Saab nyheter. Saab-produktionen börjar i november?

Bilsport Sweden är den första tidningen någonsin för att namnge ett datum för Saabs produktlansering. Tidningen vill veta det på 29. November kommer att bli de första produktionsfordonen att rulla av rullarna i stablebacka.

NEVS VD Bergmann
NEVS VD Bergmann

Alla andra medier stämmer med spådom, eller hänvisar till Bilsport.se. Det finns fortfarande inget officiellt datum från NEVS-Saab, bara de goda nyheterna att leverantörskedjan har byggts framgångsrikt. Bilsport vill också veta mer om motorfrågan - det finns fortfarande fullständig tystnad här. Kinesiska motorer ska inte fungera under NEVS-Saab-huven, som man ibland misstänker, utan kända lösningar och möjligen också motorer från BMW. Kom ihåg - möjligen! Bara spekulation eller avsiktligt spridd indiskretion? Jag håller tillbaka med en prognos.

En titt på kalendern visar att den 29 november är en fredag. Min satsning strider mot det. Om jag ville starta produktionen, skulle jag inte göra det före helgen. Det är mer troligt att det börjar på en måndag, i början av arbetsveckan. Låt oss se…

Hur som helst, om vi ser löpande band i november eller december, är timingen sekundär. NEVS-Saab skulle ha gjort sitt meddelande riktigt och började producera på höstkalendern. Saab kommer äntligen igen, det är viktigt. Tiderna är spännande!

Text: tom@saabblog.net

Bild: National Electric Vehicle Sweden AB

25 tankar om “Saab nyheter. Saab-produktionen börjar i november?"

 • Jag skulle vilja vara agent för Saab Automobile i landet eller i Mellanöstern

 • blank

  Så jag måste definitivt säga en sak: det nya kylargrillen är det bästa under de senaste 11 åren. Jag blev aldrig vän med den tredelade delen (9-3 från 2002) och den helt nya, stora - jag gillade alltid de smala från 9000- och 900-serien.

  Nu är det bara spännande, om äntligen en detaljerad, övergripande bild av bilen är tillåten i början av produktionen: interiörutrustning, motor, detaljer till leverantörer. Eller om pressavdelningen sover igen, har kaffepaus eller bara gått på toaletten?

 • blank

  Är NEVS redan ISO 9000-certifierade? Det här är trots allt en av de grundläggande principerna om homologation. När allt kommer omkring vill NEVS ta med fordon i Europa som prototyper på vägen. Och för det behöver den accepterade kvalitetshanteringsprocessen.

 • blank

  Det kommer säkert inte att vara kvantesprickningar, dessutom när marknaden är fylld.

 • blank

  Hela vår familj kör också Saab med 5 personer. Inklusive 4 gånger 9-3 från olika år av konstruktion och en gång nya 9-5. Minst tre av fordonen kommer att bytas ut nästa vår. Låt oss hoppas på nya modeller ...

  • blank

   Åtminstone den svenska marknaden kommer att förses med nya fordon 2014. En import skulle inte vara ett problem, som EU. Men - vi bör först vänta och se vad de kommer att visa oss på våren och om de gillar det.

   • blank

    Tom är återigen väldigt jämn .... ;-) Tror han verkligen att det som visas där på våren inte kunde glädja honom ??? 🙂

 • blank

  Hej Tom! läs bara den superlilla artikeln. väldigt gles och knappast värt att prata om. man kan bara hoppas ... .. trevligt WOE! Fortsätt så….

 • blank

  Vi kör lite SAAB i familjen (alla 9-3 1997-2010). En färgstark samling (AERO / STH / Kombi / CABRIO) - diesel / bensinmotor - knappast några problem - 2002 bensinmotor tikar då och då. Annars allt solsken. Nu kommer de två första snart att förändras u. man kan inte övertyga alla att vänta. Jag kan bara hoppas att vår TOP-återförsäljare faktiskt kommer att kontaktas av NEVS och att den torra besvärjelsen äntligen är över. Låt inte de använda snurra för alltid. Här saknar NEVS en enorm möjlighet, även i Europa, att uppnå något och att överleva. Eller handlar det egentligen bara om Kina?

 • blank

  "Oavsett om vi ser band flytta i november eller inte förrän i december, är tidpunkten sekundär."

