SAAB-dagen. De första beställningarna - affischer från Saab nr 01.

Den första Saab 9-3 Aero beställs, igår kom 15-order i Trollhättan. Även om det tog mer än en timme till de första beställningarna, vilket vissa medier kommenterade i enlighet med detta. NEVS uppnådde en liten moralisk framgång. Förmodligen skulle det ha varit lättare att fylla den svenska Saab-återförsäljaren med demonstrationsfordon, så att kunderna kunde ha stött på den traditionella vägen till nya bilar. Men det är inte saken i Sverige än.

Lennart Fahlgren och Jonas Hernqvist, försäljnings- och marknadschef
Lennart Fahlgren och Jonas Hernqvist, försäljnings- och marknadschef

NEVS är ett företag under uppbyggnad, strukturerna behöver tid att växa - det finns fortfarande en lång väg att gå framför märket. Den första köparen är Lennart Fahlgren från Lidköping, som gjorde ett mycket speciellt köp och - ja - är på något sätt involverat i fortsättningen av Saab-sagan. Det blir riktigt spännande i januari när de första testkörningarna är möjliga. Registreringar har mottagits, intresset verkar större än väntat, och först då får vi reda på hur den nya föraren faktiskt kör. Eftersom ingen utanför NEVS för närvarande är medveten om vad som har ändrats i upphängningen och avstämningen.

[sam id = ”9 ″ koder =” sant ”]

Vi i Tyskland kan inte köpa en ny Saab, ännu inte. Men det finns en affisch med Saab nummer 1 som kan läggas till i hans Saab-kollektion. Efter att den första nya Saab hade slutat, begärde Till från SU i Trollhättan ett godkännande för ett affischtryck av den officiella bilden. Utgåvan kom via post, vilket är ett tecken på hur nära NEVS är till basen.

Saab nummer 1 som en affisch
Saab nummer 1 som en affisch

Den första nya Saab-affischen kan beställas hos Tills cardyourcar.eu butik. Förutom Saab nummer 1 finns det fler affischer, kalendrar och papper och många bra idéer för alla fans.

Text: tom@saabblog.net

Bilder: NEVS, cardyourcar.eu

17 tankar om “SAAB-dagen. De första beställningarna - affischer från Saab nr 01."

 • Tack Tom.
  Kompetent som alltid 🙂

 • Hi Tom

  Kan du inkludera affischen i din butik eller åtminstone organisera en bulkorder?
  Det skulle vara mycket lättare eftersom jag (och absolut inte den ena eller den andra) i engelska är inte så mycket kraftfull.

  Jag skulle vilja hänga denna affisch på väggen.

  • Du har mail 😉

 • Jag tycker att det är trevligt att läsa att köparen av den "första" Saab också kan publiceras. Vissa är mycket speciella om det.

  Till bilhandlarna har jag ytterligare en fråga:
  Hur har Saab brukade bete sig mot bilhandlare tidigare och finns det något antagande om hur det kan bli nu?

  Med denna fråga hänvisar jag till a la Audi-åtgärder, som ”VW och Audi från och med nu separata och nya möbler för Audi-delen”, lite senare ”från och med nu ljudcentra i hangarkonstruktion”, lite senare ”från och med nu bara Terminalcentraler och ljudcentraler av hangartyp är knappt farfar ”. Så godtyckligheten hos vissa marknadsförare som går på bekostnad av bilhandlarna.

  Annars måste jag ärligt säga. Om NEVS bara hade en handfull partners i Tyskland, skulle jag också ta längre rutter (jag bor i Zwickau / Sachsen) - det skulle vara detsamma för mig på Lexus - att kunna kalla en Saab min egen. Självklart hoppas jag att Zimpel & Franke Group också kommer att vara delaktiga i att bygga återförsäljarnätverket i Tyskland.

  Åh, innan jag glömmer det - ämnet testkörning:
  Har du möjlighet att testa en ny Saab med bekanta i Sverige, så att du kan skriva ett preliminärt prov eller en körrapport? Det skulle naturligtvis vara överklass, men jag vet inte om det är möjligt.

  Hälsningar från kristen från Zwickau

  • Hej Christian, det finns ett brev från NEVS till de tyska återförsäljare som antydar att de kommer att ta dessa partners ombord igen. Utdrag kommer att publiceras de närmaste dagarna, så att samhället är aktuellt. När det gäller provkörning: Jag tror inte att vi får möjlighet att köra bil i första upplagan, då är dessa fordon endast för Kina och Sverige. Med uppdateringen blir det intressantare, fler marknader läggs till och fordonet uppgraderas. Då är Mark och jag definitivt där.

