SAAB foto. Saab 9-5 II i Amber-Orange. Del II.

I januari har jag ungefär en Saab 9-5 II i orange orange skrivet och samtidigt engagerat sig i bilar med iögonfallande färger. Ja, Saabs i Monte Carlo Yellow, Lime-Yellow eller de iögonfallande nyanserna i Saab 99 eran har alltid gjort för mig. Det kommer emellertid återigen till oss en 9-5 II i färgen på årsdagen cabriolet framför linsen, så jag förväntade mig inte.

Saab 9-5 i orangefärgad testfärg
Saab 9-5 i orangefärgad testfärg

Amber-Orange Saab, vars vistelseort är oklart, har (haft) en nästan tvilling. Nästan för att bilen som visas här är en riktig prototyp som skiljer sig åt i detaljer. Tyvärr är bilens skick så patetiskt att kameran inte kunde fånga viktiga detaljer. Saab är målad annorlunda. Ena sidan är i "gul-orange-blank", den andra i "gul-orange-matt". En skillnad som bara kan ses när man står direkt framför fordonet på grund av den höga föroreningsnivån.

Jag hade redan skrivit det: under Muller hade Saab haft mer mod att färga och extravagans. Kanske Saab skulle ha satt en ny trend här och "Amber-Orange-Matt" skulle ha varit showen. En intressant idé!

Så fullständigt för handen är detta antagande inte att peka. Eftersom innan den mätta svarta överskottet gjorde sina rundor i scenen ville Saab leverera 9-3 Turbo X i matt svart lever och de första interna kopiorna målades. Det var över 5 år sedan. Tyvärr eller i efterhand, och tack och lov, beroende på attityden, har Saab avstått från detta alternativ.

Förmodligen inte bra berättar Saabs historia med testfärgen. Delar av inredningen saknas, fordonet är inte färdigt. Statusen är inte så tydlig, men Saab kommer troligen att gå till återvinningsföretaget. Försök att köpa bilen har hittills misslyckats. Vänner är på bollen och prova något som vanligt. Vi håller ögonen på ämnet.

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

3 tankar om “SAAB foto. Saab 9-5 II i Amber-Orange. Del II."

  • Lite mer färg skulle vara riktigt bra, i slutändan fanns det några tillvägagångssätt. Låt oss se hur NEVS vill göra det.

  • blank

    Fortfarande en av de finaste lyxiga sedans någonsin!

Kommentarer är stängda.