Saab blogg supportrar. Saab Parts Switzerland AG.

Schweiz är Saab Land. Åtminstone från min västtyska synvinkel. Eftersom i Alpe republiken runt 25.000 Saabs är på väg. I Tyskland, med tio gånger befolkningen, bara dubbelt så många. Schweizerna är så uttalade Saab-affin. Kanske borde jag ansöka om schweiziskt pass?

Saab Automobile Parts AB
Saab Automobile Parts AB

Inte bara är Saab-tätheten högre per capita, men lojalitet mot det svenska varumärket är också obruten. Trots de dåliga nyheterna från de senaste åren från Sverige fortsätter entusiasmen för Saab och antalet Saabs registrerade i Schweiz har varit nästan konstant under de senaste 3-åren.

Vilket naturligtvis beror på de kompetenta workshops och god service i landet. 45 Saab-partnerna i Schweiz och Liechtenstein stöds av den nationella filialen i Saab Automobile Parts AB i Glattbrugg nära Zürich. Ansvarig för den schweiziska marknaden är landchef Daniel Blaesi, som har varit med varumärket Trollhättan sedan 1999.

Saab har en lång tradition i Schweiz. Den äldsta Saab-återförsäljaren i landet är Garage Wittwer AG på sjön Thun, som har varit där för det svenska varumärket för över 50 år. Där antogs en av Schweiz första Schweiz, dokumentet om det finns fortfarande idag. Och då finns också hjortföreställning. En annan schweizisk specialitet som har skaffat sig mycket körglädje i flera år över hela världen. Ingen fråga, schweizaren har Saab i sitt blod!

Teamet på saabblog.net är glatt att välkomna den schweiziska grenen av Saab Parts AB som supporter!

Text: tom@saabblog.net

Bild: Saab Automobile Parts AB

10 tankar om "Saab blogg supportrar. Saab Parts Switzerland AG."

 • Rensa Tom. Jag anklagade dig inte för att skriva en Nevs blogg - :). Mina sympatier är också begränsade för ett företag utan investerare med en rättslig plats på Jungfruöarna och dess huvudkontor i Hong Kong. Detta är miles bort från den tidigare bilden av SAAB.

 • Naturligtvis tar väntetiden alltför länge. Om du vill fortsätta att köra Saab måste du leva med högre körsträcka. Förresten, är perfekt, eftersom jag har festgetellt och gör inte ont alls om du bara har knäckt 100.000er-märket en gång.
  När det gäller NEVS ser vi vad vi har i portföljen i år och kan bestämma om det tycker om det eller inte. Och med försäljningsstrategin måste du senast publicera i början av 2014. För övrigt är mitt förhållande till NEVS i bästa fall neutralt. Eftersom vi skriver här en Saab - och inte en NEVSblog ;-).

 • Ja, vi har väntat tålmodigt i åratal som lammarna framför slakteriet och fortsätter att få nya berättelser, som vi alltid tror bra. Och om det inte finns någon, uppfinnar vi oss själva. Är det SAAB-andan?

  Jag önskar inte någon någonting illa, även NEVS. Jag tvivlar bara mer på att någon där tänker på oss köpare i Europa eller någonsin tänkt. Om så är fallet skulle historien vara mer än amatörlig och jag skulle allvarligt fråga frågan om jag skulle investera pengarna ännu en gång i det här varumärket, varefter jag har skakat med det i åratal. När allt hand handlar det också om köpare för summor som vi inte betalar från småkassan och vi vill se användningen klokt, inte? Om inte kundbehov och kommunikation med dem är kritiska för framtiden för ett varumärke, vad då?
  Då är det uppenbart att andra övergripande mål eftersträvas.

  Ur den kinesiska staten NEVS fungerar ganska framgångsrikt - efter att du tagit med de rättigheter som den gamla SAAB 9-5 och 9-3 om dumpning pris teknologi till Kina, som redan har gjort det möjligt att det ett tekniksprång.

  Om några år kommer våra europeiska leverantörer att känna nästa generation av dessa produkter som konkurrenter på europeiska marknader. Ekonomiskt och ekonomiskt politiskt förståeligt - Ett svar på mina mobilitetsbehov och för framtiden för varumärket SAAB i bilindustrin är det inte.

