Saab nyheter. Saab-produktionen börjar i november?

Bilsport Sweden är den första tidningen någonsin för att namnge ett datum för Saabs produktlansering. Tidningen vill veta det på 29. November kommer att bli de första produktionsfordonen att rulla av rullarna i stablebacka.

NEVS VD Bergmann
NEVS VD Bergmann

Alla andra medier stämmer med spådom, eller hänvisar till Bilsport.se, Det finns fortfarande inget officiellt datum för NEVS-Saab, bara den goda nyheten att försörjningskedjan har blivit framgångsrikt ombyggd. Också mot motorproblemet - här finns det fortfarande fullständig tystnad - Bilsport vill ha mer information. Inga kinesiska motorer ska fungera under NEVS-Saab-huven, som det har föreslagits från tid till annan, men kända lösningar och möjligen även motorer från BMW. Tänk på dig - kanske! Endast spekulation eller avsiktligt spridad indiscretion? Jag håller mig tillbaka med en prognos.

En blick på kalendern visar att 29. November är en fredag Min insats går emot det. Om jag vill börja produktionen, skulle jag inte göra det före helgen. Mer sannolikt skulle vara starten på en måndag, förspelet till arbetsveckan. Låt oss se ...

Hur som helst, om vi ser löpande band i november eller december, är timingen sekundär. NEVS-Saab skulle ha gjort sitt meddelande riktigt och började producera på höstkalendern. Saab kommer äntligen igen, det är viktigt. Tiderna är spännande!

Text: tom@saabblog.net

Bild: National Electric Vehicle Sweden AB

25 tankar om "Saab nyheter. Saab-produktionen börjar i november?"

 • Jag skulle vilja vara agent för Saab Automobile i landet eller i Mellanöstern

 • Tja, en sak jag måste säga i alla fall: Det nya gallret är det bästa av de senaste 11-åren. Med tredelade (9-3 från 2002), och helt ny geratenen stor jag kunde aldrig göra vänner - Jag har alltid gillat den smala från 9000er- och 900er serien.

  Nu är det bara spännande, om äntligen en detaljerad, övergripande bild av bilen är tillåten i början av produktionen: interiörutrustning, motor, detaljer till leverantörer. Eller om pressavdelningen sover igen, har kaffepaus eller bara gått på toaletten?

 • Är NEVS redan ISO 9000-certifierade? Det här är trots allt en av de grundläggande principerna om homologation. När allt kommer omkring vill NEVS ta med fordon i Europa som prototyper på vägen. Och för det behöver den accepterade kvalitetshanteringsprocessen.

 • Det kommer säkert inte att vara kvantesprickningar, dessutom när marknaden är fylld.

 • Tom är väldigt omtänksam igen ... ;-) Om han verkligen tror att det som visas där på våren, kunde han inte behaga det?

 • Åtminstone kommer den svenska marknaden att levereras med nya bilar 2014. En import skulle inte vara ett problem som EU. Men - vi bör först vänta och se vad som kommer att visa oss där under våren och om det gläder oss.

 • Även vår hela familj reser med 5-personer Saab. Inklusive 4 gånger 9-3 från olika år av konstruktion och en gång den nya 9-5. Minst tre av fordonen kommer att förändras nästa vår. Låt oss hoppas på nya modeller ...

 • Hej Tom! har just läst den superlilla artikeln. mycket gles och knappast värt att prata om. man kan bara hoppas ... .. snyggt! håll upp det ...

 • Vi kör några SAAB i familjen (alla 9-3 1997-2010). En färgglad kollektion (AERO / STH / Kombi / CABRIO) - Diesel / bensinmotor - knappast några problem - bensinmotorn från 2002 är dålig då och då. Annars all solsken. Nu kommer de två första snart att förändras u. du kan inte övertyga alla att vänta. Jag kan bara hoppas att vår TOP-återförsäljare verkligen adresseras av NEVS och att den torra trollbilden äntligen är över. Det finns inget sätt att låta den använda snurrningen för alltid. Här missar NEVS en enorm möjlighet, även i Europa, vad man ska röra sig och överleva. Eller handlar det egentligen bara om Kina?

 • "Hur som helst, om vi ser löpande band i november eller december, är timingen sekundär."

