SAAB News. Ytterligare personalbeslut vid NEVS.

För helgen finns det goda nyheter från Sverige. Det går märkbart framåt, NEVS-Saab skulle kunna fylla nya viktiga jobb med tidigare Saab-anställda. Stig Nodin tills 2007 ansluter sig till Saab Automobile AB, återvänder till Stallbacka för att bli den nya tekniska direktören för NEVS-Saab.

Goda nyheter från NEVS-SAAB
Goda nyheter från NEVS-SAAB

Han följer samma ställning som innan han lämnar till Iveco, med skillnaden att hans arbetsgivare nu bär namnet NEVS. Kjell ac Bergström, Saab-veteran och tidigare Saab Powertrain-chef, har varit teknisk chef för NEVS sedan Automobile ABs konkurs och kommer att förbli ansvarig för drivaggregat som seniorkonsult.

Stig Nodins första uppgift blir att sätta upp organisationsstrukturen för teknisk utveckling vid NEVS, hittills har kunskap huvudsakligen köpts från externa konsulter. Förr i tiden hade Saab en stark utvecklingsavdelning och många av innovationerna för GM kom från Sverige. Det kommer att bli intressant att se hur mycket denna avdelning kommer att utvecklas och hur mycket du kommer att bygga internt i framtiden. Eftersom NEVS-Saab hittills har varit en mycket mager organisation med många externa konsulter.

Även Göran Fredriksson, han vände sig tillbaka på Saab 2006, är tillbaka i Trollhättan. Han har arbetat med marknadsföring för Saab Automobile och är nu den nya chefen för kundrelationer på NEVS.

Ledningarna fylls och fler och fler tidigare Saab-chefer kommer "hem". Goda nyheter och en god känsla för oss. För medarbetarna kommer garantin att Saab Spirit kommer att leva vidare i Trollhättan.

Och det finns mer goda nyheter, den här gången från Nyköping. Orio AB, tidigare Saab Automobile Parts AB, fortsätter att vara en del av den spännande Saab-berättelsen. Orio tar över fördelningen av delar till de nya produkterna från Trollhättan till NEVS, och fortsätter därmed att vara logistikleverantör för vårt varumärke. Bra att höra! Ibland ändras bara namnet!

Text: tom@saabblog.net

 

5 tankar om “SAAB News. Ytterligare personalbeslut vid NEVS."

 • blank

  @ Manfred: Tror du inte att om du vill riva något med Saab behöver du en modernare motor? 2.2 har blivit lite gammal och har drivmotorn hos en traktormotor. Det kommer också vara svårt med EURO 5 eller till och med EURO 6. Däremot skulle ingen motsätta sig 2.0 TTiD från 9-5NG

 • blank

  Förståeligt nog avbröts de mycket livliga bloggarna om ”GM: s bensinmotorer” den 20.11.13 november XNUMX eftersom ämnet saknades av individer.

  Men tillbaka till de olika åsikter som motorn bör spela in, kan jag påpeka på min blogg från 16.11.2013 november XNUMX under "Sagan fortsätter ...".

  Jag anser att man - inklusive Franken Troll - har nämnt det åtminstone med diesel
  Motor på 2.2. TiD från Opel - tillverkad i Köln - bör användas. Denna maskin är säker
  med en lång livslängd - utrustad med 2.2 kubik kapacitet och "endast" 125 hk eller 98 kw. Det är fortfarande mycket kraftfullt, vilket alltid förvånar mig. Kanske inte så ekonomiskt för det, men min åsikt, som ännu inte har bevisats, kunde inte repareras så lätt.
  Och därigenom utgör den något högre extraförbrukningen säkert det.

 • blank

  Allt kommer att bli bra! Och vad är inte bra, är inte över än!
  Positivt att ex-SAABians är tillbaka ombord och fortsätter att skriva historia! Anden SAAB bor faktiskt (i Trollhättan)! SUPER !!!! Jag ser fram emot nästa vecka!

 • blank

  Hoppet dör alltid sist - allt kommer att bli bra!

 • blank

  Mycket goda nyheter för helgen. Produktionen kan börja nästa vecka.

Kommentarer är stängda.