Survey. Skulle vi köpa den här bilen?

En retorisk fråga, naturligtvis! Eftersom vi inte kan beställa den här bilen. Denna bil finns endast i Sverige. Men låt oss anta att vi kunde beställa Saab 9-3 i Tyskland, Österrike eller Schweiz via Internet ... plocka upp den på ett nationellt leveranscenter. Skulle vi beställa?

Saab 9-3 från NEVS. Skulle vi köpa honom ...
Saab 9-3 från NEVS. Skulle vi köpa det ...

Inte en lätt fråga. Jag var helt osäker på mig själv - jag är ganska öppen för det. Basen är inte längre den yngsta, vilket inte behöver vara en nackdel. Vi kan se den nya upplagan av en klassiker från det lilla svenska kultmärket framför oss. Turbomotorn, utvecklad i Trollhättan, är känd för att vara robust. Bilen är välutrustad. Xenon-lampor, farthållare, parkeringshjälp, dagsljus (?), Läder, elektriskt uppvärmda och justerbara säten och 18 ″ fälgar ... och faktiskt allt du behöver. Kanske till och med lite mer, förutom ...

Ja, det bringar mig till saken. Nästan 30.000 € är bra om man tittar på priserna på marknaden. Även det omfattande servicepaketet, med 3 års garanti och inspektioner till 90.000 kilometer eller 3 år kan övertyga. Men inte igen, om du fortfarande vill spendera lite mer, så att Saab är helt komplett. Jag saknar två saker. Ett soltak som inte existerar för pengar och bra ord, och ett integrerat navigationssystem. Jag gillar inte sugkoppslösningarna, de använder sina kablar för att förstöra vad bildesigners har tänkt på cockpit-estetik.

[sam id = "8" koder = "true"]

Ur denna synvinkel skulle den nya bilen bli en kompromiss igen. Vilket fungerar inte, för jag har nästan alltid gjort kompromisser i de senaste nya Saabs. Eftersom något inte var, ännu inte, eller tyvärr inte längre tillgängligt.

Så jag skulle inte köpa den första upplagan, utan vänta på "uppdateringen". För då kommer det också att finnas en kombi, vilket jag föredrar, och ett navigationssystem. Och förhoppningsvis ett soltak också. Hur ser läsarna på det på bloggen? Är priset okej, rör sig den första upplagan?

Och det finns denna internethistoria. Bilindustrin är i övergång, GM tar Chevrolet från den europeiska marknaden, Mitsubishi-försäljningen kommer att ta över från februari, Frey Group. Flera varumärken planerar försäljning via nätverket. Köp via internet ett alternativ för oss eller vill vi se de nya bilarna i våra återförsäljares showroom? Eller är en beställning endast om fler utrustningsmöjligheter skulle vara möjliga?

Många frågor ... svaret blir inte lätt. Jag är nyfiken ! Eftersom det också handlar om internetförsäljning vs. Återförsäljaren går, flera svar är möjliga.

Skulle vi köpa Saab 9-3 från NEVS?

 • Ja, men bara genom en Saab-partner ... (41%, 303-röster)
 • Ja, om det fanns fler alternativ ... (26%, 190-röster)
 • Ja, definitivt ... (18%, 135-röster)
 • Nej, ingen chans ... (9%, 63-röster)
 • Jag är absolut obesegrad ... (6%, 42-röster)
 • Jag har redan beställt en svensk halmman ... (1%, 7-röster)

Totala omröstare: 668

Laddar ... Laddar ...

Text: tom@saabblog.net

Bild: NEVS

 

 

43 tankar om “Survey. Skulle vi köpa den här bilen?"

 • blank

  För närvarande kör en konvertibel 9-3 med komplett utrustning samt ringa dig. Navi. Jag skulle inte vilja säga upp det. skulle vänta tills allt detta skulle erbjudas i stationsvagnen. Men då också soltaket till.
  Så Saab behaga alltid med komplett utrustning som bara hör hemma. Vill du trycka in premiumklassen med bilarna eller inte?

 • blank

  Jag håller med SeSi: s uppfattning i alla punkter. Jag skulle aldrig köpa en ny bil med integrerad sat nav, för med en kommersiell är jag mycket flexibel och också mycket billigare.

