Saab nyheter. Saab serieproduktion från KW 48 (?).

På fredagen gick nyheterna över Sveriges radio P4 Väst. NEVS-Saab presses talesman Mikael Östlund meddelade att serieproduktionen snart skulle starta. Om cirka 3 veckor tror sändaren - antagligen i vecka 48 - banden i Stallbacka-fabriken kommer att fungera i en blygsam skala för tillfället.

National Electric Vehicle Sweden AB
National Electric Vehicle Sweden AB

Hittills är 30 pre-series fordon byggda, de motsvarar inte alls vad NEVS-Saab kommer att producera som en serie. Som alltid är vi vana vid det, Östlund ger sig försiktig och heter inte ett fast datum. Inte alla kontrakt är stängda, vissa förhandlingar är i slutfasen.

Radio P4 Väst är säkert, som det framgår av flera källor, att massproduktionen börjar i slutet av november. För Saab skulle det vara en gryning av en ny era, även om de främst producerade fordon för Kina och genombrott för NEVS. Rörbälten, en fungerande fabrik och en intakt försörjningskedja, NEVS skulle ha tagit ett viktigt stort steg.

Trodde någon i allvar, att Saab skulle uppleva en väckelse? Beviset skulle tillhandahållas att du kan göra det på NEVS ... den långa tiden av tålamod och väntande skulle komma till slut. Vi skulle ha berättigat hopp om nya fordon. Kanske inte omedelbart för Tyskland utan för Sverige under 2014. Och som bekant är det inom EU. En import skulle vara möjlig.

Låt oss vänta, nedräkningen är på. Under dagen kommer mer från Trollhättan och Saab.

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

 

15 tankar om “Saab nyheter. Saab serieproduktion från KW 48 (?)."

 • blank

  Bra kvalitet är viktigt, men NEVS kommer förmodligen inte att bry sig mycket om vad Dudenhöffer & Co måste tro.
  På NEVS -webbplatsen finns det till och med uttalanden om produkterna, vilket ger hopp, särskilt eftersom de annars vill undvika misstagen 2011 - meddelanden om att ”snart” produktionen är igång igen och då händer ingenting. Jag ser också fram emot e-9-3 i början av 2014.

 • blank

  Personligen är jag väldigt nyfiken på att se vilka tillverkare som levererar sätena och motorerna - särskilt SAAB-sätena (lyckligtvis levereras fortfarande av Lear till slut) var av mycket hög kvalitet och fick höga betyg av nästan alla passagerare.

  Efter de besparingsåtgärder som GM infört under de senaste åren med den resulterande kvalitetsminskningen förväntar jag mig att NEVS tar ett steg mot "tillbaka till rötterna" och därmed till den ursprungliga höga kvalitetsnivån för hela fordonet. På NEVS bör du se till att allt är rätt redan från början, för att inte erbjuda Dudenhöffer & Co. (journalister och andra opinionsbildare) några betydande attackområden - de väntar bara på svaga punkter!

 • blank

  Hej, jag tror bara att om många bilder och filmer visar det! Men det låter bra!

 • blank

  Bra start på veckan! Så det ska "bara" vara 1: a advent! Tja, om det inte är ett bra utsikter till jul !!! Och om Kina och Sverige levereras först är det också bra. Huvudsaken är att banden är igång! I svenska myndigheter är det fler VÄNLIGA anställda som ansvarar för att exportera SAAB: erna till Tyskland än för importen !!!! Så de närmaste veckorna blir också spännande ......

 • blank

  Den här goda nyheten har absolut sparat den här måndagen!

 • blank

  Det är väldigt positiva nyheter! Eftersom jag behöver en ny bil i januari, förmodligen enda gånger en interimslösning måste hittas. Har någon en aning? Söker en riktigt välbevarad 900I eller en yngre 9-3II eller 9-5 varje som en kombination med ausweisbarer moms.

  • blank

   Tillfälligt i Kiel LaFrentz 9-3 II BioPower-fastighet med moms

  • blank

   Hej Christoph! Ha en riktigt bra 900 Tu S från 1992 till salu, fråga Tom, han känner bilen från Elmshorn !!! Ciao Josef

   • blank

    Det är rätt, ett mycket vackert och harmoniskt fordon. Christoph, du får mail.

   • blank

    Hej Josef, är det grönt i slutet av sekvensen på din hemsida? Hälsningar till haltern
    Christoph

    • blank

     Hej Christoph! Nej, han ser så lik! Skicka mig, jag skickar dig meningsfulla bilder! En ärlig stor bil med MOT och allt till ett litet pris! Hälsning Josef

 • blank

  Nå äntligen händer något !!! Men det var också hög tid! Bara tills du kan köpa en ny Saab, som alltid, kommer det ta mycket lång tid, eller hur? Jag har stått bakom Saab för 48 år och kommer fortsätta att göra det! Ciao Jos

 • blank

  Hui ... det börjar bli "allvarligt"!
  Mycket trevligt - jag är upphetsad (speciellt om motortillverkaren)!

  Men jag skulle vara mycket mer nöjd med en "liten syn" på nästa modellgeneration (er) (den blir större, mindre, kombi, kombi, etc.) och om "vi i Europa / D" på något sätt fortfarande kommer att vara beaktas eller att NEVS verkligen fortsätter att fokusera främst på Asien.
  Men tyvärr måste vi ha tålamod lite mer ...

 • blank

  Om de har hjärnan, installerar de en BMW-motor ... de har fortfarande 50 av dem som står runt i lagret 😉 - skämtar åt sidan: Jag hoppas på en comeback. Min 9.3 II SportKombi har nu 285.000 XNUMX km dygnet runt. Jag behöver en ersättare snart!

 • blank

  Spänningen ökar. Särskilt på grund av utseende och slutligen en lösning i motorfrågan.

Kommentarer är stängda.