Nordi Car Classic. Saab 900 friktionstester.

Förberedelserna för Nordi Car Classic 2013 Med mycket Saab Spirit körs i full fart, för i sista helgen i oktober kommer det att vara så långt. Höjdpunkten vid årets Saab-båt kommer att vara en Saab 900 friktionstester. Vän Oli hade tagit honom från norra Sverige till Elben i år.

Saab Fricition Tester för Nordi Car Classic
Saab Fricition Tester för Nordi Car Classic

Ett äventyr vars framsteg och öppna resultat vi regelbundet rapporterar på vår youngtimer-blogg. Saab är fortfarande i samma skick som när det kom till Hamburg efter mer än 30 års användning. Det rengörs för närvarande för utställningen, vissa delar renoveras. Till exempel strålkastare och bakljus som ska lysa igen på mässan. Kylargrillen byts ut, för Saab fick någon gång i sin karriär en ny grill från ett annat tillverkningsår. Hur bra att Oli har rätt grill i sitt lager.

Saab bör förbli autentisk, ärr på en lång billivstid. Den noggranna restaureringen börjar inte förrän nästa vinter. Oli i tid för Nordi Car Classic färdig och om friktionstestaren fungerar som vi hoppas? Bloggen stannar och kommer att rapportera.

Saab fans i norr bör registrera datum för Nordi Car Classic. Väl värt ett besök och vi ser fram emot många Saab fans!

Text: tom@saabblog.net

Bilder: Oliver för saabblog.net

Man tänkte på “Nordi Car Classic. Saab 900 friktionstester."

  • blank

    Det är trevligt att se hans nyaste efterträdare på jobbet varje dag. Vi har två 2 som friktionstestare. En från ca. 95 och kromglasögon. Båda kör extremt pålitligt! Vem vet, kanske kommer det att finnas en annan efterträdare ...

Kommentarer är stängda.