 • blank

  Jag valde "Ja, om det fanns fler alternativ ...".
  Det (enda) alternativet jag saknar är det konvertibla

 • blank

  Så jag har en kåt 9-3 XWD MY11 och skulle vänta på en fyrhjulsdrift med en ny order (jag bor i Österrike och en XWD är vettigt, åtminstone för skidentusiaster). Rörande. Jag skulle vara väldigt intresserad av E-Saab, men jag tror att konceptet inte är helt genomtänkt: 1. De flesta kunder kommer att köra sin e-bil i staden och eventuellt byta till tåg eller bensin / diesel för längdåkningsturer. I så fall uppstår frågan om jag verkligen behöver en bil på storleken 9-3 för att fastna i trafiken ... 2. Det är en fråga om resurser. Är det verkligen vettigt att helt enkelt konvertera en befintlig, relativt tung bil? Jag tycker att Saab borde tänka som BMW här och helt enkelt utforma något mindre, stadsoptimerat och lätt. Bara inte 170 hk, snälla, jag vill bara åka till staden! Jag tror att e-bilar bara kan vara framgångsrika om de tänkes om och inte bara skruvas fast i en bensin / diesel kaross.
  Ur detta perspektiv är det klart för mig att jag är intresserad av att hjälpa ut i ca 4 år mycket av ett köp av en bensin eller hybrid Saab 9-3 (eller liknande) när XWD och tillräckligt med ström är tillgänglig. Och jag hoppas att Saab tillverkar ett sådant premium fordon då och vill också betala ett motsvarande pris.

 • blank

  Jag röstade "Nej, ingen chans ...". Jag skulle kort vilja förklara varför.

  Huvudskälet är att den nuvarande modellen är en sedan. Min nästa bil är dock en familjebil och lämplig för 1 eller 2 barn. Det är inte 9-3er sedan med bästa vilja.

  Sedan finns det faktum att det för närvarande endast erbjuds som en bensinmotor. Men eftersom jag alltid har kört mellan 25tkm / år och 40tkm / år de senaste åren skulle en diesel verkligen löna sig här. Men det beror naturligtvis också på situationen - med två fordon är de årliga kilometerna delade, så att en bensinmotor också skulle vara ett alternativ.

  Jag behöver ingen GPS i bilen eftersom den faktiskt kostar för mycket pengar och inte kan användas effektivt på särskilt lång tid. Min Nokia med Nokia Maps (på en Symbian smartphone) erbjuder nästan alla funktioner som ett inbyggt eller externt navigationssystem erbjuder, för 0 € och "alltid" med gratis kartuppdateringar. Navigeringen fungerar felfritt och mobiltelefonen placeras helt enkelt i mittkonsolen. Så för mig finns det ingen anledning att köpa en överprisad inbyggd GPS eller en bärbar GPS för 100-250 €.

  Ett annat problem - ja, mindre problem, mer av en kompromiss som jag skulle behöva göra - är att automatiken inte kommer med växelpaddlar på ratten och att det inte finns någon fyrhjulsdrift. Detta är visserligen båda saker som fortfarande har statusen "trevlig att ha". En fyrhjulsdrift är dock mycket viktig för mig, för även med en 160 hk Altea XL skrapar framhjulen hopplöst när det snöar, regnar eller jag vill köra på huvudvägen med oss ​​(korsning i byn - 500m avstånd - där du börjar uppför). Dessutom åker vi alltid på vintersemester på vintern och det skulle jag vilja behålla också.
  På skiftskyttar kan jag dock fortfarande göra det mesta, eftersom du inte nödvändigtvis behöver dem och kan klara dem under sportig körning.

  När det gäller att få bilen över Internet har jag inga problem. Så jag skulle gå på en provkörning och hämtningen till Sverige (inklusive helgdagar naturligtvis).
  Ändå föredrar jag att köpa ett fordon via en återförsäljare.

  • blank

   Varför ska du inte kunna rymma två barn i en 9-3 Sedan?

