Medial bortskämd.

Jag hade en mardröm. Jag drömde att NEVS kommer att starta produktionen i Trollhättan under IAA. Den tid då hela bilkosmos i huvudstadsregionen ökar. Jag pratade om det med min fru. Hon lugnade mig och sa - med oroat utseende - det skulle verkligen inte hända. Jag pratade med vänner om det, och de trodde också att banden inte kunde startas vid denna tidpunkt.

SAAB Numer 1 från NEVS
SAAB Numer 1 från NEVS

Trots alla försök att lugna sig, började ryktemiljön se de i de följande dagarna i Trollhättan. IAA började och rykten blev högre. Som en stormfront som rör sig oerhört närmare och närmare. Sedan kom 18. September 2013. Vänner från Sverige hade förutsagt början av "Preproduction Phase" för denna dag. Morgonen började hotas. I TTELA, Dagens Industri, Göteborgs press och Svenska Dagbaldet meddelade NEVS att det hade torkat ansiktslyftan för 9-3. Vilket är egentligen inte ett ämnesbudskap. Eftersom den nya versionen är klar i månader. Men det är en annan historia.

Chanserna att ingen i fabriken skulle vända omkopplaren på den dagen minskade, så gjorde mitt hopp om att denna händelse skulle skjutas upp till ett mer medialdatum.

Bloggers mardröm blir verklighet

Kort efter 13.00 klockan var det dags! Min personliga mardröm blev verklighet. De första bilderna uppträdde på Saabsuntited. En silver 9-3 Griffin, en nästan övergiven hall. På något sätt orealistiskt.

Som lokal publik: Fredrik Sidahl, som representerar utbudsindustrin, en statssekreterare, några regionalpolitiker, bloggare från Saabsunited och några NEVS-anställda. Ingen representant för lokalpress, ingen motorjournalist, ingen nationell tidning. Okej. Medan NEVS-Saab nummer 1 kom till världen och förblev märkligt ensam, började i Leipzig serietillverkning av BMW i3. Och medan min brevlåda var nöjd med ett pressmeddelande från München, kom ingen post från Sverige. Pussellösningen är enkel. Eftersom inte bara min brevlåda var tom. I Sverige var distributionsportalen ändrad under tiden och de befintliga adresslistorna var inte eller endast delvis accepterade. Resultatet var klart! Medan broschyrerna fyllde nyhetsrapporter från Leipzig rapporterade ingen svensk tidning någonting om den första tidens Saab. Inte ens till närliggande Göteborg grep det budskapet. Det hjälpte mig inte att trycka desperat på uppdateringsknappen. Toma kvarstår tomma!

Till och med den lokala tidningen Trollhättans hade inte en lokal fotograf på evenemanget. Rapporteringen var begränsad till några torklinjer. Bilderna kom från Saabsunited. Efter ett tag ändrade de rubriken, NEVS flyttade in i andra raden, och de rapporterade snarare om dismembered kroppsdelar, som hittades i Strömstad. Crime beats startar om, faktiskt omöjligt, eftersom det i normalfallet skulle ha varit TTELA en stor "EXTRA-EXTRA-EXTRA" rubrik värd.

Utövandet av NEVS - otroligt

Tja, okej, jag är naturligtvis nöjd med varje liten bit av framsteg som händer runt vårt varumärke. Utförandet av NEVS är bra, det är det det handlar om. Mindre om bilen, som byggdes på onsdag. Kraften att få en bil ut ur djup sömn är extraordinärt. Ansträngningen att fylla denna fabrik med livet, att sätta färgbutikerna och montering i drift efter så lång tid. Det händer inte varje dag, och många en biljournalist skulle gärna göra en stor historia ur den.

Vad irriterar mig, ärligt talat, är de lekfulla chanserna och medialunderskotten. Små företag måste trumma hårdare och flytta snabbare än de stora för att sälja sina produkter. Och NEVS-Saab är väldigt, väldigt liten just nu. Företaget rör sig under den offentliga uppfattningsgränsen. Tiden tills fordon är i utställningslokalerna, kommer att ta lång tid att komma, torkan har inte övervunnit.