   • Tack för svaret Tom. Jag ser verkligen fram emot nästa texter, för igår (första gången, kom ihåg = D) stannade jag till den tidigare Saab-återförsäljaren i Zwickau (Zimpel & Franke - idag "bara" Saab-delhandlare) och frågade om det finns något att lära sig om buskeradion. Tyvärr kunde jag inte få veta några nyheter som jag inte redan visste från dig.

    Tänk bara, eftersom du tycks vara i Sverige ofta, har du svenska vänner som redan har beställt en Saab i den första serien. Oavsett, för jag är personligen mer intresserad av uppdateringen ändå.

    Men som man säger: "Tiden kommer, Conrad" (eller något liknande)

    På så sätt har du en trevlig 3. Advent och hälsningar från Christian från Zwickau

 • Så vi har släktingar i Sverige 🙂 Jag väntar på E-Kombi och jag ser fram emot det ...

 • Vad ligger på något sätt mitt hjärta. Luftkonditioneringen ... detta ska inte kunna sättas på som tidigare med möjlighet till tre inkopplingstider.
  Det skulle säkert vara användbart om luftkonditioneringen med en fjärrkontroll var i drift eller kunde fungera. Det finns också en grupp människor som använder SAAB dagligen på mycket olika tider.

 • Det är bra när försäljningen börjar. Sammantaget är NEVS synsätt alltid mer sympatisk. Allt händer utan krångel och tryck.
  Jag finner också det en fördel att den tidigare modellen 9-3 valdes med den välkända motorn för introduktionen. För köparna är det en sådan beprövad, bra bil, för återförsäljare, som senare utför underhållet, det finns inga stora överraskningar.
  Hela produktionen och försäljningen syftar till att inte sälja till kunden allt som föddes genom marknadsföring, men att överväga verkliga behov. Inte bara hållbarhet skrivs här, men också levt.
  Jag tror att vi kommer att ta SAAB i framtiden med varje steg vi tar, någonting mer kan avnjutas 🙂

 • Grattis till Herr Fahlgren från botten av mitt hjärta!
  Avundsvärda !!!
  Ja, på något sätt skriver han en del av SAAB-historien med den ...

  Affischen är beställd, kommer direkt till kontoret.

 • Great! ! !

  NEVS verkar ta tillbaka varumärket mycket noga och eftertänksamt. Även i distributionskanalen har du m. E. Först blev allt gjort rätt.

  Under alla omständigheter har de återstående SAAB-återförsäljarna varit SAAB servicecenter och SAAB använt bilhandlare i flera år nu. För många spelade den nya bilbranschen inte någon större roll ekonomiskt någon gång före den sista konkursen. Dessutom skulle de inte göra några vinster på demonstrationsbilar, vilket de skulle behöva ta över som nya bilar men bara sälja dem som begagnade bilar. Men det hjälper dem (åtminstone svenska), när 3.000 får fler fordon på gatorna, för vilka de kan ta över service och reparationer.

  Provkörning hos den lokala återförsäljaren?

  Den planerade första upplagan kommer att gå, tror jag. Exakt eftersom NEVS har valt direktförsäljning och förmodligen bara kunde snygga ett sådant högkvalitativt paket (AERO) till ett bra pris. Bilen till målgruppen är också så känd. Förändringar jämfört med det senaste producerade modellåret hölls inom smala gränser.

  Den nykterhet och faktiska begränsningen som NEVS tar tillbaka varumärket, tycker jag är imponerande, lämpligt och väldigt trevligt.

  PS
  Vet någon verkligen om motorn är BioPower eller ren bensin?

  • Hej Herbert, det är en ren bensinmotor. E85 spelar ingen roll i Kina, vi fick höra.

 • 15 beställningar är verkligen något ... om 2 byggs om dagen. Jag tror att alla väntar på en ny SAAB 9.3 III - då kommer siffrorna verkligen att passa. För mig en cabriolet och en kombi, tack - TACK!

 • Grattis till Lennart Fahlgren! Beställd SAAB nr 1 är imponerande! Med detta får Lennart den nya SAAB-NEVS-berättelsen ... Hans handling visar också TILLIT på varumärket: Köp UTAN en provkörning! Vad SAAB sätter på hjulen har ett perfekt läge på vägen OCH är värt priset! En fantastisk julklapp !!! Ha kul med det!

 • När du överväger omständigheterna ser det väldigt bra ut. Allt är tillbaka till början. Men förtroende för varumärket och efterfrågan verkar vara där. Grattis till den första köparen.

 • Grattis Lennart Fahlgren som har gjort en bra julklapp!

 • .. Lennart, jag avundar dig! Ha en bra resa i den helt nya SAAB!

Kommentarer är stängda.