SAAB News. NEVS står för Saab-museet.

Goda nyheter kommer från Trollhättan. Idag var det dags igen för Saab-museets framtid, och det är ett glädjande resultat. Museerbärarna, kommunen Trollhättan, Saab AB, Västra Götlandsregionen och flera företrädare för Saab-veteranerna träffades idag i Bilmuseum för att diskutera historiens historia.

Saab Museum Trollhttan, Saab 900
Saab Museum Trollhttan, Saab 900

Det deltog av företrädare för NEVS, som inte är bland bärarnas bärare. Matthias Bergman, chef för NEVS, betonade att han ville aktivt använda museet i framtiden och att hjälpa till att forma framtiden. Till exempel, som ramverk för evenemang med återförsäljare och pressen hemma och utomlands, sade Bergman till lokala tidningen i Trollhättan.

NEVS, det blir allt tydligare, vill fortsätta varumärketraditionen. Om du ville ha det, kunde du redan se de första likheterna mellan Saab Tradition och Saab Zukunft förra veckan. I produktionen av det första fordonet under NEVS-riktningen var museumskonsulent Peter Bäckström bland de inbjudna gästerna. I en kort ceremoni klippte han det symboliska bandet.

Goda nyheter för museet som ska stödjas av NEVS. Oavsett om det kommer att finnas direkta donationer eller om NEVS bara betalar för bokade evenemang i museets byggnad är det fortfarande oklart. Den tidigare Saab-samlingen behöver bråttom varje krona, och all hjälp är välkommen. Även om Saab Veterans Association aktivt stöder alla typer av 1.200-medlemmar, räcker det inte med att få den stora samlingen.

Och det är ett bra litet tecken på varumärket. Saab Tradition lever vidare, även bland de nya ägarna.

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

8 tankar om "SAAB News. NEVS står för Saab-museet."

 • Ja, även turboljudet hördes! Att kalla denna SAAB "13-liters bil" var ganska stygg !!!
  Skulle ha varit en autentisk tomt av Griebnitzsee (Berlin / Potsdam), självklart, telegenic blandas. Endast Hannelore Hooger är alltid värt en show!

 • Ja ......... ;-)

 • Har någon sett filmen "Shapeless" på ZDF igår kväll? Ok, elak handling och helt meningslös, men det kom före en svart Saab 900 turbo cabriolet. Du kan njuta av bilen i flera minuter och drömma om det igen. 🙂
  Ha en trevlig Saab-dag för er alla

 • Bokstäver och SAAB: en dröm (! Med en massa känslor) från det förflutna ... um så hoppfull att NEVS vill vara i framtiden Bilmuseum undan! Och förhoppningsvis kommer snart nya SAAB`s enligt detta (eller liknande) bokstäver / logo!

 • Och sedan är nackstöden inte synkroniserade. Tss ... 😉

 • Lyxproblem, eller hur? Har flera bilder i denna variant av olika besök. Aldrig är Saab centrerad under bokstäverna. Men nästa besök på Trollhättan kommer säkert att komma 😉

 • Trevligt att höra goda nyheter från tid till annan.
  Men bilden ovan stör mig alltid, även om jag inte kunde få en bättre bild av det i år så att 900er inte placeras exakt mitt i SAAB-logotypen, mmmmmm. Var inte noga nu, men i bilder - och det här är många bilder, det ser alltid fel ut. ... det här är problem ... grinar.

 • Tack det låter bra!

Kommentarer är stängda.