Uppenbarligen har du en annan uppfattning om saker i Sverige än här i billandet Tyskland. De som besökte IAA under de senaste dagarna kunde uppleva hur intensivt varje tillverkare kämpar för varje kund i strömmen av besökare. Hur NEVS vill överleva i vilken man är osynlig är tvivelaktig. Varför Trollhättan inte använder alla möjligheter att sälja en positiv sak ... det är fortfarande ett mysterium för mig. Du kan omedvetet fortsätta en Saab-tradition. I Trollhättan byggde du alltid bra bilar, hade innovativa lösningar. Bara en pratade för lite om det.

Tja, historien om att fylla ett stilla arbete med livet, är något väldigt speciellt, en engångsprocess ... vilken man kunde ha arrangerat i enlighet därmed. Det hade varit mer för NEVS och för Saab-märket. Kanske en vecka senare. Efter en relativt tråkig IAA. Med internationell press. Saab skulle ha varit på allas läppar med en stor historia. Positiv.

Följande onsdag, var BMW: s produktionsstart hittad i varje liten tysk provinsiell tidning. Även i Sverige kan du läsa om det. Om NEVS rapporterade i hemlandet några löv med torra tre-seglar. Autobild lanserade en lystartad artikel i Tyskland där ordet bröt ett tiotusentals gånger, och Handelsblatt skrev något om gamla lådor. Bara togs sent på eftermiddagen Bilhandlare online Den första bra artikeln för början av förproduktionen, följde lite senare med biloperation online. Och plötsligt gjorde bra pressfoton rundorna på nätet. Så det fungerar, det tar bara en tid. Men det måste vara mycket, mycket bättre snart, om du vill ha en chans.

I förrgår, besökte vänner på IAA, stannade vi vid det oundvikliga Currywurst-stället. Min vän Marco hade vår teamjacka med Saab-bokstäver. Från nästa bord sloshed en cakophones "de är brutna"Över till oss. Det är situationen i det verkliga livet! Bra press skulle vara nödvändigt! Medial knullad! Vänligen korrigera. Point.

36 tankar också "Medial bortskämd."

 • Stupid prat om vårt varumärke har alltid varit där, för att vi inte kör en måttlig produkt förutom de som är bra bilar men det här rykte måste de träna igen! Texten är välskriven!

 • Återigen en stor rapport Tom, spänningen växer varje dag. Finns det redan information om motorerna?

 • Mycket bra rapport, förhoppningsvis läser du också i Sverige. Skulle vara synd om du inte spelar alla korten korrekt i denna fantastiska berättelse

 • "Medial bortskämd"? - Hm, är det inte lite hård? Starten av produktionen av en äldre testbil utan tillräcklig produktsortiment skulle ha verkade väldigt konstigt med en stor reklamtrumma under IAA och möjligen orsakade bara förlöjlighet. För majoriteten av våra medborgare kommer Saab inte att spela rollen ändå, men hjärnorna är för mycket på Daimler et al. kalibrerad ;-). Jag stöder z.Zt. mer begränsad typ av NEVS, är resultaten ändå imponerande.

  • Det är vad det handlar om. Tidpunkten för IAA är dåligt vald.

   • Tom,
    IAA är långt borta. Jag menar att det finns 2 pressdagar där allting äger rum, de andra dagarna är det bara för Messe Frankfurt att tjäna pengar med bil fans. Om du vill kan du också besöka 2-handelsdagarna där de viktiga människorna möts, men det är allt. Senaste på 13. September kväll var IAA bara i samtal när du pratade om IAA 2015.

    Det viktiga datumet för pressen kommer att vara starten på produktionen av "ansiktslyftan" 9-3. NEVS, jag hoppas det kommer att göra det, bjud in handelspressen till det här datumet.

    Det är bara min personliga åsikt.

