SAAB foton. Saab i Buenos Aires.

Tänk dig, vi bor i ett land där det inte finns några nya Saab-bilar sedan 10-åren. Inte trevligt, eller hur? Vi i Tyskland och resten av världen har en uppfattning om vad det kan betyda. Sedan två år sitter vi på torrt land. Men 10 år, det är ett helt annat nummer. I Argentina är detta verkligheten. 2003 anställde Saab för att sälja nya bilar där. Point.

Saab i Buenos Aires
Saab i Buenos Aires

Om Saab-fans finns någonstans i världen, så ser de naturligtvis - till Saabs. Saker ser inte särskilt bra ut i Sydamerika. Vän Uli reste i Brasilien. Inga Saabs, men massor av Scania. Trots allt. I Argentina såg det inte bra ut först heller. Men det finns gott om gamla tidtagare på gatorna. Peugeot 504, Renault 12, Ford Falcon och så vidare. Förutom sista dagen. På vägen i Buenos Aires ser han en Saab på vägkanten. Ett rop av glädje, ett högt ”Stopp!”, Och Ulis förare, skrämd, sätter i bromsen.

Nödbromsning! Lasten är stillastående, föraren misstänker ett allvarligt problem. En nödsituation för den tyska passageraren? Inte alls, det är en Saab 9-5 som står där. En ögonblicksbild med kameran, chauffören tvivlar redan på min väns mentala tillstånd, en titt på andra sidan gatan och sedan ... plötsligt över Saab! Saab 900, Saab 9000 och Ulis Tag sparas. Mitt i Buenos Aires finns en tidigare Saab-byrå hemma, som fortfarande erbjuder service för svenskarna.

Efter slutet av den nya bilförsäljningen kom Porsche och Audi till det, men fortsätter, som ägaren försäkrar, bara för Saab. Workshopen är full av Saabs från olika år av konstruktion, i alla möjliga tillstånd av bevarande, som hålls med stort engagemang på vägen. Inklusive en pansar Saab 9-5. Dess historia skulle vara intressant att veta. Men vi kommer nog aldrig veta. Eftersom Ulis tid i Saab-verkstaden var för kort väntade en tid i bakgrunden. Så det fanns bara tid kvar för några bra bilder för bloggen.

En besökare från Tyskland, en verkstad full av Saabs, världen vet inga gränser om du bär Saab-genen i sig själv. Saabblog.net har nu några läsare från Sydamerika och vi kan vara säkra på att vår Saab passion är verkligen internationell. Uli resan fortsätter. Han stannar på den amerikanska kontinenten och ändras från söder till norr. Besök en stad där det brukade vara år sedan. En stad med en Saab-representation och en son III framför huvudentrén. Det är 15 år sedan, och de goda tiderna i vårt varumärke i USA är långt borta.

Nästa vecka rapporterar vi om Ulis sökning efter ledtrådar och fantastiska observationer i USA.

Text: tom@saabblog.net

Bilder: Uli för saabblog.net

 

4 tankar om “SAAB foton. Saab i Buenos Aires."

 • blank

  Och återigen det höga skriket: "NEVS, äntligen kommer in i pressen - även i Argentina behövs brådskande leveranser!"

  Till och med här i Hamburg finns det knappast några välbevarade SAAB-begagnade bilar kvar - det är mycket önskvärt att fylla på nya bilar!

 • blank

  Trevlig historia, gör min måndag enklare.

 • blank

  Excellent! Tack för den trevliga "veckans början" -berättelse! Och också ett TACK till fotografen! Fortsätt, håll alltid ögonen öppna ... med SAAB: er i sikte kommer avkoppling - ditt hjärta öppnas!
  trevlig hälsning

 • blank

  Mycket bra rapport! Tack till fotografen!

Kommentarer är stängda.