För samlare. Saab 99 Turbo till salu.

Några saker kommer som en överraskning. Eftersom en Saab-fan uppfyllde en efterlängtad dröm, som då bara är kortvarig. På Nordi Car Classic i Elmshorn var Saab 99 Turbo fortfarande i rampljuset, beundrat av besökarna. Nu är han till salu.

Till salu: Saab 99 Turbo
Till salu: Saab 99 Turbo

Egentligen gillar jag inte sådana artiklar, bloggen är inte en försäljningsportal. Men hittills har vi följt Saab som startade den svenska uppgången i turbotiden, långt ifrån att importera från Sverige och anlända till Hamburg berichtet.

Nu vill vi se Saab i nya, goda händer, vilket ger honom en lång billivstid. Han förtjänar det, 99 Turbo är en ärlig och mycket original bil. Unbastelt, som det sällan hittas idag, med en snygg inredning och en underbar färgkombination. Att få i detta tillstånd ganska svårt och - att vara öppen - med lite handling, men hanterbar.

Varför Saabs och ägarnas sätt skiljer sig, orsakerna är privata och inte tillhör bloggen. För att vara rättvis är det inte fordonet och dess egenskaper. Priset är rimligt i mina ögon, och det skulle vara trevligt om Saab 99 Turbo hittar en älskare i Saab-samhället. Information om fordonet finns på autoscout24.de.

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net