Saab nyheter. Bensinmotorer från GM - ansiktslyftning på våren.

Produktionsstart vid NEVS-Saab ligger inom räckhåll, och vi får allt fler detaljer från pressen. Auto-Motor Sport Sverige och NyTeknik rapporterar om planerna i Saab, och ju mer allmänheten blir, desto fler frågor dyker upp. Först och främst är motorfrågan, som tycks vara enbart tillfälligt löst.

Twinpower Turbo i den nya Mini Generation. I framtiden också hos SAAB?
Twinpower Turbo i den nya Mini Generation. I framtiden också hos SAAB?

NEVS-Saab har byggt upp ett lager av GM-bensinmotorer med direktinsprutning under de senaste månaderna. Beroende på källan finns det mellan 2.000- och 3.000-enheter i Sverige, härrörande från olika ursprungsländer. Dessa motorer, som finns i 9-5 II och i Saab 9-3 Griffin under motorhuven, kom också till NEVS från Tyskland. Med dessa maskiner kommer de första produktionsmodellerna för Kina att byggas, vilket kommer att motsvara Saab 9-3 Griffin-serien.

Den efterlängtade ansiktslyftan kommer att äga rum under våren 2014, talesman Mikael Östlund. Förmodligen då, om beståndet är blockerat, så min bedömning. Ja och då? Pressen ser flera möjligheter. Det finns det ihållande rykten i Trollhättan att de gamla Saab-motorerna kommer att användas. Det skulle vara möjligt, eftersom BAIC redan har utarbetat Saab B205-motorn för installation i Saab 9-3 och kommer att starta produktion på grundval av detta i Kina.

Det andra alternativet som skulle vara mer attraktivt för NEVS är moderna motorer från BMW. Tal har redan ägt rum. Resultatet är varken känt för mig eller den svenska pressen och om det för närvarande förhandlas fram. Och det finns alternativet att köpa dieselmotorer från VM Motori. GM är inte längre ägare sedan oktober, aktierna togs helt över av Fiat. Ett alternativ ... just nu, eftersom blocker GM har släppt ut.

Okej, låt oss prata kort om BMW och möjligheterna! 1.6-liters turbomotorn från Mini är under vinterns snö på BMW. Den nya generationen är en 2.0 liters turbo till start, som inte längre kommer från samarbete med franska, men en ny Münchenbaserade företaget växthus. Han kommer inte bara att hittas under mini-hooden. Efterföljaren till 1-serien och den nya BMW Active Tourer, alla med framhjulsdrift, kommer också att få den nya motorfamiljen. För Saab 9-3 motorn som gör Mini 192 PS, passar bra och skulle tjäna en modern, miljövänlig enhet skulle. BMW skulle välkomna en OEM-verksamhet, det är säkert.

Hur realistisk är presumtionen av den svenska pressen, som framgår av och med de senaste veckorna? Det blir ganska nyktert frågan om det är vettigt att anpassa en ny motor i ett "gammalt" fordon, eller om man inte omedelbart på en helt ny utveckling. Eller på en riktigt omfattande utveckling av 9-3-basen, så att resultatet kan uppfattas som ett nytt fordon. Eller, som en tredje variant, att bygga en mellanliggande version med de gamla Saab-motorerna, tills den slutliga produkten har den nödvändiga mognaden. Eftersom det är klart: NEVS-Saab har inte råd med två saker. Å ena sidan att stoppa tillverkningen av 3.000-fordon för brist på motor och å andra sidan för att få en produkt på den europeiska marknaden, vilket skulle göra en besvikelse.

Förvirrad, förvirrad? Förmodligen ... så låt oss gå tillbaka. Eftersom ett annat scenario inte är omöjligt. NEVS-Saab certifierade 9-3 med GM-direktinsprutning i Nederländerna förra veckan för Euro 5B +. Detta skulle teoretiskt kunna vara en fördelning i Europa. Endast GM leveransavtal saknas. Eller - med andra ord - varför kör inte den mycket kostnadseffektiva certifieringsprocessen, om en (enligt uppgift) bara har 3.000-motorer för Kina?

