SAAB News. NEVS minskar antalet leverantörer.

De nationella leverantörerna av bilindustrin träffades i Sverige igår. Det årliga evenemanget - det arrangeras av paraplyföreningen FKG - är alltid något som en catwalk för leverantörer och deras kunder. Att ses och att ses, att hålla en föreläsning och att umgås. Det här är viktigt. Saab 2.0 skickade NEVS inköpschef Per Svantesson. Han hade goda nyheter i sitt bagage.

NEVS-Saab
NEVS-Saab

Enligt den information han gav till lokaltidningen från Trollhättan har NEVS minskat antalet leverantörer från 500 till 400. "Vi kommer att ha för lite produktion per leverantör för att vara intressanta" - sa Svantesson. Minskningen resulterar i en win-win-situation för båda sidor. Saab 2.0, säger han, har lagt en enorm insats under de senaste 6 till 8 månaderna. Svantesson, som har varit i branschen i 30 år, har aldrig upplevt något liknande. Produktionsanläggningarna håller nu samma höga standard som de var innan produktionen avbröts.

De senaste förhandlingarna pågår för närvarande med ett gott dussinleverantör, som bör genomföras framgångsrikt under de senaste 6-8-veckorna. Det var en stor utmaning, säger Svantesson, men de har strikta mål och vill börja producera senare i år.

Att Saab 2.0 skulle vara mer svenskt än tidigare, här har vi bekräftat det igen. De små och medelstora företagen i Sverige kommer att vara glada, för en extra kund förutom varumärket Göteborg är välkommen. NEVS har upptäckt att småföretag ofta kan vara det bättre valet när det gäller kvalitet och hastighet. Förarna av äldre Saab-modeller har redan erfarenhet av det. Saab 900 och 9000 var mycket svenska och är de optimala långsiktiga fordonen.

Låt oss ta en titt på schemat! För närvarande är vi i kalenderveckan 41, kalendern hösten slutar i 51. Vecka. 10 veckor fortfarande, max. Nedräkningen är på!

Text: tom@saabblog.net

Bild: National Electric Vehicle Sweden

14 tankar om “SAAB News. NEVS minskar antalet leverantörer."

 • blank

  Tja, om Saab sedan har bilar som är lika halta som deras informationsflöde eller fortsätter att vara envis med avseende på kundförfrågningar - tydligen behöver herrarna inte svara, detta beteende spelar bara i händerna på andra tillverkare.
  Volvo bygger stora bilar och Jaguar som en stationsvagn är inte obekväm motoriserad.
  Nevs måste först bevisa att de är saabiska. Vem som helst kan köpa ett företag. Endast Saabs ande är inte hemma i det nya företaget och om de fortsätter så här - döda.

 • blank

  Att koncentrera mig på det väsentliga, det är så jag ser minskningen av antalet leverantörer. Stramning av strukturer, positiva tecken. Alla små steg upp till "lanseringen" av den första nya SAAB under NEVS. Skalet är känt, fläktarna väntar på att motorleverantören ska meddelas! Detta kommer utan tvekan att vara en nyckel till framgång! Kanske kommer "hemligheten" med Lucia -festivalen ... .. att avslöjas. Tills dess har vi tålamod….

 • blank

  Vi driver inte bara SAAB i flera år. Hopp och rädsla har pågått för länge. Återförsäljaren och verkstadsnätet blöder. Om du inte har en bra SAAB-återförsäljare på vägen ser många mekanikar ut utan effekt i bilen. Informationspolitiken är på något sätt amatör. 100 konsult? Vad gör de hela dagen? Tiden går ner från klockan. Den gamla fanbasen kommer inte att kunna ta in ljuset i tunneln ensam. Jag ger verkligen inte upp hopp, men varje dag utan en ny SAAB i Europa blir korridoren mindre för överlevnad. God helg!

 • blank

  Ja mac9-5, "underground" är nyckelordet. Om den är ordentligt förberedd kommer färgen också att hålla ordentligt. Hur länge min bror ibland sitter på den och maler och gör ... Men för den "gratis" reparationen måste pojkarna bara ha blåst över den med pistolen. Men det är förståeligt att det är mer lukrativt för en färgbutik att måla stora ytor. Det är därför det finns SR -arter för de små platserna. Jag tycker att färgskillnaderna åtminstone bör minskas med ett färgpreparat.

  Tja, ha kul i helgen, men våra bilar ska se bra ut.

 • blank

  Kanske är motortillverkaren hemma i Sverige och heter VOLVO - kom alltid ihåg att både Jiang och ordföranden för VOLVO kommer!

