Qoros landade i Europa och Volvos försäljningsuppgifter.

Qoros, nykomlingen från Kina, gjorde rubriker med toppbetyg för några dagar sedan NCAP crash test. Tidigare Saab-ingenjörer stod bakom det lysande resultatet, vilket gör det intressant för oss. Men annars trodde vi att det var tyst om det kinesisk-israeliska företaget. Hur kan du ha fel ...

Qoros 3 Estate - Genèves Motor Show 2013
Qoros 3 Kombi - Geneva Motor Show 2013

Qoros landade i Europa

Eftersom, obemärkt av allmänheten, skickade Qoros de första fordonen från Kina till Slovakien. Biltidskriften "Auto-Motor-Sport" fick reda på det. De första fordonen har varit i kundhänder sedan september. En fullt utrustad Qoros 3 finns i Slovakien med en 156-hk turbobensinmotor och sex-växlad dubbelkopplingstransmission för 20 950 euro. Vilket är ett anmärkningsvärt slagpris.

Vi hade på Geneva Motor Show Qoros under mikroskopet. Bortsett från det faktum att optiskt ingenting påminner om Saab, är den nya utgåvan, förutom små detaljer, definitivt en konkurrent till Ford och Opel ... kanske till och med till produkter från Volkswagen-gruppen. Skoda Oktavia börjar som en sedan med jämförbar motorisering till knappt € 20.000 3. Om Qoros XNUMX gör vad Genève lovade kommer det att bli ett intressant nummer.

Slovakien är den europeiska testmarknaden för Qoros, eftersom notchback-sedans är efterfrågade där. Tillverkaren kommer inte till Tyskland förrän 2015. Då med fler modellvariationer. En välformad kombi och en kombi följer och var 6: e månad vill det nya varumärket presentera en annan variant. Hittills har de hållit sitt ord. Det här kommer att bli spännande!

Volvo på uppgången

Systermärket från Göteborg ligger under vår observation, för Sveriges framtid som bilplats beror på Volvo. Det finns goda nyheter. En ny motorgenerering håller på att starta, bloggen kommer att rapportera om det under de följande dagarna, och för den tredje månaden i rad kan du rapportera ökad försäljning.

Modellåret 2014 rullar nu av bälten, och speciellt verkar V40 komma väl. Försäljningen av 3036-modeller i september 2012 ökade försäljningen av 8220-enheter som såldes under samma månad i år. Inte dåligt!

Problembarnet Kina verkar också utvecklas fantastiskt - äntligen. Återförsäljarnätverket har omstrukturerats och insatserna under de senaste månaderna verkar bära frukt.

Här är en titt på den globala utvecklingen av det andra svenska varumärket:

Volvos försäljningsnummer 09-2013
Volvos försäljningsnummer 09-2013

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

 

2 tankar om “Qoros landade i Europa och Volvos försäljningsuppgifter."

  • blank

    Om vi ​​också blomstrar och lever för vårt varumärke Saab, ger jag fortfarande Volvos försäljningstillväxt. Volvo var och är alltid något extraordinärt som Saab och säkert ett bra fordon. Jag vet att vi från vår egen erfarenhet alltid har varit Saab, mig själv (25-9II TTiD och Volvo (c5) min fru-att-vara sedan 30 år

    Många hälsningar från Steiermark till bloggläsare - Klaus.

  • blank

    För ungefär 2 veckor sedan såg jag en Qoros-3-Erlkönig i Schwarzwald, vad det än betyder ...

Kommentarer är stängda.