Saab nyheter. Nytt namn för Saabparts.

Den tidigare delen av Saab Automobile AB, Saab Parts AB, kommer att omdöpa Orio AB. Detta kommer att träda i kraft den 13.November.

Saab Automobile Parts AB
Saab Automobile Parts AB

Varför byter namn? För en sak är det lagligt, eftersom namnet Saab ägs av Saab AB. Å andra sidan verkar det som om du vill expandera och expandera erbjudandet till andra varumärken.

Vad kommer att förändras för oss och våra Saabs? Orio AB kommer fortsättningsvis att vara den enda leverantören av originala reservdelar till Saab och våra darlings ger mig de nödvändiga delarna vi behöver för att ge gatorna en viss skönhet

Så är allt detsamma? I grund och botten är allt som det var, ja, bara namnet ändras. Låt oss se vad framtiden håller på.

Text: Yves@saabblog.net

Bild: Saab Automobile Parts AB

28 tankar om “Saab nyheter. Nytt namn för Saabparts."

 • blank

  Bra mr Zsolt
  Det finns också Mercedes-förare med bilar. En för hjärtat och en för hjärnan.
  Därför berättigad till åsikt!

  • blank

   Hej Gallix!
   Jag tror att vi pratar i tvärsyfte. Naturligtvis har alla rätt till åsikter! Med "t.ex. Mercedes-förare menade jag följande: om Saab-Parts AB vill tillverka reservdelar till andra märken i framtiden, som det är i rapporten, är det nästan oundvikligt att byta namn, eftersom väldigt få av de nämnda Mercedes-förarna kommer att misstänka det att du också kan få Benz-reservdelar hos Saab. Förresten, vilken av deras bilar är för hjärtat och vilken är för hjärnan?

   • blank

    ... När det gäller "fakta" förstår jag din position tydligare. Du kan byta till ditt andra varumärke när som helst. Jag tror dock att det finns fler läsare bland oss ​​som ALDRIG skulle göra något sådant. :-)))

 • blank

  Kärlek SAAB - Friends

  känner igen tecknen - SAAB är historia, en gång för alla.
  Hela rumgeeiere med nya namn, konstiga och fruktansvärda hemliga planer för framtiden, startar med en enda gammal bil, PR för bauchwehkriegen och scheman tills korna kommer hem, men är Leichenfledderei den högsta graden.
  Jag vet inte vem som brinner vad och varför, men att ha en ny start har inget att göra med det.
  De nuvarande "ägarna" kan inte göra det !!!!
  Om någon plogar ett SAAB-klistermärke på en kommersiell bil, kommer ingen att veta vad det var.
  Det finns inga köpare och det finns inga fler återförsäljare.
  Vi spinner med 7-dagarna gamla, gråtande 3-dagdrömmen är förbi.
  Ingen kommer efter oss som kommer ihåg de fina tiderna hos Svenska Automobile Aktiebolaget.
  Se det - det är över!

  Gallix

  • blank

   Kära GALLIX!
   Har du faktiskt läst Toms svar den 14.08 augusti? Med så mycket "optimism" tvivlar jag på det ... Det bästa för dig ändå!

   • blank

    Hej Zsolt,

    Gallix har rätt om allting.

    • blank

     Vad jag inte kan förstå, till exempel en Mercedes-förare, borde få idén att beställa en del till sin bil från Saab-Parts ...
     Huruvida det nya namnet är en direkt träff är dock en öppen fråga.

  • blank

   Vare sig den nuvarande ägaren eller inte, vi kommer säkert se en dag. Låt oss bara vänta och se.
   Jag skulle dock starkt motsäga påståendet att ingen kommer efter oss som kommer ihåg Svenska Automobil Aktiebolags tider. Vid vårt möte i Meissen var unga fans i filt majoritet och de vet exakt vad de har på våra stora fordon och den unika Saab-historien.

   • blank

    Kära Gallix & kära Tom, ni två "riktiga" Saab-kännare gjorde ett litet - nästan oförlåtligt misstag: SAAB kallas inte "Svenska Automobil Aktiebolaget" utan naturligtvis "Svenska Aeroplan Aktiebolaget"

    Och snälla - för att det kokar igen här - detta eviga krångel om - lämnar bort min griffin och liknande - allt detta är skrivet och tänkt på i okunnighet om SAAB: s historia - griffen är Skåne (det heraldiska djuret i Skåneområdet) och har ingenting att göra med ”Svenska Aeroplan Aktiebolaget” eller med Tröllhättan. När Scania lämnade borde Griffin ha målats.