Frågor om frågor! Svaren på det bara NEVS-Saab vet! Vi borde åtminstone anta det. För att i jämförelse med NYTeknik sade pressespokesman Östlund: "Vi har finansiering tills vi når break even"..." Vi har tillräckligt med kapital för att nå break-even point ". Det låter som en omfattande plan och - ja, ärlig - efter mycket pengar ...

Text: tom@saabblog.net

Bild: BMW

39 tankar om "Saab nyheter. Bensinmotorer från GM - ansiktslyftning på våren."

 • Jag känner inte för att bloggen ska bli en politisk plattform. Kommentarfunktionen blockeras därför för denna artikel och i framtiden kommer motsvarande kommentarer att raderas av laget.

 • Nazisskolan utpackades redan i det så kallade tredje riket! Idag handlar det om de berörda familjernas beteende vid den tiden - inte mer och inte mindre.

  Självklart är det också möjligt att spela Vogel Strauss, kära Heiko.

  Quandt är nu klart associerad med BMW och borde inte komma till och med här i bloggen gratis reklam. Struts gör mig och andra betraktare med besked, och den återstående liten rest av de tidigare tvångsarbetare i Quandt (erhållen utan att någonsin ersättning av denna stora BMW dynasti) för att få ännu mer beslutsamma!

 • Ja, med all förståelse, men vi har en bilblogg här, det handlar om Saab, inte politik eller ett känsligt förflutet. Håll det utanför tack, här är det helt klart inte rätt plats. Det finns motsvarande forum och sidor.

 • Åh gud. Är det inte sant rätt? Är nu här, packade nazistklubben ut. Någon gjorde någonting någon gång. En sådan do-gooder-liknande pissar mig av. Ingen tvingar dig att köpa en BMW eller en bil med BMW-motor.

 • Även jag kände inte denna klarhet ännu.
  Kanske nu förstår jag min alltid befintliga aversion mot BMW.
  INCREDIBLE !!!!!!!!!!!!!

 • På BMW har det alltid varit en tradition att sälja bilmotorer till andra biltillverkare - det är därför de kallar sig BMW = Bayerische Motoren Werke.

  Eftersom mig traditionen av Quandt familjen (tidigare köpare av BMW och nu i besittning av stora mängder BMW) men ännu mindre smak än affärspraxis GM, skulle jag hellre avstå från SAAB med BMW motor av detta skäl.

  Om karriär Quandt / BMW inte är känd, bör man även titta på den prisbelönta filmen "The Silence av Quandt s" - där deras medverkan i nazismen och det märkliga beteendet hos hela Quandt familjen när de konfronteras med dessa Processer presenteras på bästa sätt.

 • "BMW-motorer i Saab? Fungerar inte på grund av tradition. "

  Oktoberfest? Midsommar? Jul? Vilken tradition och vilken?

  Att ha modifierats av Saab har alltid hinzugekauft med få undantag, alla typer av motorer och byggas eller leverera sina egna BMW, motorer till olika in-house och kan inte inneburit -Alien varumärken ja.

 • Ja, vi är förvånade över vem som ska leverera motorer. Kanske är det mercedes eftersom de nu har gått med i BAIC. Jag skulle inte ha något emot de gamla 900-motorerna som var robusta och slitstarka i början.

 • Jag ser det inte bara som ett problem, men som ett mördare argument i ordets sanna ord. Vem köper annars en exklusiv mellanklass sedan som bara 5 har att erbjuda? Även VW Golf och Skoda Fabia erbjuder mer.

  Jag gillar verkligen ingenting om min SAAB, men den saknade 6. Gäng är egentligen inte längre beskrivet som en älskbar slap eller svensk envishet, men bara en föråldrad teknik. Vilket innebär att 5. Växeln gjordes så länge att du skulle accelerera, om du vill kalla det som sådan under 80, 90 km / h, går det bättre att backa ner ett redskap.

 • De GM-motorer som är inblandade har till stor del utvecklats av SAAB och är mycket bra och robusta motorer. Jag skulle välkomna en användning i NEVS 9-3!