   • Ok - förstå hur artikeln menas, men för mig är det lite motsägelsefull. Meddelandet, Saab kommer att producera igen, har kommit än. Och inte under IAA: s inledningsfas, men under sin kurs. Jag tror att tidpunkten och mängden information inte var så dålig. Och förutom THN-proffs är upptagna, borde vi stödja dem!

 • Kära Tom,

  Jag ser den lite mer differentierad: För att använda förproduktionen till den stora medeldadgoden, tänker jag åtminstone ivrigt. Offentligt kommer det över så att en gammal bil utan igenkännbar utveckling bara skruvas samman igen (om det är mer än det!). Det är i sig inget meddelande och om det inte är positivt! Att få arbetet igång igen är en extraordinär prestation, men varken FAZ, BILD eller AMS eller deras läsare är intresserade. En fascinerande historia, men vem vill läsa den? Det är intressant, om en "riktig" bil är byggd, så finns det ute och inuti nyhetseffekter.

  Och med all kärlek till vårt varumärke: Jämförelse av början på förproduktionen (före!) Med lanseringen av i3 är det lite megalomanisk. Då man tar 3 största biltillverkare för att göra bilar elektriska, är han den första att denna så konsekvent gör i allmänhetens uppfattning, tar BMW att förändra bilvärlden. Och du menar att en förproduktionsbil av en liten producent från Sverige eller Kina skulle vara värt ett litet meddelande under "blandat"? Nej, vi måste vara ärliga, det har bara inget nytt värde. Därför är det bara logiskt att köra förproduktionen under radarn eller involvera nätverkssamhället.

  • Varje åsikt är välkommen, och jag visste att den här artikeln inte var bara för godkännande. Men det var just därför han var skriven. Jag ser dig som en fascinerande historia bakom denna process och jag tror att du kunde ha gjort mer av det. Kanske på ett annat sätt och med en stor tysk biltidning som av misstag arbetar på en speciell del om skandinaviska bilar. Där hade denna Saab-historia varit höjdpunkten.
   Om NEVS vill ha den minsta chansen med produkten Saab i Europa måste du dessutom ha modet att gå på nya sätt. Eftersom du inte kommer att kunna spela i samma konsert med greatsna. Med "megalomaniac" som har absolut ingenting att göra.

   • Hej Tom,

    Jag hoppas att jag inte sparkade dig med ordet "megalomaniac"

    Det är uppenbart att man måste närma sig media, även med ovanliga idéer och även med nya medier (former) bör spela. Men igen: En förproduktionsmodell, där framtiden inte är uppenbar, är värt ingen (bra) nyheter. Ingen indikation på nytt exteriör, ingen bild på det nya interiören, ingen indikation på motorn. Vad vill du kommunicera med allmänheten? Att fabriken plockar ut en första bil? Tyvärr, ingen bryr sig om oss utom hardcore fans.

    Men det är sant: händelsen hade mer av karaktären hos ett litet djuruppfödares årsdag

    • Nej, inte på slipsen sparkade ;-). Det passar och inte alla måste dela min åsikt bara för att han gillar att läsa bloggen. Bakspegeln är alltid Bloggers egen åsikt och kontroversiella röster är välkomna, förstås!

    • Absolut okej, även om det är första gången jag inte håller med Toms åsikt. Ledsen Tom!

  • Tyvärr Per, den första tillverkaren Renault var förmodligen en riktig E har fört bil massproduktion och för 22000 €! :-)
   Precis som ....
   Och jag tycker det är bra att hela NEWS har hållit en liten lägenhet, eftersom alla skulle återigen bara skrattade SAAB åter bygger en gammal bil!
   Då snarare en ny och då bör du publicera den korrekt!

 • Så ser det ut! Och allt som krävs är 1-2-personer som är "kunniga" om hur man klockar och distribuerar någonting. Eftersom många pressorgan ändå bara tar över texter, kan man sprida information också väl förtuggad. Som skulle vara nonsens med 2002er-modellen etc. har inte ens spridits.

