SAAB News. Saab monteringsanläggning i Kina klar på våren.

En liten Saab-monteringsanläggning håller på att byggas i staden Quingdao. De elektriska fordon som är avsedda för den kinesiska marknaden ska genomgå slutmontering där från april. Batterierna - de tillverkas av ett dotterbolag i Peking - och elmotorer kommer från Kina, resten av fordonet från Sverige.

Goda nyheter från NEVS-SAAB
Goda nyheter från NEVS-SAAB

Från och med april 2014 kommer den första 200 Saab EV att levereras till Quingdao Municipality. Det kommer att ta 3 till 5 år för att göra den nu framväxande småmonteringsanläggningen till en komplett bilfabrik. Så NEVS VD Mattias Bergman den här veckan motsatt Victor Jensen från Sveriges radio P4 Väst. Saab hade upprepade gånger drivit monteringsanläggningar utomlands tidigare.

[sam id = ”7 ″ koder =” sant ”]

Under de senaste årtiondena har det varit små fabriker i Sydamerika, Afrika och flera europeiska länder. Men det här är verkligen länge sedan. Även om början i Kina är blygsamt, gör NEVS-Saab märkbara framsteg. Vilka av oss vågade drömma om en samlingslinje i Kina för två år sedan i december?

Text: tom@saabblog.net

 

6 tankar om “SAAB News. Saab monteringsanläggning i Kina klar på våren."

 • blank

  Moin moin, Detlef!
  Tack för svaret! Om det faktiskt fortsätter att vara fallet, skulle det vara en tillgång för anläggningen i Trollhättan! SAAB säljer sin e-flotta i Kina, byggd i Troll City tills vidare! En vinst för regionen och för andan i varumärket. SENARE, fordon för kinesiska / asiatiska. Marknaden i Quingdao skapades och Trolltättan skulle vara ansvarig för ”väst”. Det finns verkligen fortfarande engagerade återförsäljare och SAABister ...
  God jul ALLA läsare!

 • blank

  Hi Tom!
  I artikeln ovan kommer följande fråga att tänka på mig: måste SAAB betala importtullar i Kina för fordon som inte kör ??? E-SAAB får bara hjärtat i Kina! Först då skulle dessa fordon vara riktigt redo att köra ...
  Vi ses imorgon!

  • blank

   Efter min mycket djupa undersökning ser det ut som om det är troligt att endast 3% tull för elbilar kommer att betalas, medan för fordon med förbränningsmotor måste 20% betalas.
   Oavsett om detta fortfarande är aktuellt och om andra uppsättningar inte är färdiga fordon försvinner min kunskap.
   Utan frågan om berg get jag inte skulle ha fördjupat i denna fråga, tack för frågan.
   Ett annat tvivel mindre om NEVS.

 • blank

  ... .. för att uttrycka det i en Saabs vän: styrka ligger i lugn! Tänk på solfyllningsstationen ovanför vårt kontorsgård… ..Saab uppfann inte turbo i bilen ... men gjorde den lämplig för massorna,… ..och nu den elektriska drivenheten …… .Jag är nyfiken! Önska svenskarna god jul och kineserna ett gott nytt år!

  • blank

   Jag tycker att jämförelsen "turbo och elektrisk drivenhet" är mycket intressant. Jag har redan haft liknande tankar med mig. Låt oss vänta och ha tålamod hur det fortsätter. Fram till dess önskar jag särskilt Tom en lugn och fridfull julsäsong! Tack för de intressanta och spännande artiklarna om vårt favoritämne de senaste månaderna

 • blank

  En växt för Kina och en växt för Europa. Så ska det fungera. Innan 2 år hade ingen trodde att även en SAAB från tejpen kör igen. Inte ens före 1 år.

Kommentarer är stängda.