   Till fyrhjuling: Jag är så långt, huruvida med fram eller Hecktriebler (om än främre hjulet är signifikant bättre) kommer fortfarande igenom varje vinter. Vare sig flatland, Eifel, Alperna eller Sverige. Utan fyrhjulsdrift (och utan elektronisk frippery). Bra däck är viktiga. En liten känsla i gasfoten också. Det är allt som krävs.

 • blank

  Nej, definitivt inte just nu. Jag har i grund och botten haft bilen sedan december …… 2005. Som kombi och diesel. Och från 2008 till 2012 en som företagsbil. Jag tror att det räcker ...

 • blank

  Denna bil på ingen sätt. Med en limousine börjar jag ingenting. En gång i kombination, alltid combi. Resten har rätt. Bara över Internet skulle inte vara något för mig. Du köper inte en bil varje dag och spenderar mycket pengar på det. Innan jag gör ett förvärv i detta prisklass måste jag känna och testa bilen redan. Och detta görs fortfarande bäst med den vänliga Saab-återförsäljaren av hans förtroende.

 • blank

  Paketet som NEVS har satt ihop har verkligen visat sig väl inom ramen för de nuvarande möjligheterna. Om du tittar på dagens premium parkeringsplatser ser du nästan uteslutande svart och silver ändå. Utrustningen är lika konsekvent, föremålet för navigationssystem kan säkert lösas tillfredsställande billigt inom tillbehörshandeln (även permanent installerad). Köpa det själv? Nästa SAAB jag köper har en hatchback, ingen sedan, ingen kombi, ingen cabriolet ... (Hej NEVS, läste du det?)

  • blank

   @red99
   Ja, av den anledningen markerade jag också NEJ. För mig är SAAB också en "halvkombi". Sedan fungerar inte alls på grund av våra fritidsaktiviteter och jag gillade aldrig riktigt 9-5 SC i det bakre området. 9-3 SC är mycket trevligare (gjord i ett stycke), men ingen kommer någonsin att sitta bakom mig (195 cm).
   Så jag hoppas att NEVS får en 9000er ut ur museet på den legendariska Phoenix-plattformen och tar en närmare titt på det. En sådan sofistikerad bil är extremt sällsynt och skulle fungera bra som en modern version.
   Men jag väntar faktiskt på en e-version som skulle vara mycket användbar för våra dagliga behov. För de långa avstånden finns fortfarande två 9000er där.
   Trots allt är den nu tillgängliga 9-3 en bra bil för dem som fortsätter med en sedan.

 • blank

  Varför inte via Internet (VW såldes redan via snabbköpet och om det bara var Mexiko-skalbaggen) Det behöver bara arbeta på SAAB-NEVS och återförsäljare / verkstäder kan också nås för att utföra reparationer och underhåll. Men skulle min 9,3 SportCombi täcka lika många kilometer som sin föregångare, 900i16v, som såldes på nästan 500 000 km. Då behöver jag inte en ny

 • blank

  Jag kommer att vänta på Stromer - definitivt. En 9-3II XWD med V6 / 280PS Aero är för närvarande utan konkurrens - jag ser fram emot det varje dag. NEVS visste exakt varför det europeiska området ännu inte valdes som försäljningsområde.

 • blank

  Ja, det skulle vara ett alternativ för mig, men ännu bättre än en kombi eller cabriolet, då behöver du inte soltak. Navi bara som en clip-on-version, som jag också kan ta med mig för cykling, vandring etc. och inte behöver stulas ... de har precis stulit Festnavi på den officiella golfbanan, 2.500 € för den stora, för dyra och föråldrade VW Navi plus 2.500 € dörrskador Windows och instrumentbräda ... Jag ska vara upphetsad!

 • blank

  För ett ögonblick lekte jag med tanken på att klicka ”Jag har redan beställt genom en svensk halmman”, precis så, ur lusten - men lämnade den sedan. Och om det fanns en SAAB -partner i Tyskland OCH jag kunde skapa finansiering, så skulle jag definitivt leka med idén. Det saknade taket stör mig inte för mycket, det skulle vara trevligt, men det är inte ett måste för mig. Och alla mina tidigare bilar (minus hyrbilar) var inte utrustade med en navigationsenhet. Jag är lite gammaldags på den här punkten och gillar fortfarande att arbeta med kort och bönanteckningar. Jag har också en sugkopp (eller såknapp?) - Jag har också en navigeringsanordning, men utanför främmande städer är den i det rymliga förvaringsfacket bakom handbromsen - eftersom den bara fungerar som den är, nämligen glidit in efteråt.

