SAAB foto. Den andra dagen på motorvägen.

Motorvägen mellan Hamburg och Kiel. Det är redan mörkt, en lagbuss med en racingtransportör stannar i norrriktningen. Två vänner träffas för en kort pratstund, sedan försvinner de tillbaka in i den mörka natten. Man börjar norrut, till Sverige. Den andra går tillbaka till Hamburg. Hmm Och vad har det med Saab att göra?

På natten på motorvägen: Per Eklund Racing och Saab 9-3
På natten på motorvägen: Per Eklund Racing och Saab 9-3

En av de två kompisarna är Per Eklund. Tidigare verkställare vid Saab och känd för oss alla för hans seger i år 2000 med Saab 9-3 Viggen am Pikes Peak, Han har varit sann mot racing och självklart Saab. Hans team Per Eklund Racing är en stor del av Rallye Cross EM. Rally Tross kom från Frankrike, nästa utseende på följande helg ägde rum i Greinbach, Österrike.

Saab 9-3 sportsladd på släpvagnen, vars fälgar Saab-förare är säker på något sätt bekant, piloterade norska Henning Solberg.

Saab är fortfarande närvarande i denna sport. Detta visar hur ovanligt detta varumärke är. Inga nya bilar, men sportspel. Det är emellertid också dags för motorsportens uppläggningstid, den som växlar omkopplaren i Sverige och slutligen producerar leveranser. Eftersom, som jag har lärt mig, tillåter FIA-föreskrifterna endast användningen av Super Touring Cars, vars produktion inte är längre än 5 år sedan.

Åh ja, vännen på motorvägen, som Per Eklund träffade på natten, var Nico Gasparatos. Saab Service Partner från Hamburg, entusiastisk över motorsport, som några dagar senare, tillsammans med Simo Lampinen, blandade upp Hamburg City Park Revival med sin Saab Armada. Saab-världen är liten och - på något sätt - galen.

Text: tom@saabblog.net

Bild: Nico för saabblog.net

Man tänkte på “SAAB foto. Den andra dagen på motorvägen."

 • blank

  En sådan CRAP !!!!!
  Hade jag känt detta innan SAAB i Rallycross European Championship skulle jag ha kört att springa i Österrike.
  Och sedan med sådana kända förare på ratten.
  Det här har inget att göra med rallycross, men finns det inte heller en 9-3 i den svenska turneringsbilserien?

  Otroligt Nico Gasparatos använder bara Youngtimer.
  Jag skulle gärna se en SAAB i VLN och i 24-timmarsloppet på Ring.
  Det skulle också vara viktigt att visa att SAAB fortfarande lever.

  Vad hände med XAB 900 II 1995 i 24-loppet?
  Du har rapporterat på bilen i år, men sedan dess har ingenting hörts.
  Hur är situationen?
  Kommer han tillbaka till Nordschleife?

Kommentarer är stängda.