SAAB dag. Ny post och Saab service första klass

Tydligen låter Saab-märket inte någon gå som en gång körde en Saab. Min vän Achim gick med i Saab 9-5 i Wolfsburg för några år sedan. Vid en tidpunkt kom en Saab 9000 som en hobby och kompletterar produkten från Niedersachsen. Och nu ersattes fordonet med Mittellandkanalen mot en Saab 9-3 TTID Aero. Bra val, jag skulle säga!

SAAB 9-3 TTID AERO
SAAB 9-3 TTID AERO

Inte att Passat inte var en bra bil. Vi reste ofta som ett par och han var ekonomisk, snabb och pålitlig. Men också en liten bit och ingen Saab. Förmodligen är bloggen inte helt oskyldig för förändringen eller vår gemensamma Saab-hangar. Och självklart var jag med köp och provkörning med den

Med undantag för bakluckans rattling är han mycket nöjd med svensken. Utkastet är genialt, de elektriska sätena med tvåfärgade läder första kräm, den roliga faktorn är betydligt högre än i Passat Diesel. För att eliminera det störande bullret vid bakluckan och att ha programmerat gjort, gick det till Carl-Benz-Strasse till Frankfurt / Main, där han redan är kund med sin Saab 9000.

[Sam id = "7" code = "true"]

Där, på den historiska Saab Terrain, har Gerard Ratzmann och hans team reparerat och underhållit fordonet i vårt varumärke i nästan 2 år. Problem beskrivet, problem löst! Bakluckan är utan rattlande ljud, omprogrammeringen sker snabbt. Sedan körde Saab genom den inbyggda biltvätten, det är det. Priset? "Kundtjänst" säger Gerard Ratzmann till min vän Achim, som inte brukar vara så mycket kundorienterad från varumärket från Wolfsburg. Som tack är det ett bidrag till Kaffeekasse.

Saab Service Frankfurt har visat att förstklassig service inte behöver knyts till nya bilar. Men också för inte helt nya fordon gäller. Jag gillar dessa historier, dessa små framgångshistorier. De gör Saab-dagen mer behaglig, låt oss veta att några verkstäder fortfarande är passionerade för varumärket.

Därför: Tack till Frankfurt! Du gjorde min dag!

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

14 tankar om "SAAB dag. Ny post och Saab service första klass"

 • och de adaptiva strålkastarna jag skulle vilja nämna extra! Herrlich !!! Jag är alltid glad när jag lämnar en BAB i mörkret och kan använda utloppet perfekt upplyst ... ..
  Och inte som "cheap / prollig", som en respektive tänd lampa ... ..

 • Mycket trevlig julklapp, GOOD RIDE och ha kul med den.
  Även om det är en gammal bil för de tyska "experterna", ser den mycket snyggare och tidlös ut än en Passat eller annan VAG-produkt - SAAB.

 • Så jag kan inte säga något till Leipzig, men det var i Halle / Saale-tiderna en riktigt bra tjänst (som beskrivs här ofta Saabspirit! - Jag menar Saab Hübner, eller något liknande). Jag skulle vilja sammanfatta mina erfarenheter med Saab-centret Dresden enligt följande: Jag kör SAAB TROTZ, inte på grund av mobilforumet ...

 • 1100 km är förvånansvärt långt, med min TTiD går efter 850-880 km bränslevarningslampan, med endast 58 l tankvolym inte överraskande. 6,4 l övningen är inte heller dålig

 • Hej Andrew,

  Frågan var redan min. Men jag måste säga att jag inte (ännu) tillhör cirkeln av saabägare.

 • Grön är plack på TTID, inte gul 🙂

 • Spänning? Ja, om inte den gula miljözonen plack trots Euro 3 diesel ....

 • TTiD = hög "rolig faktor" med en rad bra 1100 KM per tankfyllning! I 1300 KM-serien är den "roliga faktorn" lite lägre, men fortfarande riktigt! Bra köp tips!

 • Var en gång i DD eftersom det var professionellt för några månader. Jag kan bara rekommendera.

 • En sådan SAAB 9-3 TTID AERO, som ovan skulle vara rätt för min fru, som utan AERO.
  Låt oss se vad vi kan göra nästa år. 😉

 • @ 1 40 ×

  Är det satir eller seriöst?
  Jag kan inte klaga på tjänsten i DD sedan 12 år,
  hittills har allt hittills funnits.

  Hälsningar Andreas

 • Kan någon berätta något om tjänsten hos saab i Dresden och / eller Leipzig?

 • Det är det som gör skillnaden - det är fantastiskt att det fortfarande finns dessa verkstäder. Hoppas det här kan också sparas under nytt ledarskap i framtiden. Önskar din vän att han fortsätter att göra samma goda erfarenheter med vårt varumärke och alltid bra körning.

  Och många, många tack för detta speciella och outtröttliga engagemang

  Tack så mycket - hejdå

 • Där köpte jag min Saab 9-3. Mycket glad

Kommentarer är stängda.