  Det är upp till NEVS att övertyga köpare av motsatsen. Tiden har redan fått nog. Det är också den ekonomiska verkligheten.

 • 9-5 Aero har säkert beskrivit det aktuella läget med sina beskrivningar.

  SAAB-entusiaster rockade oss all elände men inte NEVS.

  För NEVS det är extremt svårt att få vagnen tillbaka på vägen (återkallats licenser för stora bilar, tillämpa enorma ekonomiska resurser för ny utveckling, personalkostnader, som knappast vinster kommer att möta i den inledande fasen - en lista över kränkningar som skulle förlängas utan problem).

  Ändå kommer det riskerar omstarten och vi SAAB fans bör vänta en tid tills slutliga domar om NEVS är möjliga - kanske i slutändan säger är sant, "Bra saker kommer till dem som väntar", men misslyckas med att. Det skulle ha tjänat alla fans och patienthandlare / serviceföretag av märket - men också parterna på sidan av tillverkaren!

 • Först en Gruezi till Schweiz! Jag kan bara gå med i Matthias och 9-5 Aero. SAAB-märket lever bara i hjärtat av många fans av varumärket. Som en daglig förare, det kan förmodligen i 2-3 år (där börjar vi och var slutar det? När 901er tills 9-5 II?) Inte längre köra. Men då är många 901ers ännu inte 30 år gamla för att få ett H-märke i D här och det där miljözonerna eller förorenande klasser stärks. Dvs skatterna ect. kommer att vara högre och då olycka eller större Rep. ska innebära slutet för denna Saab. Den senare även för "nyare" modeller ala 9-3 och 9-5, som inte har delar av Opel.
  Det finns (oh undrar) i GM-hyllan fortfarande delar. Tyvärr når de inte körsträckan av en 901er eller 9000er före 1993 (med stor omsorg) ... .. Det här är kärnpunkten i frågan. Alla senare byggda modeller (902er, 9000er, 9-3, 9-5er) var utrustade från GM (Opel) hyllan. Vi såg där det ledde ...

 • Min nuvarande 9-5er har 208'000 km och används regelbundet för affärsresor i hela Europa. Körsträckan är inte ett problem i sig, ingen SAAB har någonsin lämnat mig, även med mycket större körsträckor. Han är väl omhändertagen, ser inte utslitna ut och jag tycker fortfarande om att köra med den.

  Det är dock "bara" ett fordon. Älskar det eller är lojalt lojala mot ett varumärke för livet som inte kan visa några utsikter, det är jag inte. Den egna miss lösningar på tekniskt faktiskt banala Alltagesdinge löst på annat håll, jag känner mig rätt till sinnet, särskilt eftersom jag inte vill använda den som en fläkt av varumärket min tid eller frossa i nostalgiska känslor men en tillförlitlig, säker fordon för Behöver varje vardag i jobbet.

  Från dagens perspektiv har NEVS inget giltigt svar på mina nuvarande och framtida rörelsesbehov. Det behöver bara en stor reparation eller en bakre kollision, då är SAAB historia för mig.

 • Hej,

  Jag har idag en schweizisk Saab-återförsäljare i telefon och hade också vid mötet i bayerska skogen med schweizisk Saabfahrer-kontakt.

  Jag skulle vilja dela din optimism, Tom, men jag tror att verkligheten är annorlunda just nu. De flesta Saabs vilja snart (inte bara i Schweiz) har körsträcka från långt över 100.000 km på dygnet, som går på gång förr eller senare måste leta efter något annat. Om du kör privat, måste du gå till jobbet med stor passion. Inte alla kan lämna sin bil i verkstaden i flera dagar. Märkets förflutna och anda är stora, och det kommer att fortsätta att vara så - oavsett hur det går med Saab. En stor del av Saabfahrer-enheterna är "fan" och fans av varumärket - hos en annan tillverkare ser det förmodligen dyster ut.