 • Skulle vara mycket trevligt om NEVS-SAAB skulle vara så ekonomiskt stark att det verkligen kan flyttas!
  Om det fortfarande finns ett riktigt koncept bakom det, är trycket rätt och önskad framgång uppstår - WOW, det är det!

  Tiden att gå vidare: NEVS har verkligen framgång, innovativa enheter, bra design, bra kvalitet - det är där många arg GM-kunder går över till SAAB. GM blir sämre och sämre, eftersom främst fortfarande stora slädar är byggda med V8.
  Och än en gång klagar GM om försäljningsuppgifterna för Opel.

  Då kan NEVS SAAB fortfarande köpa Opel (de nuvarande modellerna ser ganska snygga!) Och du skulle äntligen ha räddat Opel och skulle kunna fungera över hela världen med 2 kända varumärken. Och Potenmtial av utvecklingsavdelningarna skulle vara enormt!
  SABA som premium-märke, Opel som en något billigare vardagsvariant.

 • Först vänta och se hur rättegången slutar, det kan vara ett beslut i veckan. BMW får ännu mer pengar från Saab, mer exakt Saab Parts eller nu Oreo. Förra året var det 2,6 miljoner euro, det borde ha lagts till intresse. Innan BMWs gamla krav inte lösas kommer det säkert inte att skriva några nya kontrakt i München. Jag tror att versionen med gamla GM / BAIC-motorer på kort sikt är realistisk. Som en startversion skulle den gamla 2.0l med 160 PS från den senaste Griffin-versionen inte vara den värsta konfigurationen ...

 • Om du kommer ut ur en liten motor, så är det lite kraftigt (så till 60 PS) Rausholt och den här motorn i den lilla bilen kommer att distraheras, den normala körstilen håller inte heller.

  men när jag kommer ut ur samma motor via 100 PS och en tung bil (som SAAB 9-5) och bygga honom kanske mer dan nen cylindern kan ta bort och motorn är enligt min mening inte att hålla.

  Jag har ingenting mot små motorer när de är i små bilar.
  Det hör hemma.

 • Ett litet tillskott - att tänka:

  När började nedläggningen? I mina ögon är det ett ord och ett "fenomen" i modern tid, men det var redan tidigare. Plötsligt var det möjligt att nå 3.0ps med en 220l-motor, så att 3.5l-motorn kunde bytas ut, och även senare kunde kraften uppnås med en 2.5l-motor. I princip, ja nedsatt, men inte dåligt, eller hur?

  Någonstans borde du dra en linje ändå, för vi har samma mening - jag skulle personligen bara delvis 1.5er 220ps vilja köra.

 • Som jag skrev tidigare hänvisade 150tkm till 10 år vid 15tkm / år.

  Jag kan förstå den allmänna skepsis små turboladdade motorer. Jag är också ziehmlich till att endast undantag 1.2er TSD eller 1.4er TSD eller 1.5er Turbos BMW - lika bra som 180ps 1.6T i Saab 9-5 II eller Insignia / Astra - nå 290tkm vara.

  Men som en ännu inte Saab-förare har jag nu fått en djup erfarenhet av downsizing motorer - sedan 2010 och 85tkm med en av minsta motorn i ett ca 1300kg fordon på vägen. Och jag har tappat min skepticism, även om jag har tillräckligt med erfarenhet mot en nedsatt motor samlad (konsumtion på motorvägen kör bort från NEDC-värdena).

  Och jag hävdar ganska fräckt att jag skulle kunna ta med motorn till mig över 200tkm utan att skada uppstår. =)

 • 150tkm relaterade till körsträckan hos våra gamla fordon - all bensin. För att förklara min far körde alltid 15tkm / år, så att bilen redan var bra 10 år gammal. Och efter 10-åren har ett fordon tjänat sitt syfte för mig - naturligtvis har alla här olika åsikter.
  Om jag kör mer än ja, en diesel och därmed förväntar jag mig att han också håller åtminstone 300tkm lätt - även om det var gott och gott om 500tkm nått. =)

 • @ Mister_Schue

  Vi kör en SAAB 9-3 2.0t byggd 2000 (150 PS) som har kört 290.000 XNUMX KM utan problem fram till idag.
  Jag förväntar mig från en bil som det är på grund av att den nem 200.000 1.2 minst KM utan Prbleme Runs och jag kan inte tro - 1.5 litersmotorn är möjligt i en bil som SAAB 9-3 eller t.ex. 5er BMW.