    • blank

     Kära perret

     Jag geh'davon att Tom medvetet hade betytt precis som jag, Automotive Division.

     Och tro oss; Vi är båda ”riktiga”!

     Hälsning

     • blank

      Trots allt kallades fordonsdivisionen aldrig som ni två kallade det ... om nostalgi, var snäll och var ...

      • blank

       Tja, du ser, även vi gör misstag 😉

   • blank

    Tom ser och läser den nästan varje vecka minst en gång i Saabs forum! Speciellt från unga "kamrater" som "Sxxxxx" som för närvarande är i USA och ofta letar efter delar. Pojken är bara 21 år gammal och så upphetsad över sina Saabs ...

 • blank

  Enligt min mening ska Saab Parts inte flytta längre bort från Saab Automobile (NEVS). Nu vad visar de kinesiska sändningarna och protestationerna att vara värd Saabs tradition och historia. När allt kommer omkring skulle NEVS kunna köpa Saab Parts i efterhand. Du kan inte höra det längre. Ett nytt namn som låter lite som en kex eller sexpost är absolut ett steg i fel riktning

 • blank

  Med all namnbyte: Var är de klassiska bilentusiasterna ala 99, 900 till 1993, 9000 till 1994 som andra premiummärken har gjort med sina fordon för reservdelar? Om jag bara tänker på att du inte längre kan få en växellåda till min 900, till exempel ... ta från ytterligare 900? Om 1 till 2 år kommer du att ha samma problem igen.

 • blank

  Jag hittar bara "Orio" bredvid den. Var en av uppfinnarna av namnet kanske i Flensborg?
  Det finns ett företag som heter "Orion"

  Hälsningar Ulrich

  • blank

   Hm, kvinnan U. kommer från Flensburg, tror jag

 • blank

  Jag vill också ha en griffin på min bil och inget annat (ingen stjärna, inga propellrar, inga katter, etc.) ... 😉

 • blank

  Namnet Orio AB är helt fel. Man borde fråga bättre marknadsföringsexperter här och få råd.

 • blank

  Så Saabparts måste byta namn i Eschborn. Försvinner inte namnet Saab helt från Tyskland? Och därmed också grunden för ett nytt försäljningsnätverk?

  • blank

   ”Swedish Distribution Services”, ett dotterbolag till svenskarna, har sitt säte i Eschborn. Inget nytt namn är planerat där hittills. Saab-partnerna och även folk från Eschborn kan fortsätta att använda namnet Saab, namnet försvinner inte. Endast griffen måste tas bort från verkstäderna efter en övergångsperiod på några år, som de nya kontrakten vill ha.

 • blank

  Jag vet inte vad det handlar om ...!? Hitta dessa processer ganska "dumma". Tror knappast att den gamla "mamman" hade något emot att använda namnet ... Först är griffen borta (gamla märken finns tydligen inte längre? Eller?) Och nu namnet på företaget som ansvarar för våra bilar ? Mhhh…. Jag tror att hon ska komma tillbaka tillsammans med fordonsavdelningen någon gång ändå?

 • blank

  Jag måste också tänka på cookies

 • blank

  Orio borde ansluta sig till ordet ”original”, enligt Lennhart Stahl från (fortfarande) Saab Parts AB. Det som bakgrund trodde ...

  • blank

   Eftersom jag tycker Origo självklart, men förmodligen redan ute.

   Jag hoppas bara att amerikanerna kan se skillnaden mellan "Orio" och "Oreo" - inte att de tror att de nya stötdämparna nu är kex med krämfyllning 😉

   • blank

    Något sådant hade redan hänt med någon idag

 • blank

  Jag skulle hellre vara för SWAP - svenska bildelar, eller något. Orio låter för mig - trots martyrinspektionen (eller flerdörr?) - mycket godtycklig. Eller kanske efter några nibbles för tråkiga biovisningar.

 • blank

  Jag är nyfiken ...

  en martyr av den katolska kyrkan, exekverad i 3. Århundrade i Rom, se Orio (martyr)

  Hälsningar Andreas

Kommentarer är stängda.