  Jag håller inte helt med det. Visserligen har jag aldrig satt i en Saab, än mindre körd, men jag gillar Saab och jag föredrar att använda en NEVS Saab om ett familjebil ska köpas nästa år. Hur som helst, oavsett den planerade inköpsperioden, enligt min mening bör det börja omedelbart snarare än den 29 november (vi antar att rykten är sanna). Eftersom det har en mycket enkel bakgrund. Jag är ivrig efter mer information, å ena sidan om kombinationerna motor-växellåda-drivning (jag föredrar en diesel med fyrhjulsdrift och automatisk - kommer förmodligen inte att komma så, eftersom huvudmarknaden är lite intresserad av dieselmotorer och väldigt få människor i allmänhet har en Fyrhjulsdrift behöver) och hur nya Saab ser ut (särskilt interiören). Det här är de viktigaste aspekterna av ett fordon för mig personligen, eftersom sätesuppvärmning, farthållare, xenonstrålkastare etc. finns överallt.

  Personligen hoppas jag att den bakre delen av 9-3 kommer att revideras lite, eftersom det enligt min mening inte stämmer perfekt med den mycket vackra fronten på bilen. Och växelspaken på den automatiska växellådan fungerar inte alls - varför du lämnade något sådant i Griffin-modellen har alltid varit ett mysterium för mig.

  För motorerna skulle jag vilja ha en mycket ekonomisk 140-160ps-diesel eller alternativt en 200ps-variant. Om det verkligen skulle ge någon gång BMW-motorer, bör vi anse inte bara motorer i 2 liter, som BMW vill som bekant ta ut 1,5er bensin och diesel, som också kommer att ge upp till 225ps (?). Och det skulle vara väldigt mycket i linje med NEVS: s miljösyntänkande.

  Hälsningar från Schü

 • blank

  Om du tittar på 5er BMWs nuvarande motorutbud, är det vanligtvis 2LTR.-4-Cyl.-Turbos, både bensin och diesel. Det skulle passa bra med SAAB, ansluta till gamla tider och jag har inte hört något negativt om BMW-motorerna. Snälla nå inte in i VAG-hylla !!!
  Annars bra nyheter.

  • blank

   Det negativa är priset för en BMW-motor. Annars ger jag dig 100 pro rätt.

 • blank

  Om du läser swadeartikeln som är länkad ovan ser det mycket troligt ut, bilarna går alla till Kina och det finns bara något här när det finns nya (e?) Motorer. När allt kommer omkring finns det nu en verklig chans att köpa nya SAAB här ​​en dag. Det är något.

 • blank

  Låt oss möta det, låt oss bara vänta på det faktiska uttalandet från NEVS. Dessa halva och möjliga uttalanden / meddelanden saktar nu ner. Trots alla SAAB-sympati (jag är också där), men nu behöver du inte hoppa i varje bubbla i luften. Återförsäljarens existens kommer att decimeras på hela den tyska marknaden av cirka 2000-återförsäljare under de närmaste åren. Våra återförsäljare har inte ens en ny bil för oss på gården. Ledande svenska tidningar har inte ens NEVS i sina sevärdheter. Fortfarande ett bra WOE för alla fans. Jag vill inte beröva någon av hans optimism, som är hjälte efter sådana törstiga dagar.

  • blank

   Dagens Industri, Sveriges ledande affärstidning, skrev om det igår. Men annars håller jag med, det är lite tyst bortom autopressen.

 • blank

  Jag tycker inte att det är så allvarligt om du skulle bygga 2 eller 3000 XNUMX bilar med GM-motorer och sedan kanske byta till BMW-motorer så att du till slut byter till ex Saab-motorer från BAIC, till exempel ... Tror du att det är möjligt?

  • blank

   Men om du kan välja, skulle den gamla 2.0-litersmaskinen vara bra för mig ...

 • blank

  Hi Tom,
  Kolla in bilsportartikeln igen, det finns ingen produktionsstart på 29.11. talet, men att de första bilarna kommer att slutföras den dagen.
  Hälsning
  Thilo

  • blank

   Hmm, menar vad? Startar produktionen denna dag eller tidigare? Eller hur ska du tolka Bilsport ...

   • blank

    Så skulle jag tolka det så här: Om de första bilarna ska vara färdiga på fredagen måste du börja med att producera några dagar före (och inte på samma fredag).

    • blank

     Okej, det skulle givetvis vara möjligt. Alltid med den förutsättningen att Bilsport är här.

     • blank

      Låt oss satsa. Jag säger bara tisdag 26.11. Det skulle ha varit otänkbart för ett år sedan.

      • blank

       Spel på bloggen ;-) ... Okej, varför inte. 26.11 november noteras 🙂

     • blank

      Det är trevligt om du bara frågar en sådan fråga. Till motorns fråga har jag läst idag att NEVS-remainders från GM-tider borde ha köpt med. Ca 3000-stycke. Den första vill bli blockerad. Om det är sant är den andra frågan.

      • blank

       Det med motorköp är korrekt. Oavsett om det är 2 eller 3.000, finns det olika nummer på vägen. Blogger Swade har återigen skrivit en bra Saabartikel som träffar några saker i ett nötskal.

Kommentarer är stängda.