  Antalet godkända Saabs kommer att minska kraftigt under de kommande 3-åren - många Saab 900 II och den första 9-5er kommer att försvinna från marknaden. Och bilarna från dessa år hade mycket fler tillstånd än de senaste åren. För närvarande ser jag det som Saab upplever en naturlig övergång till klassikern och fläktbilen - vissa återförsäljare och garage kan leva bra på det, men inte alls. Även om många skulle köra en Saab i vardagen och i affärer, kommer de inte att göra det ...

  Ändå vill jag naturligtvis ha en återuppkomst i det nya bilområdet, men jag kan tyvärr inte föreställa mig det just nu.

  Hälsningar till alla Saab fans!

  Matthias

 • Hi Tom

  Respektera att du håller flaggan för SAAB så länge!

  Självklart har du rätt att det finns (fortfarande) många SAAB i Schweiz. Detta har förmodligen något att göra med att dessa fordon hade en mycket bra bild under lång tid, varade länge och blev motvilligt givna bort av ägarna. Jag har gjort flera affärer själv och har för närvarande en fullt utrustad 9-5 Aero SC från 2007. Alla har lätt nått hög körsträcka.

  Jag har använt ordet "fortfarande" eftersom SAAB har gjort lite eller inget de senaste åren för att fortsätta tillhandahålla goda produkter till dessa kunder.
  Först revisorerna kom från Detroit (som har mig "lädersäten" med konstläder insatser infördes), sedan en blåsig Antonov, en grossmauliger Muller, intransparent svenska advokat med egenintresse och nu kinesiska investerare som mauscheln allt annat än kommunicera något. Det har förmodligen något att göra med att beslut fattas ändå inte i Sverige utan i Kina.

  Varumärket SAAB är nu ganska misshandlat. Det tar mycket fantasi och optimism att tro att varumärket kan överleva i denna globala konkurrensmiljö. Realistiskt ser det ut som om en tekniköverföring till Kina. Detta går säkert framåt - det finns redan flera derivat av SAAB 9-5 och 9-3 på marknaden.

  Men "SAAB-andan" är inte serfdom utan är näring med goda produkter och innovationer. Lojalitet är endast hållbar om den är reciprocerad. Varken den ena eller den andra kan se något hos SAAB för kunder i Europa.

  En "liten omstart" på utvalda nyckelmarknader i Europa, med produkter som har sin hand och fötter, skulle kunna lyckas - men var är dessa? NEVS har det i handen - Även om befintliga fordon håller länge, är beståndet ständigt mindre. Återförsäljarna vet också att - Hirsch säljer Volvo och mitt garage i Skoda idag. SAAB-stämpeln för servicehandboken är fortfarande tillgänglig och de tidigare SAAB-mekanikerna finns fortfarande där och strävar efter ärligt. Tekniska frågor kan besvaras mindre och mindre. Utan stöd från tillverkaren finns det alltid luckor som kostar mycket tid. Det är uppenbart att våra fordon inte längre underhålls och uppdateras av tillverkaren. Mobilitetsgarantin löst utan uppsägning i SAABs konkurs i luften. Kartuppdateringar för satellitnavigering av SAAB 9-5 Jg. 2007 kan endast erhållas med stor ansträngning på ens egna vägar.

  Kundlojalitet och kundvård ser annorlunda ut!

 • Tack så mycket för ert engagemang och otrevliga ansträngningar.
  Kommer ge den värdefulla informationen till Ticino och Italien, för i de senaste 3-åren har det varit många gråa moln och stora förändringar.
  Fründlichi Grüass

  Saab racing Chur

 • wow, grüezi från Züri. Men det är trevligt att den stora kantonen tycker om oss. Vi kör sedan 1967 Saab. 95, 96, 99 LE, 900, 9000, sedan 9-3 och 9-5. Är alla fortfarande inlösta och mobila. mest långt över 430'000 km med första motor och överföring. Bara hälften Saab, (9-3), gjorde bara 290'000 (Opel halt !!) Tack för den trevliga komplimangen till Saab Switzerland och våra lojala förare. Faktum är att Saabs ande är mycket uttalad i Schweiz. Saab-föraren är mycket lojal. Och en annan stor komplimang till din Saab-blogg som vi följer dagligen. Grüzi från Züri.

Kommentarer är stängda.