  Sådana skottglasmotorer kan sättas i mikrobilar som Smart eller VW UP men inte i en limousine eller en stor skåpbil.

  Jag kommer aldrig bli van vid denna downsizing.

 • BMW-motorer i Saab? Fungerar inte på grund av tradition.

 • Litet tillägg: Jag förväntar mig mycket mer än 150TKM på min bil och det är möjligt, har bevisat det förflutna.

 • @Mister_Schue

  Baserat på literens prestanda är jämförelsen korrekt. Men för det första är de nya bilarna så tunga att de skulle vilja vara mer än 150PS för att kunna ta sig in på motorvägen utan att behöva oroa sig för hastighetsorgier. För det andra är 205er-blocket fortfarande ett grått gjutjärn och därmed mycket stabilare än moderna aluminiumkastmotorer.

 • Vänta. Det är förstås bara när det meddelas i Trollhättan.

 • "[...] de borde faktiskt behandlas som råa ägg, men vilken förare tänker redan på det ??? [...]"

  I =)

  Och jag hoppas att min 1.2er TSI håller i Seat Leon ännu mer 65tkm, så jag kan leverera den efter 5-5,5 år med 150tkm. Mer jag förväntar mig inte nödvändigtvis från en bensinmotor, om han då skapar mer självklart, det är ett bra tillägg.

  I princip håller jag med dig. Downsizing behöver inte alltid köras i helvete där ute och vi kommer troligen sällan att uppleva bensin - och även mindre diesel - som sprider varumärket 200tkm (300tkm Diesel).
  Men var är den nedre sliden om jag gjorde en 1.5er 150ps (vi ska hålla oss till Mini / BMW-motorer) eller från en 2.3er 250 / 260ps ut hålet? Om man stänger rent på literens prestanda på motorns belastning, är 2.3er ännu värre dar.

 • VM Motori är säkert ett möjligt och bra val när det gäller dieselmotorerna. Dessa är redan installerade i Fiat / Chryslter-gruppen. Varför är inte Fiat-motorer verkligen upp till debatt? Diesel- och bensinmotorerna är idag på ögonivå med de tyska tillverkarna, med ytterligare potential. Dessa motorer passar väl från SAAB.

 • Det kan inte bara vara ett problem, men det skulle definitivt vara ett problem, nu ja 6 växlar i manuellt och 7 eller 8 redan kurser är standard på den automatiska växellådan. Eftersom du redan har förlorat en 5-växlad växellåda kvartetten Jämförelse och får tillbaka bara negativa uttalanden som vid lanseringen av "NEVS bygger Saab 2002er 9-3".

 • Det låter som en bra plan. Fortfarande lite frustrerande att nu allt som har hindrat försäljningen 2010-2011 går, nämligen den ytterligare obstruktionen av GM-delar trots en kinesisk Saab-ägare ..........

 • Okej, om du kan böja B205 till lämplig utsläppsnorm, så behöver du bara rätt växel.

  Och även jag är lite prestationsinriktade, vilket är anledningen till att jag skulle vilja ha en 200-250ps diesel med automatlåda och all-wheel, men också anledningen då och då loggar

 • Tack GP362

  Slutligen ser en av Downssizerrei realistiskt.
  Bilarna i framtiden inte mer 100.000 utan motorskador på den, kommer den vanliga vardagliga bilföraren förmodligen att bli van vid.