  Å andra sidan skulle det vara extremt svårt för mig att dela med mig av min specialutgåva, och det skulle förmodligen bero på det. Som en ren vackert väderbil är den endast av begränsad användning, så snart det blir soligt blir det en bastu ...

 • blank

  Jag har bestämt mig för att vara osäker med en tendens till nej. Saker som navigering eller soltak spelar ingen roll för mig. Det begränsade färgvalet för de första bilarna är också försumbar med tanke på produktionsstart, funktionen hos dessa få fordon som ska byggas och den efterföljande revisionen. För att uttrycka det cheesily väljer inte bilar och nya företag mig emotionellt (ännu?). Kanske glädjen av en ny svensk bil "tolereras till döden", även efter år med berg-och dalbana och lång tystnad. Ställ frågan igen när revisionen kommer.

  I grund och botten kan jag tänka mig att köpa en bil på Internet, men förmodligen bara om det är en specialutgåva, är det till exempel inte tillgängligt via återförsäljare.

  • blank

   Hur som helst! För efter uppdateringen blir det väldigt spännande ;-).

 • blank

  Navi och takluckan är inte nödvändig men nödvändigtvis mer kombinationsruta också större som 9-5II är eller var!
  Kör min 9-5I-stationsvagn tills den inte fungerar längre och jag hoppas att det tar lång tid, jag är på 230 000KM.
  Har någon gjort mycket mer på klockan, så om 400 000KM o. Bytesmotor?

 • blank

  Jag äger en konvertibel Aero 2,8T från 2009. En bra bil, inget alternativ och alltid igen!
  Den nuvarande 9-3-sedan är definitivt för liten för mig med 3-barn.
  9-3-stationsvagnen klämmer också i baksätet avsevärt.
  Sunroof är måste, liksom fyrhjulsdrift, bör sat nav vara möjligt.
  Min beställda 9-5 II Aero Sportkombi AWD full utrustning kom inte längre ...
  Därför har den nuvarande 9-3-modellen ingen chans för mig att ersätta min nuvarande Subaru Outback ...
  Jag väntar

  • blank

   9-3 strama bakre fotbrunn är en enorm brist för mig när det gäller försäljning i Kina. Om NEVS vill bli framgångsrik här måste en lång version komma, som med BMW, VW, Skoda och så vidare
   Jag har redan skrivit den, för den kinesiska marknaden kunde jag föreställa mig omfördelningen av 9-5 som en e-mobil. I produktion och försäljning uteslutande i Kina kan GM vända sig upp och ner eftersom de inte kan tillämpa dina patenträttigheter där.
   En förlängd version av 9-3 skulle dock vara det tillfälliga bättre valet som det också skulle kunna erbjudas i Europa.

 • blank

  På den retoriska frågan kan jag bara ge ett retoriskt svar, vilket är ja!

  Efter varje dag blir ny information och vissa saker tydligare, skulle jag vilja lägga till min detaljerade senap här.

  Först en beröm för Tom, vem gör ett mycket bra jobb här, vilket förmodligen också leder till att de helt underjordiska kommentarerna hålls inom smala gränser.
  Vad som slår mig är dock ofta de små små kommentarerna.

  I Trollhättan försöker bara ett litet team att återanpassa en bilfabrik och ett varumärke och det finns kritik mot trivialiteter som ett för litet färgprogram eller brist på utrustning. En tusen bilar kan säljas, andra producerar det beloppet på en halv dag, så två kroppsfärger är nästan en lyx. NEVS handlar om att få produktionen att gå igen. De nya leverantörerna kommer inte att kunna producera rätt delar över natten. Det är ett tecken på att inte erbjuda några alternativ för denna startmodell.
  Nu när NEVS har kunnat bygga upp tillförsörjningskedjan, nu är tiden tills alla kan leverera tillräckligt med bro mellan denna mellanliggande modell. Detta innebär också att remainders kommer att behandlas i den nu presenterade pilotmodellen. Det gamla och nya Saab-folket har gjort ett pragmatiskt jobb. Bara på våren eller på den tidiga sommaren när den reviderade modellen visas, har tiden kommit, där det kan vara ros eller ros.