 • blank

  Hej Mac9-5,
  för att du förmodligen somnade i specifikationen för € fingeren på 0 ??
  Annars tror jag bara inte det ... ..! Men kanske kommer dörrarna också att inkluderas i leveransen!
  Trevlig hälsning för helgen!

  • blank

   Nene, tyvärr inte. Jag skulle ha varit nöjd med en 0 mindre synonymt! 🙁
   2 nya kompletta spegelhus (elektriskt justerbara, värmebara, icke-elektriska vikbara) för en 2002'er 9-5 SC.
   Det är ett så högt pris att jag undrar om "aluminiumkorrosionen" kanske inte stör mig ....
   Problemet nämns också i köprekommendationen PDF på "Saab Cars" i forumet ... så det förekommer troligen oftare.
   Skit.

   • blank

    Hej mac9-5,
    ta en titt i ditt område för ett företag som erbjuder "smart reparation". Är liten, snabb och billigare än nya delar och om det görs bra syns nästan ingenting. Min bror gör det här professionellt, om Dresden är i ditt upptagningsområde kan jag fråga honom.

    • blank

     Moin Troll 9-3SC.

     Tack för det riktigt trevliga erbjudandet. Men jag kommer från den djupaste delen av Niedersachsen - jag tror inte att det skulle vara värt det. 🙁

     Tyvärr är SR -företagen här i vår "lilla stad" inte särskilt bra (eller har inte det bästa rykte).

     Bilfärgbutiken, som gjorde min delmålning förra året, reparerade också tillfälligt fläckarna på speglarna "gratis". Men det avskalar redan igen och fortsätter att "korrodera".
     Och de avrådde från en "korrekt reparation" eftersom "underytan" redan är mycket skadad och du alltid skulle se det (på grund av olika väderrelaterade svarta toner).

     Vilken bummer - för en bil som enligt ADAC / DAT för närvarande är värd cirka 6000-7000 euro, och vars speglar faktiskt fungerar perfekt, skulle du behöva betala 20% av värdet för en rent ”optisk reparation”.

     Jag tror att jag måste bli lite "gravid" med det i helgen. 🙁

 • blank

  Allt börjar låta väldigt, väldigt positivt…. 🙂

  Jag hoppas att NEVS kommer ”till oss i Tyskland” någon gång under 2014 (eller 2015) med en snygg ny bil (kombi, förstås) !!!!

  Långsamt måste verkligen en "ny" hittas ....
  Jag "blir irriterad" i dessa dagar över de ökande "små finesser" i min gamla kombi.
  Jag har till exempel "flagnande beläggningar-på-yttre-spegel-hus-problem" (välkänt i årsmodell 03/04, målning ger inte mer eller man kunde se tydligt) och 2 nya borde kostar ca 1200, - €…. 🙁

 • blank

  Motorn är fortfarande ett mysterium. Om produktionen ska kontaktas i år har kontrakten med leverantören för en så viktig del som en motor länge varit förgäves. Varför släpp katten slutligen ut ur väskan, vem levererar motorerna. Om det är en välrenommerad bra motorbyggare som skulle vara en bra pre-annonsering. Men om det ska fungera med leverantören till någon Kina Klitsche, så är det naturligtvis bra.

  • blank

   "Varför släpper de inte till slut katten ur väskan (...) en välkänd bra motorbyggare (...)"

   Nej nej nej

   trodde fel. Just det borde vara upp till en officiell premiär (runt produktionsstart) gånger i väskan. Detta kan vara den verkliga stora överraskningen och innovationen.

   Speciellt när SAAB / NEVS ska lyckas få poäng med dynamik och / eller låg förbrukning av nya motorer från en välkänd tillverkare, är det precis trumfkortet du måste spela rätt ...

   Ve journalister lär sig i förväg och har inget mer att säga om marknadslanseringen. Vilka trumpar ska NEVS dra ut ur ärmen när 9-3 II laddas om?

   Den som kanske redan vet något, fortsätt hålla fast.

 • blank

  Allt låter väldigt positivt.

  Om fokus ligger på små och medelstora företag - främst i Sverige - borde det finnas ett plus både vad gäller kvalitet och korta sträckor. Detta kan inte betonas tillräckligt - så att Dudenhöffer + Co. inte ens har fantasihistorier som ska simulera dåliga komponenter från Kina!

  Ytterligare information om den nya motorleverantören skulle också ha varit välkommen - kanske detta kommer att följa vid nästa presskonferens.

 • blank

  Det är goda nyheter! Jag har väntat på nyheter och äntligen finns det något tillbaka! Nice !!

Kommentarer är stängda.