SAAB News. NEVS står för Saab-museet.

Goda nyheter kommer från Trollhättan. Idag var det dags igen för Saab-museets framtid, och det är ett glädjande resultat. Museerbärarna, kommunen Trollhättan, Saab AB, Västra Götlandsregionen och flera företrädare för Saab-veteranerna träffades idag i Bilmuseum för att diskutera historiens historia.

Saab Museum Trollhttan, Saab 900
Saab Museum Trollhttan, Saab 900

Det deltog av företrädare för NEVS, som inte är bland bärarnas bärare. Matthias Bergman, chef för NEVS, betonade att han ville aktivt använda museet i framtiden och att hjälpa till att forma framtiden. Till exempel, som ramverk för evenemang med återförsäljare och pressen hemma och utomlands, sade Bergman till lokala tidningen i Trollhättan.

NEVS, det blir allt tydligare, vill fortsätta varumärketraditionen. Om du ville ha det, kunde du redan se de första likheterna mellan Saab Tradition och Saab Zukunft förra veckan. I produktionen av det första fordonet under NEVS-riktningen var museumskonsulent Peter Bäckström bland de inbjudna gästerna. I en kort ceremoni klippte han det symboliska bandet.

Goda nyheter för museet som ska stödjas av NEVS. Oavsett om det kommer att finnas direkta donationer eller om NEVS bara betalar för bokade evenemang i museets byggnad är det fortfarande oklart. Den tidigare Saab-samlingen behöver bråttom varje krona, och all hjälp är välkommen. Även om Saab Veterans Association aktivt stöder alla typer av 1.200-medlemmar, räcker det inte med att få den stora samlingen.

Och det är ett bra litet tecken på varumärket. Saab Tradition lever vidare, även bland de nya ägarna.

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

 

8 tankar om “SAAB News. NEVS står för Saab-museet."

 • Ja, även turboljudet kunde höras! Att kalla denna SAAB en "13-liters bil" var ganska fräck !!!
  Skulle ha varit en autentisk tomt av Griebnitzsee (Berlin / Potsdam), självklart, telegenic blandas. Endast Hannelore Hooger är alltid värt en show!

 • Ja,………;-)

 • Har någon sett filmen "Uferlos" på ZDF igår kväll? Okej, eländig tomt och helt meningslöst, men det fanns en svart Saab 900 turbo-cabriolet i den. Du kan njuta av fordonet i flera minuter och drömma om det igen. 🙂
  Ha en trevlig Saab-dag för er alla

 • Bokstäverna och SAAB: en dröm (med många känslor!) Från det förflutna ... så hoppfull att NEVS vill stödja Bilmuseum i framtiden! Och förhoppningsvis kommer det snart att finnas nya SAAB under denna (eller liknande) bokstäver / logotyp!

 • Och då är även nackstödet inte synkroniserade. Tss ... 😉

 • Lyxproblem, eller hur? Har flera bilder i denna variant av olika besök. Aldrig är Saab centrerad under bokstäverna. Men nästa besök på Trollhättan kommer säkert att komma 😉

 • Trevligt att höra goda nyheter från tid till annan.
  Men bilden ovan irriterar mig varje gång, även jag kunde inte ta en bättre bild i år att 900er inte är placerad exakt i mitten under SAAB-bokstäverna, mmmmmm. Borde inte vara krävande nu, men på bilder - och det är fotograferat mycket, det ser alltid krokigt ut. ... det här är problem ... flin.

 • Tack det låter bra!

Kommentarer är stängda.