SAAB är tillbaka!

30 månader utan produktion är över. Kai Johan Jiang har gjort en stor julklapp till den globala Saab-gruppen. Den första nya Saab under NEVS-riktningen sprang idag från bandet.

Saab starta om
Saab starta om


Var ska vi börja berätta? För mycket information på en gång, för mycket goda nyheter. Idag upplevde vi början på en spännande historia på nära håll. Det första steget och starten på sportslan är bara en förspel. Ja, det kommer att finnas fler modeller. Efter sedan följde med de första ansiktslyftorna och elbilarna. Den konvertibla sedan i steg 3. Och det kommer inte att ligga kvar på marknaden i Kina. Kunder i Sverige kan börja 10. December beställer ny Saab på nätet.

Men det här är detaljer, och det finns många av de vi kommer att berätta om de närmaste dagarna.

Viktigast: Idag är en bra dag för varumärket och dess fans. Medieintresset var stort, NEVS-Saab gjorde allt rätt, vårt varumärke är tillbaka!

Ett fantastiskt NEVS-besättning levererade ett bra program idag! Den nya bilen, modifierad i 200-delar, känns bra och är en typisk Saab. Detaljer kommer att komma imorgon när vi är tillbaka i Tyskland och, som lovat, många, många bilder från fabriken!
Saab har idag återvänt till cirkeln av producerande märken. En fantastisk historia efter 30 månader Sverige Brott! Det kul att köra är tillbaka!

Text: Tom och Mark

Bild: saabblog.net

56 tankar om “SAAB är tillbaka!"

 • Intressant information, tack! På vilken tid? Total?

 • Jag har en liknande uppfattning och tycker att onlineförsäljning faktiskt är väl valt. I den nuvarande situationen skulle en lokal återförsäljare knappast generera någon vinst när han säljer en ny bil, och man sparar honom en rabattkamp. Och varje 9-3 nyligen såld online måste servas någon gång ... SaabParts / Orio-avtalspartnern drar nytta här, speciellt om de tidigare har fått ett gott rykte. I förhållande till den tyska marknaden anser jag också att det är vettigt att sätta priset för en välutrustad 9-3 AERO sedan under 30 hk tröskeln. Men låt oss överraska oss själva ...

 • Det är inte en avskrivning, men de köper bara officiellt färdiga meddelanden från pressbyrån istället för att försöka hitta en journalist för sig själva. Gemensam praxis, tyvärr.

 • Långsamt börjar de första journalisterna skruva upp pressmeddelandena:

  http://www.n-tv.de/auto/Saab-baut-altes-Auto-zu-neuem-Preis-article11842326.html

  Även om innehållet på något sätt är korrekt, men i sättet som det omorganiserades kommer man till ett helt annat resultat som jag tror. Förhoppningsvis kommer NEVS att klara sig mot det.

  Framför allt har distributionen via nätverket eller via Orio AB (SAAB Parts AB) ännu inte förstått någon.

 • Det svarta svarta SAAB-märket på kedjan Jag gillar nu riktigt bra.

  Igår märkte jag en svart, ny A-klass på en parkeringsplats - obekväma. Den hade en historiciserad och mångfärgad Mercedes-Benz-märke på huvansidan och en överdimensionerad stjärna centralt i grillen. Designen var i stort sett den blatanta motsatsen till den nuvarande SAAB-fronten.

  Jag inser att jag inte behöver griffin och kan göra utan rött och blått bra. Det vore trevligt, om någon gång skulle goda vagnar från SAAB till Tyskland komma. Om en 9-3 III blev lite större än II, kunde jag till och med komma över bristen på 9-5 II.

  Jag ser fram emot framtiden för varumärket SAAB. Att hon har en igen, kan man hoppas igen med viss rättfärdigande.

Kommentarer är stängda.