  Tyvärr kan jag bara skaka mitt huvud om så mycket oförmåga ...

 • NEVS kommer troligen att behöva lära sig att marknadsföra bättre, det är poängen. Annars fungerar det inte. Mycket välskriven!

 • Vi SAAB fans tänker och tickar "väst". Om NEVS främst vill leverera den kinesiska marknaden, kan Europa se lite ur sin synvinkel. Eftersom det kanske är ett positivt budskap när banden i Trollhättan är "dedusted" och 1. NEVS-SAAB rullar upp. Kanske marknadsföring avstå för Europa visar den äkta vägen för varumärket: öst. Och där kommer produkterna över vänliga kadrer till mannen / kvinnan. Produkten SAAB har visserligen ett positivt ljud i Kina ...
  Din rapport Tom, är välskriven "av själen". För att överleva i Europa måste andra reklamstandarder respekteras, eller Highligts produceras. Det finns fortfarande utrymme för förbättringar på kontor i Trollhättan! Ändå är det första (lilla) steget gjort!

 • Bra artikel,

  vem talar från mitt hjärta På grund av marknadsföringsteknik ser jag fortfarande en enorm förbättringspotential hos NEVS.

  Ensam i nu framväxande artiklar fortfarande tal om modellen 2002 är ... Jag är rädd att kommer att förbli nu immerso, precis som tidigare anspråk en Saab skulle egentligen bara en Opel ...

  Även om det är sant att du inte kan jämföra starten på i3-produktionen med början av förproduktionen, men jag måste säga.

  Låt oss hoppas att detta fel vid början av den verkliga produktionen kommer att utrotas och den här gången bjuder in hela pressen, Internet använder konsekvent (Facebook, Twitter och Co send hälsningar), alla stora fanbloggar informeras etc.pp ..

  Och jag tycker fortfarande att det är en bra idé att låta SAABs prestationslag i Trollhättan öppna, vilket visar perfekt vad en SAAB kan göra.

  För att inte tala om alla andra saker (reklam på internet, roliga YouTube-videoklipp, konkurrens på SAAB &&&).

 • Några läsare av denna blogg har förstått att med en fräsch 9-3 II inga kampanjer bör inledas (NEVS handlat här i mina ögon) - en stor ut trumpeter skulle genast provocerade många negativa reaktioner!

  Tid flyger med och stora kampanjer ska sedan tas i bruk under det närmaste året eller två med den riktigt nya modellserien (som kan vara av intresse för bredare lager i Europa också).

  Enligt min åsikt skulle det också vara mycket viktigt för en andra (större) modellserie att se dagens ljus innan den faktiska marknadsföringsmaskinen startar.

  • Var vänlig om jag starkt motsätter mig. Det handlade inte om bilen i artikeln, det handlade om att återuppliva prestationen av NEVS en död färg. Jag tycker att det är uppenbart.
   Denna prestanda borde ha marknadsförts bättre, för mer har NEVS inte närvarande för närvarande även fakta. Att drömma om en större modellserie före den första versionen är faktum, å andra sidan, en fantasi av fantasin. Som sagt, var vänlig för min tydliga formulerade åsikt.

 • Jag tror också att NEVS gjorde det rätt. Det är säkert att visa leverantören att utrustningen är (kan) springa; ett slags förtroendeförklaring ... Tidpunkten var inte så bra, men när annars? Efter IAA? Innan jul, när alla är upptagen med viktigare? Eller hellre till grunddatumet för SAAB gamla?
  Jag tycker att det är bra att det finns en annan stråle av hopp och jag ser fram emot e-varianten

 • Huruvida en produkt är bra eller dålig spelar ingen roll om du marknadsför den ordentligt. Rätt reklam och marknadsföring är allting. Se Dacia.

