För samlare. Saab 99 Turbo till salu.

Några saker kommer som en överraskning. Eftersom en Saab-fan uppfyllde en efterlängtad dröm, som då bara är kortvarig. På Nordi Car Classic i Elmshorn var Saab 99 Turbo fortfarande i rampljuset, beundrat av besökarna. Nu är han till salu.

Till salu: Saab 99 Turbo
Till salu: Saab 99 Turbo

Jag gillar inte riktigt sådana artiklar, bloggen är inte en försäljningsportal. Men hittills har vi åtföljt Saab, som inledde svenskernas tillkomsten till turbotiden, lite på väg ... från importen från Sverige och dess ankomst till Hamburg berichtet.

Nu vill vi se Saab i nya, goda händer som gör att den kan leva länge. Han förtjänade det, 99 Turbo är en ärlig och väldigt original bil. Untangled, som du sällan hittar det idag, med en fin inredning och i en underbar färgkombination. Ganska svårt att komma i detta tillstånd och - att vara öppen - med lite handlingsbehov, men som är hanterbart.

Varför Saabs och ägarnas sätt skiljer sig, orsakerna är privata och inte tillhör bloggen. För att vara rättvis är det inte fordonet och dess egenskaper. Priset är rimligt i mina ögon, och det skulle vara trevligt om Saab 99 Turbo hittar en älskare i Saab-samhället. Information om fordonet finns på autoscout24.de.

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net