Retrospect. Moment of hope.

Det var exakt 2 år sedan! Solen gick iväg på sin dagliga resa, uppenbarligen mödosam. Eftersom den närmande vintern redan kändes, och så på söndagsmorgonen stod hon fortfarande ganska lågt ovanför Saabs anläggning och drog ett vackert, mjukt höstljus. I industriområdet Stallbacka var det helgtystnad, förstärkt av bilfabrikens låga bakgrundsbrum.

Saab 9-4x och Saab 9-5 II i morgonsolen
Saab 9-4x och Saab 9-5 II i morgonsolen

Det hade emellertid inte fått bygga bilar i månader och väntade på framtiden i vänteläge. Fyra besökare från Tyskland hade anlänt till Trollhättan kvällen innan de kom från Frankfurt. Nu var de på huvudportalen. Anledningen till deras närvaro, två Saab 9-5 II sportkombinationer och två 9-4x, parkerade - täckta av morgondagg - på besökarnas parkeringsplatser. De svenska anställda hade hållit sitt ord. Fordonen var färdiga. Men ingenting mer. Eftersom tyskarna ignorerades. Ingen överlämning, inga tummar upp, inga goda önskningar på vägen.

Fordonets nycklar var hos säkerhetsvakt vid porten. Inga papper, inget kvitto. Saab var i kampen för överlevnad, tiderna var tuffa. Och ändå full av hopp. Relief när alla fordon körde. Eftersom sporten och de två SUV: erna kom direkt från rättegången var allt möjligt. Snabb en annan fotografering framför huvudportalen och framför den stora Saab-pylonen med griffin.

Sedan i riktning mot Småland och fortsätt söderut. Hamburg väntade på kvällen, schemat var stramt. Återförsäljaren turné för den tyska marknaden, en sista dedikerad Aufbäumen, hade börjat. Resten är känd och historia.

Text: tom@saabblog.net

Bilder: saabblog.net

9 tankar om “Retrospect. Moment of hope."

 • Det är synd ... De är så fantastiska fordon. LGT 265 (Sportcombi) och GWM 850 (9-4X) står nu bredvid varandra i garaget. En fantastisk bild.

 • Wistfulness .... och en KLASSAKTION som startade för 2 år sedan! Säkert mobiliserade de sista reserverna, men visade också vilka stora SAAB som kunde komma från Trollhättan ... NEVS är nu (nästan) allt NYTT, bara den svaga kommunikationen återstår! En framtida dag utan SAAB är bara hälften så trevlig!

 • Åh ja det var en trevlig eftermiddag i Bamberg. Alla är fortfarande hoppfulla. Kom också ihåg det trevliga samtalet med herr Schumacher.

 • När du tittar på bilderna känner du dig ledsen ... Jag fick chansen att se Saabs konvoj i Vienenburg. Vid den tiden fanns det fortfarande något hopp i luften.
  Nu verkar det pågå på ett annat sätt. Då fanns fortfarande ”Saab Spirit”. Förhoppningsvis går det inte vilse på NEVS.

 • Handlingen var bra men tyvärr lite för sent för Saab. Man kan nu spekulera "vad händer om"
  Låt oss hoppas på en ny början. (utan GM)

 • Fan, det här är de vackra bilarna. Varför tog de oss ut? Jag blir arg på Gangster Motors igen

 • När jag tittar på bilderna från 28.10.11 oktober 9 i Leipzig, vilken entusiasm vi hade när Herr Schuhacher hoppade ut ur bilen och meddelade försäljningen av Saab, gör det mig lite ledsen idag. Jag såg redan en 4-XNUMXX i mitt garage . Tyvärr blev allt annorlunda. Din kampanj var fortfarande stor och mobiliserade Saab-fansen igen!

 • Fantastiska bilder och på något sätt väldigt sorgligt! Men vi har inte helt gett upp hoppet om ett lyckligt slut ...

 • Moin.

  Den här kampanjen (och presentationen i Bremen) är en av anledningarna till att jag fortfarande kör min "gamla" kombi idag (och älskar den) och kan / kommer att vänta lite längre på en bra ersättning.
  Om jag inte hade varit i Bremen hade jag kanske varit ute med "något annat" idag.

  Grattis igen och tack för den här fantastiska åtgärden då!

Kommentarer är stängda.