 • Jag ser det inte så, SAAB gör det bra att inte sätta allt på den stora klockan just nu.
  människa när rubrikerna i ger tillbaka till sinnet veckor före 2, alla hade skrivit "död ved" rapporterar om SAAB comeback, vare sig positiv, neutral eller negativ, en sak gemensamt, nämligen den att det nya SAAB vidare från 2002 baserad (trots alla ansiktslyftor ser jag vägen liknande, men tycker att det är något annat än dåligt!). Och med det var det subliminala meddelandet satt: "SAAB bygger en gammal bil". Bästa bevis på detta är rapporten i MainPost ( http://www.mainpost.de/ueberregional/wirtschaft/wirtschaftdpa/Comeback-nbsp-Erster-Saab-nach-Insolvenz-vom-Fliessband-gerollt;art106,7686865 ). Så om MainPost rapporterade om det, vet jag inte hur mycket mindre det borde gå till "liten tysk provinsiell tidning" nivå: p

  SAAB kunde inte göra någonting sämre för tillfället än att generera för mycket medieuppmärksamhet för att inte kunna följa med (media) förväntningar.

  Men jag är också en av dem som ser händelser och NEVS beteende mycket positivt.
  Det påminner mig lite när Steve Jobs kom tillbaka till Apple och jag hoppas verkligen att NEVS inte faller in i modellvarianten.

  Men för mig är det nu spännande när det gäller SAAB. Det finns några meningsskiljaktigheter inom familjen

 • Det är sant att det skulle ha varit mer musik i den. Tyska tillverkare marknadsför också alla ungar, varför NEVS inte?

 • Jag tycker det är utmärkt att något hände !! Vem skulle ha trott det för ett år sedan! kommer om inte en stor hype sker bara så, men kanske du skulle ha representanter från större länder (Jan Phllip Schumacher ec) att bjuda in till evenemanget tillsammans med en mycket dedikerad tyska bloggare ;-), hålla sin egen lag och fansen ombord Jag skulle ha velat det!

 • Utövandet av NEVS är, tycker jag, ganska imponerande, för att fylla den här nyligen döda fabriken med livet är verkligen inte en söndagspromenad.
  Även om jag skulle inte vill bli tillfrågad om jag verkligen fortfarande få reservdelar till min 3 SAAB och inte säga kloka huvuden hör "som fortfarande bröt och" Gibt-talet, men nu billiga", så att alla Trots domsdagen är SAAB tillbaka och alla vet, så det är farligt att börja med den här stora men gamla bilen.
  Hur kommer pressdommeren, utan alla hjälpare som distansradar, blind spot, 360-graders kamera och vad jag inte vet allt ...
  Nej, just nu vill jag hellre uppstå så långsamt utan att blåsa för mycket vind, det är rätt, NEVS.
  Du kan fortfarande annonsera om det kan levereras.
  Ändå, stor glädje och grattis till Sverige! Håll det upp!

  Hälsningar!
  Klaus

 • Na Bravo, runt mig, säljs SAAB: s till förmån för några lådor från södra Tyskland och här är läsare som tycker att de mjuka tonerna skulle vara bra. NEVS ska slutligen ge upp försvaret så att kunderna hör att SAAB lever. Tom tack för modet till artikeln!

 • Om du tittar på Nevs medietjänster sedan övertagandet av arbetet en gång med lite avstånd finns det faktiskt bara två alternativ:

  Du kan inte göra det!

  eller

  Du vill inte ha det!

  Att Nevs lyckades producera en bil i Trollhättan talar snarare för alternativ två. Så, Nevs vill inte sälja bilar i Europa och USA inom överskådlig framtid. Varför ska de göra professionell marknadsföring? Om du vill köpa en ny SAAB kommer du förmodligen att behöva återimportera den från Kina. SAAB har alltid varit ett exklusivt nöje!

 • Jag ser det som Joachim, det är inte ännu en tid för stor press. Här var helt enkelt bandet testat och ingen bilproduktion började. SAAB har alltid skrivit mycket nonsens. Det skulle vara en klippning för att återuppliva rykten i 2002er-modellen - så fortsätt att hålla fötterna kvar, det kommer att vara jämnaste bilar som rullar bort bandet och (motorn) hemligheter avslöjade.
  Trots att många blir otåliga, för mig är det lugna arbetet med NEVS ett bättre intryck än Müllers bubblor.