  Försäljningen via nätverket är säkert bara en av de framtida lösningarna. Distanspartnerna är trots allt mer övertygade av hårdvara än genom PowerPoint-presentationer. Hur ska du utrusta återförsäljare med demonstrationsbilar på den nuvarande produktionsnivån? Vem som någonsin köper en sådan modell är det förmodligen bara entusiaster för vilka en Saab 9-3 är ingen främling.

  Med detta sagt, när jag köpte min första nya Saab över trettio år sedan, var det för att göra en provkörning inte heller möjligt, 5 150 km inom lokala återförsäljare hade bara 2 motsvarande fordon i lokalerna. En stod i showroom, den andra mellan skrot och kundbilar i det sista hörnet, eftersom det hade levererats av Saab Germany ungefär ett år tidigare utan order. Ändå köpte jag den från utställningen och var glad varje dag att bilen var mycket bättre än väntat.

  Just nu är jag verkligen nyfiken på vad de kommande månaderna kommer att medföra, lyckas de verkligen lägga en reviderad 9-3 på bandet? Vad förändrade allt, som är det område av den elektriska 9-3, verkar redan att ro tillbaka nu, eftersom i TTELA idag, som förväntas 200 km räckvidd i 9-3 upplaga och endast på Phoenix-plattformen till 2016 ett längre utbud förväntas.

  Det kommer säkert att förbli spännande de närmaste månaderna och vi bör, om vi är ett litet hjärta till Saab, anpassa våra förväntningar på verkligheten, kanske står det till jul 2014 också i Tyskland, en ny Saab redo att köpa.

  Fram till dess hoppas jag att Tom fortsätter att ge oss information så bra som tidigare.

 • blank

  Min mycket personliga "Wünschdirwas" Saab skulle vara en 20-45 II kombi förkortad med 9-5 cm med full utrustning, fyrhjulsdrift, panoramatak, U-skena och 2,8 liters turbo utan en billig japansk tidkedja ...
  Med nuvarande “Dasistaberso” -9-3 skulle jag fortfarande slå till, men bara om pengarna stannade på plats. Tyvärr är detta inte fallet.
  Det är fortfarande spännande och jag är också glad, trots alla särdrag, som Bolle på uppståndelsen av Saab-märket.

 • blank

  Handlarna bryr sig inte om det är över internet eller inte. Eller? Vad tycker återförsäljarna, läs dem? Pengarna tjänar slutligen verkstaden. Men jag vill naturligtvis inte sakna min SAAB-servicebas i närheten. Förresten: Jag skulle beställa 9-3 Aero Sedan

 • blank

  Jag kör bara cabrioleter, jag klarar mig utan ett soltak 😉
  Navi jag behöver sällan.

 • blank

  Hmmm, röstade, men mitt svar var inte deponerat.
  Eftersom jag är beroende av bilen professionellt är en stationsvagn absolut nödvändig, så limoen elimineras.
  Jag skulle definitivt inte beställa via internet eftersom jag saknar den personliga kontakten om jag har frågor eller andra problem.
  Dessutom är priset inte förhandlingsbart - mycket dåligt, eftersom alla tillverkare erbjuder stora rabatter på kontanter.
  Tillverkaren av Göteborgs jag får en rabatt på 35% till V70 april förra året, men det var en dag registrering och konfigureras av mig om så önskas. (Inkl.Autom., Taklucka, stor diesel etc.)
  Jag rör mig i det område som nu kallas för 9-3, även om det inte är en Saab ...

