SAAB News. Ytterligare personalbeslut vid NEVS.

För helgen finns det goda nyheter från Sverige. Det går märkbart framåt, NEVS-Saab skulle kunna fylla nya viktiga jobb med tidigare Saab-anställda. Stig Nodin tills 2007 ansluter sig till Saab Automobile AB, återvänder till Stallbacka för att bli den nya tekniska direktören för NEVS-Saab.

Goda nyheter från NEVS-SAAB
Goda nyheter från NEVS-SAAB

Han följer samma ställning som innan han lämnar till Iveco, med skillnaden att hans arbetsgivare nu bär namnet NEVS. Kjell ac Bergström, Saab-veteran och tidigare Saab Powertrain-chef, har varit teknisk chef för NEVS sedan Automobile ABs konkurs och kommer att förbli ansvarig för drivaggregat som seniorkonsult.

Stig Nodins första uppgift är att etablera organisationsstrukturen för teknisk utveckling hos NEVS. Hittills har kunskaper förvärvats huvudsakligen från externa konsulter. I tidigare tider hade Saab en stark utvecklingsavdelning, och många innovationer för GM kom från Sverige. Det blir intressant att se hur mycket denna avdelning kommer att utvecklas och hur mycket den kommer att byggas in-house i framtiden. Eftersom NEVS-Saab hittills är en mycket lean organisation med många externa konsulter.

Även Göran Fredriksson, han vände sig tillbaka på Saab 2006, är tillbaka i Trollhättan. Han har arbetat med marknadsföring för Saab Automobile och är nu den nya chefen för kundrelationer på NEVS.

Länkarna fyller på och fler och fler tidigare Saab-chefer kommer hem. Goda nyheter och en bra känsla för oss. De anställda har också en garanti för att Saab Spirit kommer att leva i Trollhättan.

Och det finns mer goda nyheter, den här gången från Nyköping. Orio AB, tidigare Saab Automobile Parts AB, fortsätter att vara en del av den spännande Saab-berättelsen. Orio tar över fördelningen av delar till de nya produkterna från Trollhättan till NEVS, och fortsätter därmed att vara logistikleverantör för vårt varumärke. Bra att höra! Ibland ändras bara namnet!

Text: tom@saabblog.net

5 tankar om "SAAB News. Ytterligare personalbeslut vid NEVS."

 • @ Manfred: Tror du inte att om du vill riva något med Saab behöver du en modernare motor? 2.2 har blivit lite gammal och har drivmotorn hos en traktormotor. Det kommer också vara svårt med EURO 5 eller till och med EURO 6. Däremot skulle ingen motsätta sig 2.0 TTiD från 9-5NG

 • förståeligt, de mycket flytande bloggarna på GM: s bensinmotorer avbröts av 20.11.13 eftersom ämnet saknades av individer.

  Men tillbaka till olika åsikter om vilken motor som ska komma till verklighet, kan jag hänvisa till min blogg från 16.11.2013 under "Sagan fortsätter ...".

  Jag är av den åsikten att det har nämnts, även i fallet med Franks Troll, det åtminstone
  Motor på 2.2. TiD av Opel - genererad i Köln - bör falla tillbaka. Denna maskin är säker
  från ett långt liv - utrustad med 2.2-förskjutning och "bara" 125 PS eller 98 Kw. Är fortfarande mycket durchgangsfähig, som förvånar mig om och om igen. Kanske inte riktigt så sparsam, min åsikt som ännu inte bevisats kan vara liten mottaglig för reparation.
  Och därigenom utgör den något högre extraförbrukningen säkert det.

 • Allt kommer att bli bra! Och vad är inte bra, är inte över än!
  Positivt att ex-SAABians är tillbaka ombord och fortsätter att skriva historia! Anden SAAB bor faktiskt (i Trollhättan)! SUPER !!!! Jag ser fram emot nästa vecka!

 • Hopp dör alltid till sista - Allt kommer att bli bra!

 • Mycket goda nyheter för helgen. Produktionen kan börja nästa vecka.

Kommentarer är stängda.