  Jag kan inte överens alls. Även om jag visserligen aldrig varit i en Saab, för att inte tala jag en driven, men jag gillar Saab och jag skulle föredra tillgång till en NEVS-Saab om nästa år en familj fordonet ska köpas för. Hur som helst, planerad köpperiod eller inte, enligt min mening, borde det snarare börja omedelbart, än bara på 29. November (vi antar rykten är sanna). Eftersom det har en mycket enkel bakgrund. Jag är varm för mer information, å ena sidan på motordrivenhet kombinationer (jag skulle hellre ta en diesel fyra hjul och automatisk - så förmodligen inte komma på grund av att huvudmarknad är intresserad av dieselmotorer små och i allmänhet mycket få människor en Allradler behöver) och hur den nya Saab ser ut (speciellt inredningen). Dessa är de viktigaste för mig personligen aspekter av ett fordon, eftersom sätesuppvärmning, farthållare, xenon strålkastare etc. är överallt.

  Jag hoppas personligen att bakre änden av 9-3 är lite överarbetad, eftersom den inte harmoniserar perfekt med den väldigt snygga framsidan av bilen enligt min mening. Och växelväljaren på automatväxeln är absolut inte alls - varför var något kvar i Griffin-modellen, var alltid ett mysterium för mig.

  För motorerna skulle jag vilja ha en mycket ekonomisk 140-160ps-diesel eller alternativt en 200ps-variant. Om det verkligen skulle ge någon gång BMW-motorer, bör vi anse inte bara motorer i 2 liter, som BMW vill som bekant ta ut 1,5er bensin och diesel, som också kommer att ge upp till 225ps (?). Och det skulle vara väldigt mycket i linje med NEVS: s miljösyntänkande.

  Hälsningar från Schü

 • Dagens Industri, Sveriges ledande affärstidning, skrev om det igår. Men annars håller jag med, det är lite tyst bortom autopressen.

 • Det negativa är priset för en BMW-motor. Annars ger jag dig 100 pro rätt.

 • Om du tittar på 5er BMWs nuvarande motorutbud, är det vanligtvis 2LTR.-4-Cyl.-Turbos, både bensin och diesel. Det skulle passa bra med SAAB, ansluta till gamla tider och jag har inte hört något negativt om BMW-motorerna. Snälla nå inte in i VAG-hylla !!!
  Annars bra nyheter.

 • Om du läser swadeartikeln som är länkad ovan ser det mycket troligt ut, bilarna går alla till Kina och det finns bara något här när det finns nya (e?) Motorer. När allt kommer omkring finns det nu en verklig chans att köpa nya SAAB här ​​en dag. Det är något.

 • Låt oss vara ärliga, låt oss bara vänta på det faktiska uttalandet från NEVS. Dessa halva och eventuella yttranden / meddelanden går nu långsamt. Med all SAAB-sympati (jag är också där), men nu behöver du inte hoppa i luften med varje bubbla. Förekomsten av en återförsäljare kommer att decimeras av cirka 2000 återförsäljare på hela den tyska marknaden under de närmaste åren. Våra återförsäljare börjar inte ens ha en ny bil till oss på gården. Ledande svenska tidningar riktar sig för närvarande inte ens på NEVS med en enda linje. Ändå en bra WOE till alla fans. Jag vill inte stjäla optimism från någon som redan är heroisk efter sådana magra perioder.

 • Men om du då kan välja, skulle den gamla 2.0-litersmaskinen vara rätt för mig ...

 • Jag tror att det skulle vara lite allvarlig om man nu bara 2 eller 3000 bilar med motorer av GM bygga gånger och sedan kanske på BMW-motorer så umsteigt du utav men ex Saab motorer t.ex. BAIC umsteigt ... Tar du något möjligt?

 • Det med motorköp är korrekt. Oavsett om det är 2 eller 3.000, finns det olika nummer på vägen. Blogger Swade har återigen skrivit en bra Saabartikel som träffar några saker i ett nötskal.

 • Det är trevligt om du bara frågar en sådan fråga. Till motorns fråga har jag läst idag att NEVS-remainders från GM-tider borde ha köpt med. Ca 3000-stycke. Den första vill bli blockerad. Om det är sant är den andra frågan.

 • Betting på bloggen ;-) ... Okej, varför inte. 26.11. noteras 🙂

 • Låt oss satsa. Jag säger bara tisdag 26.11. Det skulle ha varit otänkbart för ett år sedan.

 • Okej, det skulle givetvis vara möjligt. Alltid med den förutsättningen att Bilsport är här.

 • Så skulle jag tolka det så här: Om de första bilarna ska vara färdiga på fredagen måste du börja med att producera några dagar före (och inte på samma fredag).

 • Hmm, vad betyder det? Produktion börjar den här dagen eller tidigare? Eller hur man tolkar Bilsport ...

 • Hi Tom,
  Kolla in bilsportartikeln igen, det finns ingen produktionsstart på 29.11. talet, men att de första bilarna kommer att slutföras den dagen.
  Hälsning
  Thilo

Kommentarer är stängda.