SAAB dag. Ny post och Saab service första klass

Tydligen låter Saab-märket inte någon gå som en gång körde en Saab. Min vän Achim gick med i Saab 9-5 i Wolfsburg för några år sedan. Vid en tidpunkt kom en Saab 9000 som en hobby och kompletterar produkten från Niedersachsen. Och nu ersattes fordonet med Mittellandkanalen mot en Saab 9-3 TTID Aero. Bra val, jag skulle säga!

SAAB 9-3 TTID AERO
SAAB 9-3 TTID AERO

Inte att Passat inte var en bra bil. Vi reste ofta som ett par och han var ekonomisk, snabb och pålitlig. Men också en liten bit och ingen Saab. Förmodligen är bloggen inte helt oskyldig för förändringen eller vår gemensamma Saab-hangar. Och självklart var jag med köp och provkörning med den

Med undantag för bakluckans rattling är han mycket nöjd med svensken. Utkastet är genialt, de elektriska sätena med tvåfärgade läder första kräm, den roliga faktorn är betydligt högre än i Passat Diesel. För att eliminera det störande bullret vid bakluckan och att ha programmerat gjort, gick det till Carl-Benz-Strasse till Frankfurt / Main, där han redan är kund med sin Saab 9000.

[sam id = "7" koder = "true"]

Där på historisk Saab -terräng har Gerard Ratzmann och hans team reparerat och underhållit våra märkesfordon i nästan 2 år. Problem beskrivet, problem löst! Bakluckan har inget skramlande ljud och omprogrammeringen sker snabbt. Körde sedan Saab genom den egna biltvätten, det är det. Priset? "Kundservice" säger Gerard Ratzmann till min vän Achim, som inte är van vid så mycket kundorientering från varumärket Wolfsburg. Som tack finns det ett bidrag till kaffelådan.

Saab Service Frankfurt har visat att förstklassig service inte behöver knyts till nya bilar. Men också för inte helt nya fordon gäller. Jag gillar dessa historier, dessa små framgångshistorier. De gör Saab-dagen mer behaglig, låt oss veta att några verkstäder fortfarande är passionerade för varumärket.

Därför: Tack till Frankfurt! Du gjorde min dag!

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

 

14 tankar om “SAAB dag. Ny post och Saab service första klass"

 • och jag vill nämna de adaptiva strålkastarna separat! Underbart !!! Jag är glad varje gång jag lämnar en motorväg i mörkret och kan använda avfarten perfekt upplyst ...
  Och inte lika "billig / knubbig" som en dimljus som tänds åt gången ... ..

 • blank

  Mycket trevlig julklapp, GOOD RIDE och ha kul med den.
  Även om det är en gammal bil för de tyska "experterna" ser den mycket snyggare och tidigare ut än en Passat eller andra VAG -produkter - SAAB.

 • blank

  Rolig faktor? Ja, om det inte vore för den gula miljömärket på diesel trots Euro 3….

  • blank

   Grön är plack på TTID, inte gul 🙂

 • blank

  TTiD = hög "kul faktor" med en räckvidd på bra 1100 KM per tankfyllning! Med en räckvidd på 1300 KM är den "roliga faktorn" lite lägre, men ändå NOTERANDE! Bra köptips!

  • blank

   1100 km är förvånansvärt långt, med min TTiD går efter 850-880 km bränslevarningslampan, med endast 58 l tankvolym inte överraskande. 6,4 l övningen är inte heller dålig

 • blank

  En sådan SAAB 9-3 TTID AERO, som ovan skulle vara rätt för min fru, som utan AERO.
  Låt oss se vad vi kan göra nästa år. 😉

 • blank

  @ 1 × 40

  Är det satir eller seriöst?
  Jag kan inte klaga på tjänsten i DD sedan 12 år,
  hittills har allt hittills funnits.

  Hälsningar Andreas

  • blank

   Hej Andrew,

   Frågan var redan min. Men jag måste säga att jag inte (ännu) tillhör cirkeln av saabägare.

 • blank

  Kan någon berätta något om tjänsten hos saab i Dresden och / eller Leipzig?

  • blank

   Var en gång i DD eftersom det var professionellt för några månader. Jag kan bara rekommendera.

  • blank

   Så jag kan inte säga något om Leipzig, men det fanns en riktigt bra service i Halle / Saale (Saab-andan som ofta beskrivs här märktes! - Jag menar Saab Hübner eller något liknande). Jag skulle vilja sammanfatta min erfarenhet av Saab Center Dresden enligt följande: Jag kör SAAB OCH TROS, inte på grund av mobilforumet ...

 • blank

  Det är precis det som gör skillnaden - det är trevligt att dessa workshops fortfarande finns. Hoppas att detta också kan räddas i framtiden under nytt ledarskap. Jag önskar din vän att han fortsätter att ha samma bra upplevelse med vårt varumärke och alltid ha en bra resa.

  Och många, många tack för detta speciella och outtröttliga engagemang

  Tack så mycket - hejdå

 • blank

  Där köpte jag min Saab 9-3. Mycket glad

Kommentarer är stängda.