Saab & Volvo möter den historiska bensinstationen Brandshof.

Marco och jag slutförde IAA-besöket, och gårdagens evenemang i Trollhättan ligger också bakom oss. Artiklar kommer att följa, men idag kommer vi att växla ner några växlar på Saab-bloggen, och det finns några Saab - Volvos intryck från Hamburg. På söndag träffades vänner från båda svenska märkena vid den historiska Oldtimer bensinstation Brandshof, Volvo är det större varumärket, och såklart var Göteborg givetvis mer representerat än fordon från närliggande Trollhättan.

Saab 900 Turbo 16S Last Run (?)
Saab 900 Turbo 16S Last Run (?)

Vacker svensk plåt, eller ganska svenskt stål, representerades lokalt. Bland dem är kända fordon som Saab 96 V4 Rallye av Nico Gasparatos, senast på vägen vid Hamburgs stadspark Revival med Simo Lampinen. Det fanns också SU Blogger Red J med sin iögonfallande röda Saab 9-5 sportdräkt. Istället för många ord kommer nu intryck från Hamburg.

Om det inte räcker kan du besöka vår Youngtimer-blogg. Det finns retrospektivt med bilder och video på upplevelsen av Hamburgs stadspark, naturligtvis med Saabs deltagande.

Text: tom@saabblog.net

Bilder: Götz för saabblog.net

8 tankar om “Saab & Volvo möter den historiska bensinstationen Brandshof."

 • Jag hoppas att det är legitimt att uppskatta fordon från andra tillverkare. De parkerade bakom varandra Volvos limousiner ser på något sätt imponerande, nästan statsbärande. Liksom den gröna 02er Baur konvertibla. Men om jag kunde välja en, skulle mitt val definitivt falla på TU 16S

 • Tyvärr igår har den iögonfallande 9-5 ett speciellt slags möte med en Audi.

  • Min medkänsla! Hoppas det är inte så illa!

   • Nej, bara några repor på framsidan och en bristad vattentank. Nu är det inte klart om jag kan köra med den röda 9-5 i den bayerska skogen. Lyckligtvis har vi fortfarande en vit konvertibel

   • Nåväl irriterande! Mötet i bayerska skogen är tyvärr alltid så att jag inte har tid! Ha kul

  • Åh, förhoppningsvis ingenting som kommer att häfta 9-5?

 • Jag gillar vacker bildrapport!

Kommentarer är stängda.