 • Mycket rätt, en gång satt efter V6 kan du glömma allt under det

 • En SAAB med GM-motor kommer inte in i mitt hus! Jag är också en fan av 205 och överföringsproblemet bör vara lösbar. Varför motorerna är så elastiska att jag lämnar ett av de fem växlarna när de flyttas. Sex växlar är irriterande och är bara bra för marknadsföring.
  Den "downsizing nonsens" verkligen behöver inte upprepas här, inte för inte ersätter BMW Mini 1.6L in av 2.0L och 1.4L TFSI VW sällan når 100TKM utan motorbortfall i just 140-160 hk.
  Downsizing innebär bara att du byter ut förskjutning genom högt tryck. Dessa minimotörchen har mycket höga tändtryck och termiska belastningar. de skulle faktiskt behöva behandlas som råa ägg, men vilken chaufför tänker redan på det?
  För leasingindustrin är 205er-motorer med gigantiska körsträckor naturligtvis av ringa intresse.

 • Så GM Resterampe. Jag hoppades att det bara är en PR-anka. Detta kastar en bitter eftersmak vid omstart. Inte mycket långsiktigt tanke. Med BMW-motorerna låter inte dåligt men pressen och potentiella köpare ser bara vad som händer nu. Och även min personliga kommentar, bör något klart över 200 PS komma. Finns det något bortskämd V6.

 • OH Jag har helt glömt att B205 "only" s.einem 5 växellådsöverföring.
  Jag förstår att det för vissa kan vara ett problem.

  Personligen är det lite skämt om det finns 4, 5 eller 6-växlar.
  Min nuvarande bil (SAAB 900 GL) hade bara 4-växlar, till exempel.
  Du anländer ändå och du sparar i jämförelse med en 6 växellåda, även två skift

 • I en Saab igen GM, heter mitt nya alternativ Volvo eller Jaguar.

 • Tyvärr beror B205 på 5-växeln Saab-överföring, manuell eller automatisk. Det kan vara ett problem.

 • Det skulle vara bra om B205 verkligen Euro 6 skulle kunna.
  Då kan du ta det.
  Den hållbara är välkänd och speciellt dricker det inte.

  Jag tänkte inte ens på BMW trecylindraren.
  Förhoppningsvis kommer vi att bli sparade i SAAB.
  Jag kan inte börja med nedsänkande nonsens.

  BMW fyrcylindret Ja, trecylindret kan hålla sig.

 • Användningen av minimotorerna skulle då (förmodligen) inkludera hela familjen, inte bara 2.0 utan även 3-cylindern. Jag är bara lite prestationsorienterad :-). Med B205-motorerna bör Euro 5 lätt vara möjligt, påstås också Euro 6.

 • Jag förstår inte riktigt varför endast 2.0er med 192ps ses i 9-3. BMW inbyggd i Mini från 2014 bara 1.5er 3 cylinder med 134ps, till samma motor i den nya 5er kommer både som en bensinmotor, liksom diesel 150ps därför i 1er (från 2014) - aktuell provmotorn levererar 177 ( http://www.bimmertoday.de/2012/09/13/bmw-dreizylinder-turbo-fahrbericht-test-fahrt-sound-video/ ). Och upp till 220ps bör också vara möjligt med motorn (i8 har 231ps).
  Dessutom kommer följande faktum. Jag läste för en tid sedan att i Kina (eller Asien) bilköpare är förmodligen främst intresserade av motorer upp 150ps och inte värt så mycket sätta på "sportighet", som gör de flesta (särskilt unga) människor i Europa. Som du vet, i Fjärran Östern, är storlek och känsla av utrymme viktigare.
  Vilken användning är NEVS i en sådan situation, så en 2.0l 192ps-motor, om räntan kan vara nöjd med en 1.5er 150ps-motor för mindre pengar?
  En annan tanke har kommit till mig än. Kanske är skiftet av ansiktslyftan till 2014 motiverat av valet på 1.5er. BMW kan för närvarande inte leverera dessa motorer, så NEVS tar med 9-3 med "gamla" motorerna. Jag menar vilken skillnad det skulle göra för NEVS, om motorerna nu är installerade eller helt enkelt bortkastade - förutsatt att de nya motorerna redan var tillgängliga?

  Och vad är bättre för ett miljövänligt företag? En kraftfull 192ps-motor som tycker om att ta ett bra gasflöde, eller en tillräckligt kraftfull, liten och ekonomisk motor?