 • blank

  Eftersom priset är avgörande för att jämföra tider 30 000 € för en Saab med (nästan) full utrustning jämfört med en VW Golf som redan kostar nästan lika mycket och du bara få blad med campingstolar, är det viktigt att tänka på. Så jag skulle köpa det, om det skulle köpa det i Tyskland. Varianten av en stationsvagn eller en konvertibel skulle inte heller vara dålig. Saab stannar bara Saab, mycket bil för billiga pengar.

 • blank

  Ja, jag skulle köpa om det fanns en stationsvagn. Jag skulle också köpa över internet, varför inte? Efter att ha blivit ett dussintal ändrat Saab-partner de senaste åren har jag inga problem med det.

 • blank

  Jag behöver en kombi snart, så jag skulle inte beställa den här bilen. Navi borde definitivt vara tillgänglig för beställning, jag är inte intresserad av takluckan. Eftersom jag bor i Spanien hoppas jag att den lokala marknaden snart kommer att levereras, kanske du kommer att läsa NEVS nu? .... Såvitt jag vet är den spanska marknaden en av de viktigaste i Europa. Åtminstone kan du se en hel del fler bilar av detta märke i stora städer som Barcelona eller Madrid än i Tyskland ...
  Jag skulle inte ha något emot att köpa den online, men jag föredrar att hämta bilen från min betrodda återförsäljare.
  Ha en trevlig dag till alla!

 • blank

  Navigationen / radio stör mig inte alls. Möjliga orsaker: Du kan ta allt ut och det är en stor fördel. Efter tre år kan installationslösningarna inte gå ut eftersom det är högt integrerat, allt gammalt.

  Google Navi, Nokia Navi eller till och med inom kort radioapparater utrustade med Google Android - allt är mycket, mycket bättre och mycket, mycket billigare. Jag har en alpin i min 93 cabriolet och det är extremt mycket bättre än skiten i min nuvarande C-klass. och Mercedes visar vart resan går i A-klass. Så kom dig bort från denna fasta installationsskit till helt uppblåsta priser!

  Jag tycker att den kompletta utrustningen är jättebra, men jag saknar också takluckan och det borde vara en kombi. Priset är, tror jag, ok, när man gör jämförelser måste man komma ihåg att prislistan - minst 15% gäller för alla konkurrerande produkter ... så att jämföra listpriser jämförs med månpriset. Förutom finansieringserbjudanden med låga räntor ...

  Men komplett utrustning är i rätt riktning, tror jag!

 • blank

  Jag skulle hellre ha det jätte taket, så en konvertibel ...
  och en snygg ansiktslyftning.

 • blank

  För mig uppstår frågan inte längre, jag har just köpt ett av de senaste 9-5 II Aero BP.

  Jag tänkte länge på att köpa eller behålla en 9-3 sportdräkt eller 9-5 II. I slutändan ville jag ha en Saab av utrustningen på dagens nivå. 9-3 gör det inte! Innan uppdateringen är tillgänglig har jag 300 000 km på den, det var för länge en väntan.

  Därför kan jag nu vänta och se vad som händer nästa.

  • blank

   Bra val och grattis på den nya Saab!

 • blank

  Hej,
  i min nuvarande situation på ingen sätt. Endast hos återförsäljaren i räckhåll.
  På grund av: Jag behöver inte en ny bil omedelbart. Så jag har ingen brådska.
  Om jag inte hade en bil och behövde en, skulle det vara något annat. Då skulle jag också använda internet
  beställ denna bil.

 • blank

  BMWarna jag körde framför alla hade soltak. Som du vet, bytte jag till SAAB och den har inte en. (Motorn var viktigare för mig) Men jag måste erkänna att jag saknar det ganska. Navi borde definitivt vara i den. Om möjligt en som kan uppdateras via internet.
  Den som vet SAAB 9-3 skulle säkert beställa den via www. Men de som aldrig har satt i en kommer att hitta det svårt att göra det. Jag tror att priset är perfekt. Förhoppningsvis med uppdateringen kommer det att bli något kraftfullare. 250 PS bör redan vara i den.

  • blank

   För nybörjare kan man inrätta följande tjänst på frivillig basis - till exempel nachbarschaftsauto.de: Saabs förare presenterar sitt fantastiska fordon för intresserade. Från förare till förare - precis som en idé 😉

 • blank

  Moin.

