eller den andra skulle vilja ställa in saken som en "sovhytt" med cirka 500 hk eller till och med på stora tofflor, bortskämda överallt och papperade med ytterligare instrument, klistermärken från mineraloljebolag, stötdämpare och däcktillverkare ... precis allt som unga människor i Sverige gör på långa vinternätter i ladan med sina SAAB, VOLVO och gamla traktorer ...

   Till skillnad från Hirsch slogs Maptun inte hårt av SAAB-insolvensen och produktionsbrottet. En jämförelse av äpplen med päron skulle vara mer legitim.

 • blank

  Men vem levererar någonting till interiören i den nya 9-5 igen?

  • blank

   Hirsch tillhandahåller fortfarande några mellanliggande delar för 9-5 II utan HUD. Inte mer just nu.

   • blank

    Och jag letar efter något med HUD

    • blank

     Ring Saab Service Lafrentz i Kiel. De kan säkert få något med HUD. Lycka till

Kommentarer är stängda.