  När det gäller VM Motori dieselmotorer, jag är inte säker på varför NEVS bör välja två separata leverantörer. För en VM Motori kan endast ge en 2.0l 163ps och en 1.5l 110ps dieselmotor, eftersom jag tror knappast att en 2.5-3.0 (båda 4 6 såväl cylinder) bör införlivas med Saab 9-3. Även speciellt 2.0l motorn verkar vara ganska sparsam (4,8l diesel i Chevrolet Cruze Station Wagon), men jag kan väl tänka mig att det är oekonomiskt, separata leverantörer för bensin- och dieselmotorer, snarare än bara en (BMW) för att begå.

  När det gäller GM-motorerna berörs. Självklart finns det den kapitalistiska lagen som du också förhandlar med ett företag som har gjort en skit - bra att se Samsung och Apple. Men jag tror att GM är förmodligen det värsta alternativet i motorproblemet.
  Inte konstigt att 2.0 Diesel med 160ps verkar vara mycket bränsleeffektiv, men med bensinmotorerna ser jag inte riktigt.
  Och bara för att NEVS gjorde certifieringen, skulle jag inte omedelbart dra slutsatsen. För att om NEVS också vill försörja Sverige med de nya Saabarna samtidigt måste de ha en europeisk certifiering.

  På ämnet av gamla Saab-motorer. Jag är inte en motorisk expert, så jag frågar bara. Är det så enkelt att vidareutveckla motorerna att de kan skapa Euro-5 eller till och med Euro-6-standarden?

  Som jag sa kan jag mycket väl föreställa mig den nya 1.5er, eftersom NEVS får båda motortyperna från en leverantör, förmodligen sparar pengar jämfört med 2-leverantörer och till och med utökar sig till en hybridmodell. Tillräckligt är motorerna hela tiden. Dessutom ett bra 8 steg automatiskt. Jag skulle inte veta någonting som skulle prata mot det på den asiatiska och europeiska marknaden (utom i Tyskland).

 • Så på kort sikt är det kanske inte så dumt att hämta B205 från vänsterfältet.
  På sikt tycker jag att BMW Motoran är den bästa lösningen.

  Motorerna i Gangster Motors är verkligen inte dåliga, men det skulle vara en stor punch i nackdelen av oss SAAB-drivrutiner och fans om GM skulle komma tillbaka igen.
  Time utsvävande bara SAAB domaren Nästan basis och knappast SAAB är tillbaka på fötterna halvvägs blodsugare komma tillbaka och suger bara upp där du slutade ??

  Det kan inte vara !!!!

  Så det är fortfarande spännande.

 • Det är fortfarande spännande, GM-motorer är inte så dåliga, jag kör varje dag med en australisk kopia av området och det är mycket roligt. Men trots allt, har det gått de senaste åren skulle det vara ett hån om dessa sabotörer skulle tjäna ett öre på eller med Saab framtid i USA. Jag köpte nyligen några nya nya Saab vindrutetorkare från Saab. Vad kan jag säga, det stinker mig enormt när jag hoppar ut ur hörnet av mitt öga från sidan av fett och fett GM-tecknet. Vid det första fettet kommer igen något av den goda gamla herren Bosch-svängen.

 • Vilka försäljningsuppgifter ger planen från NEVS igen? 3000-enheter är inte så mycket, det är förmodligen det som SAAB sålde av förra månaden. För en månadsproduktion av bilar skulle jag inte inleda en certifieringsprocess. Och uppriktigt sagt skulle jag inte heller planera med dem. Som sagt - kommer detta nummer att användas snabbt.

  Önskat tänkande eller inte, jag tror BMW-lösningen för det mest attraktiva och förnuftiga. Tekniken är pålitlig, du har ett stort namn som leverantör och du utesluter inte längre samarbete i framtiden. Den gamla B205 Även utan tvekan fast och beprövad, men inte längre den yngsta, under överskådlig framtid skulle därför sanera är ensam att undvika PR Gau "gamla motorn i det nya Saab", Motor Presse då förmodligen lika skulle initiera igen.

Kommentarer är stängda.