  Med mig skulle det vara likartat:
  Combi och Navi är ett måste (även om mobiltelefoner nästan alltid är aktuella).
  Och värdelösa kablar och saker på vindrutan i bilen är också en fasa för mig (därav min svanhals för den ena iPhone och den andra "gömd" i bagagerummet)!
  Glidande tak skulle också vara något bra, men tyvärr måste jag komma överens med den nuvarande Lastenesel synonymt med den.
  Jag har absolut inget emot "gammal" teknik om den fungerar pålitligt (och många nya bilar är alldeles för "överbelastade med onödig frippery" för mig ändå).

  Men KO-kriteriet för en 9-3 skulle vara med mig, tyvärr benrummet i baksätet.
  Det räcker säkert för många. Men vi är ibland ganska långa (190 cm) och för äldre familjemedlemmar skulle utrymmet på baksidan vara väldigt obekvämt och också "tråkigt".

  Och jag är definitivt "nätkunnig", men jag skulle vilja köpa några saker från en "specialisthandlare" också i framtiden. Till exempel skulle jag vilja testa skor, kontorsstolar och bilar i förväg! 😉

  Men det är trevligt att 9-3'er någonsin återvänder och låt oss se vad som kommer!

  • blank

   just på grund av bristen på benutrymme bak är en 9-5 IIII absolut nödvändig, som CC ... !!! Audi-A8 säljer också, inte som en kombi utan som en limousine.
   ... och Skoda visar med Superb hur en smart baklucklösning ser ut.

 • blank

  Hej, jag skulle beställa Saab via internet. Jag köpte min senaste 9-3 Aero TTID enligt katalogen (återförsäljare hade inget fordon).

 • blank

  En elektrisk version av minst 300km-sortimentet skulle vara väldigt intressant. På soltaket kunde jag utan, på en USB-port och en problemfri integration av mobiltelefonen i stället inte.

  • blank

   Bluetooth och redo!

   • blank

    Fungerar redan mycket bra i min 9k med bluetooth och rätt Blaupunkt. ... och jag klickade på telefonnumret i adressboken på min mobiltelefon snabbare än på radion. I det avseendet behöver radion bara ta över hörseln via en extern mikrofon och högtalare.
    Samtalet tar över telefonen, som hänger på skivan ändå, exakt var jag vill ha det, för jag kan se exakt var.

    I detta avseende kan jag inte förstå hela den estetiska frågan ... har du någonsin hört talas om "form följer funktion"? 😛

 • blank

  Med Navi skulle jag vara där

  • blank

   Navi spelar ingen roll för mig, för ...

   ... de integrerade navigationssystemen (med några få undantag hos Volvo) sitter ändå MYCKET för lågt ur perspektivet.
   ... Jag tycker att integrerade navigationssystem är alltför oflexibla. Jag Gillar att köpa en extern enhet som jag kan använda i den andra au .. - er Saab vid behov.
   ... externa navigationssystem är experter inom sitt område, erbjuder fler alternativ, är mer uppdaterade, ...
   ... Tabletter kan nu också fungera som ett navigationssystem och kan placeras exakt där du vill ha saken, till exempel med brodit-parenteser; även utan sugkoppar.
   ... rakt - inte precis spiralkablarna - kan också läggas snyggt i några få enkla steg.

   ... det är så du får din individuella Saab och det är precis vad vi letar efter, eller hur?

   Men det med takluckan ... D´ACCORD!

 • blank

  För närvarande skulle jag vänta på en CabrioEV eftersom jag inte behöver någon annan bensinmotor. Annars behöver Navi och soltak inte nödvändigtvis.

  Åh ja, Mercedes började sälja bilar över internet en vecka före NEVS. Jag tycker inte att det är en så dålig idé, och när jag tittar på var folk hämtar sina VW: er på Autostadt tror jag inte att det skulle vara ett problem att bara behöva hämta bilarna i Trollhättan (för Sverige). När det gäller de andra länderna tror jag att försäljningen i Tyskland också kan ske delvis via Internet, men bilen kommer att hämtas hos den vänliga SAAB -återförsäljaren.

Kommentarer är stängda.