Saab 9-3-omvandling till Griffin Aero Level.

Med några små, noggranna förändringar på rätt plats kan du ta med en design som inte längre är helt fräsch till en ny blomning. Under två förhållanden: om grunden är rätt, vilket är fallet med Saab 9-3, och om du fortsätter med att känna. Vad Saab gjorde med Griffin 9-3. Resultatet anses vara framgångsrikt och är så bra att NEVS kommer att baseras på Griffin med sin nya modell.

Saab 9-3 Griffin Aero konvertering
Saab 9-3 Griffin Aero konvertering

Tyvärr var det för få Griffiner på våra vägar, men åtgärda löften Saab Service Lafrentz i Kiel. Nordtyskarna har inte bara ett stort Saab-hjärta, de har också bra förbindelser med Sverige, så inget står i vägen för omvandlingen av Saab 9-3 Vector till en Griffin Aero-nivå.

Basprodukten har redan grillen och de 88 fälgarna i Griffin-serien. Fronten har nu bytts ut med stötfångaren, strålkastarna i ”isblå” och dimljus i aero-design. På baksidan, det dubbla flödesavgassystemet i Aero Trim med förkläde, och griffinen ersattes för bakpanelen med Saab-bokstäver. På ramen kan emellertid andarna variera. Bokstäverna ser väldigt sakliga, nykter, den bakre är "rensad". Men på något sätt saknar vissa tittare griffin, som nu är historia.

Med stor uppmärksamhet på detaljer kom Griffin-bokstäverna på fendrarna, vilket gjorde den yttre designen 100% Griffin. Operationen är övertygande, Saab står fräschare på gården än den ursprungliga produkten utan att devalvera den. Eftersom även den "normala" 9-3 har en tidlöst bra design.

Längre inuti byts Vector-säten ut mot Griffin-säten i delvis läderdesign. Saab visade smak och uppmärksamhet på detaljer. Griffinsätena - och bara de - har en liten etikett med bokstäver. En liten båge för Saab-traditionen, när lädersätena i Saab 900 och 9000 fortfarande hade de små taggarna på nackstödet. Vad som nu skulle saknas för att göra utseendet till en 100% Griffin är instrumentbrädan. På Lafrentz är du bortskämd att välja - ett lyxproblem, om du vill. Eftersom flera mönster finns tillgängliga val, ett beslut har ännu inte fattats.

Som sagt kommer NEVS att baseras på Griffin, vilket är en bra grund för en ny produkt. Den tidigare vektorn är friskare och mer värdefull efter uppgraderingen till Griffin Aero-nivå än några bilar från andra tillverkare vid premiären. Saab Service Kiel kan uppfylla fansen nästan alla konvergensbehov och kan komma igenom goda anslutningar till Trollhättan delar som inte är tillgängliga via de officiella kanalerna. För övrigt är den konverterade Griffin inte till salu, förfrågningar är meningslösa. Han har en permanent plats i flottan i familjen Lafrentz. Självklart!

Text: tom@saabblog.net

Bilder: Saab Service Kiel för saabblog.net

12 tankar om “Saab 9-3-omvandling till Griffin Aero Level."

 • blank

  Jag skulle vara särskilt intresserad av sittplatsernas pris. Jag har de beige tygstolarna inuti under 2009 och de blir bara fläckade oavsett hur mycket du är uppmärksam ...

  • blank

   Om du ringer in i Kiel eller skriver ett mail kommer du säkert att hjälpa dig. Kiel Saab-laget är väldigt trevligt! Här Kontakt

 • blank

  Jag var i London vid Kings Cross Station den andra dagen (9 3 / 4). Om det redan är färgat måste bokstaven utföras i röd / gul. Eftersom det är färgerna på Griffin-Door.

 • blank

  Synd att Griffin-serien var så drastiskt begränsad i omlopp. Den nya bakre fältet kan du eventuellt fräscha upp något genom att göra SAAB-bokstaven i en djärv röd eller blå?

 • blank

  Ser bra ut, men du bör inte tänka på kostnaden.

 • blank

  Mycket fin konvertering som väcker önskningar

  Och jag måste hålla med Tom om att utformningen av 9-3 fortfarande inte är för gammal ...

  Hälsningar Cetak

 • blank

  Topp! En aktuell AERO Griffin sportdräkt! (även utan en griffin ...)! Ha en rolig och olycksfri resa till ägarna!

 • blank

  Jag tycker att det är helt framgångsrikt!

 • blank

  Bra bil! På utan griffin är en absolut blickfångare

 • blank

  Endast det vita är för "gult" för en riktig Griffin 🙂

Kommentarer är stängda.