Samlarobjekt. Saab 92001 Roadster "Last Run".

Legends dör aldrig, som du vet. Men ibland är det dags att säga adjö. Saab 92001 Roadster, ibland kallad Saab Bobbycar, går tillbaka till designen av Ursaabs av Sixten Sason. 2003 tolkades av Ulf Hanses och har sedan dess producerats med och utan Saab-logotypen. Åter och igen fanns det speciella serier, som idag är eftertraktade samlarobjekt och handlas dyrt.

Saab 92001 Roadster "Last Run"
Saab 92001 Roadster "Last Run"

På svenska Kalmar kommer ett designhistoria nu till ett slut. De sista roadstersna producerades, en ny utgåva kommer antagligen inte längre att finnas. Visst är det den sista Saab 92001 med Saab Signet, som består av griffin och Saab-bokstaven på en blå bakgrund. Oavsett om Roadster, kanske med den nya märkeslogotypen NEVS, kommer att uppleva en ny produktion, ligger också i stjärnorna. Om de nya ägarna är intresserade av Saabs historia, så kanske det skulle vara ett alternativ.

Ännu en anledning för Playsam att producera en avskedsserie. Svenskarna kallar den senaste upplagan för "Roadster de Luxe", vi talar om "Last Run", som påminner om de sista exemplarna av Saab 900 Turbo. Begränsat till 50 exemplar världen över, det finns specialutgåvan med en trä-läderratt med Saab-logotyp och en läderbänk. Detta gör 92001 till ett samlarobjekt och inte till en leksak för ungdomarna.

Saab Roadster "de Luxe" läderbänk
Saab Roadster "de Luxe" lädersäte

För specialutgåvan som för normal roadster, som fortfarande finns, är det sista batch som finns tillgänglig. Precis som den försålda utsmyckade modellen av Ursaab, som också producerades av Playsam, kommer det inte att bli någon ny upplaga utan en kommission från Trollhättan. Vi har säkrat vissa roadsters för 50 limited edition upplagan av XNUMX limited edition och erbjuder dem på Saab fanbutiken. Perfekt som en exklusiv presentidé till jul och för den sanna fanen att ge dig själv.

Text: tom@saabblog.net

Bilder: Playsam