 • Hej,
  Toms rapport: "En precisionslandning. Förhoppningsvis kommer det att läsas även i Trollhättan.

  Hälsningar

  Ulrich

  • Intressant fråga, om denna blogg i Trollhättan eller ännu bättre läst av NEVS ansvarig. Är det så? Tom, kan du förstå det?

   • Bloggen läses också i Sverige och är otroligt internationell. En statistikartikel kommer snart. Men jag tror inte att NEVS vid nuvarande skede läser en tysk blogg eller är intresserad av våra känslor. Du har inte så långt än. Kom någon gång.

    • Jag kan inte föreställa mig att bloggen är intresserad, särskilt eftersom det förmodligen är en bil för Kina! 😛

 • Intressant möte!

  -18.09.2013. 12.00h
  Bilder som hämtats från bloggrapporten, länkade Saabunited.
  lite med kontrast och Lilcht hjälpte och på blank A-4
  tryckas. 10-stycke. Skräddarsydd riktigt bra.
  Vid middagstid var jag bara på ett rött ljus i min färska
  polerad, svart Tala .. 902 på.
  -Eben rullar en blå-silver polis Opelvan. Titta till vänster genom
  öppet fönster, en leende vän + hjälpar ser upp till mig, tummen upp,
  och betyder "en riktigt fin bil".
  -Ja, åh, tack så mycket, sa jag, snart kommer han ålder, men det är musik att driva honom.
  -Polizisten nickar och säger, synd om de vackra bilarna, så illa att arbetet
  var tvungen att stänga!
  -Bis idag! "Nej. en "har kommit från linjen, just idag.
  -Kampen "du skämtar"?
  -Grip till passagerarsätet, tog ett blankt foto och nådde
  Hand över, Han tog arket, ser och säger "Vad en snout ...."
  -Första hornet från baksidan
  - Fortfarande ett leende och en blink, vi körde av, han lämnade, jag bara
  .
  Det är inte ämnet, men det är varmt och varmt
  90 andra möte i Frankfurt trafikljus, var något lyckligt hela dagen.
  Om allt hoppas på, tolereras, skrivna sanningar, då inte bara
  ett spel.

  Många optimistiska hälsningar till alla från Frankfurt.

 • Min första tanke på rapporten var likadan, varför rapporterar du det just nu och då i en sådan form. Men närmare överväga och läsa meddelandet - så långt jag tillåter mina blygsamma svenska färdigheter - men jag kan redan förstå att du inte har valt det stora programmet på NEVS.
  Vad hände med det? Man har inte lyckats framgångsrikt på banden en första lopp med den första förproduktionsmodellen. Såvitt jag förstår har man ibland producerat "gamla" delar. Det läste också att inredningen ännu inte var uppdaterad. Om jag föreställer mig den tyska motorn trycker här, kan jag redan visualisera skadan. Faktum är att fabriken är redo att börja, inget mer. Det är därför jag tycker att NEVS synsätt är förståeligt. Särskilt sedan vi har sett det senaste året förstod vi inte mest NEVS, i efterhand hade det mesta av åtgärden på NEVS verkligen sin betydelse.

  Jag är också otålig, tills äntligen mer nyheter kommer men jag tror att mer att tillkännage det var helt enkelt inte, men på något sätt ville ha ett tecken på livet. Men jag är rädd att det fortfarande finns några svårigheter med leverantörer som slutar rösta. Bara när det är klart kan du verkligen sparka framför pressen.

  Hälsning Ded

 • Hitta NEVS-tillvägagångssättet helt bra. Så länge det inte finns någon fullständig tydlighet när det gäller en konsekvent struktur av underleverantörer, produktion, försäljning, marknadsföring etc. bör man vara försiktig.

Kommentarer är stängda.