SAAB foto. Saab 9-3 Aero vid Oschersleben.

En Saab 9-3 Aero med Viggen Body Kit är ett av de sällsynta fordon på våra vägar. Eros kommer bli rariteter under de närmaste åren. Kroppsatsen från 9-3 Viggen gör historien ännu mer exklusiv. Friend Götz från Hamburg är en av de lyckliga ägarna till en sådan Saab.

Saab 9-3 Aero med Viggen Body Kit i Oschersleben
Saab 9-3 Aero med Viggen Body Kit i Oschersleben

Förra vintern, precis som vi gjorde med vårt Silver Aero-projekt, var han upptagen med att slåss mot rosten. Nu är turbo sverige på väg igen och besökte Motorsport Arena i Oschersleben. Även om, som Götz skriver, är 9-3 Aero inte den snabbaste bilen på banan, men den vackraste bilen i paddocken. Kan jag underteckna!

9-3 Aero rullar på Alu 88-fälgarna från Saab, vilket är mycket bra för honom. Optimerad med NGK-ljus, Triboron och Ultimate 102 i tanken och Triboron i oljan, den går riktigt bra. Han är ekonomisk, relativt sett. 230 svenska turbohästar förbrukar i genomsnitt 8.8 liter bränsle per 100 kilometer. Det på sommaren, med automatisk luftkonditionering, trafikstockningar och alltid full acceleration. Det är trevligt när du också kan spara på körkul.

Das Thema Triboron, en typisk svensk innovation, kommer att uppta oss lite mer i framtiden. Vi ska testa vad tillsatsen kan göra och om det verkligen förbättrar bränsleeffektiviteten och miljöpåverkan. Vårt Triboron uthållighetstest kommer att börja snart, i början är Mark, vår frekventa förare i blogglaget med sin Saab 9-3 TTID.

Och det var något annat. Medan 9-3 Aero av Götz i Oschersleben skär en fin figur arbetar vi fortfarande med förbättringar av vår Aero. Om du vill veta hur vårt Silver Aero-projekt utvecklas, kolla in Saab Youngtimer Blog.

Text: tom@saabblog.net

Bild: Götz för saabblog.net

6 tankar om “SAAB foto. Saab 9-3 Aero vid Oschersleben."

 • blank

  Triboron-saken är väldigt intressant. Jag arbetar vid West Saxon University i Zwickau och vi har för närvarande ett studieprojekt som behandlar effekten av ytterligare tillsatser för bränsle och motorolja på bränsleförbrukning och utsläpp. Vi mäter dock inte på grundval av verkligt körbeteende, utan inom ramen för NEDC - på grund av jämförbarheten och reproducerbarheten.

  Eftersom jag inte övervakar arbetet utan bara arbetar på samma avdelning vet jag naturligtvis inte exakt vilka resurser som används. Även om tilläggen kanske är annorlunda och ett annat fordon används - Skoda Octavia I - är jag fortfarande mycket nyfiken på att se vilka analogier som kan göras mellan ditt uthållighetstest och vår testserie.

 • blank

  Hi Tom,

  Triboron är bra, så jag fick min resinous K-Jetronic rygg i god form.

  Kan tillsatsen verkligen dumpas i oljan?

  Med vänliga hälsningar från Hamburg.

  jan

  • blank

   Kära Jan,
   trevligt att din mekaniska injektion kör igen, har sparat genom flaskan Triboron säker mycket pengar.
   Triboron drivmedel booster är bara för tanken! För motoroljan finns det en annan produkt, Triboron motorolja, du kan också beställa via post. Titta på Triboronsidan.
   Vem driver en gammal Saab med drivgasförstärkaren kan också göra utan blyfri tillsats.

   Best,
   Götz

 • blank

  En väldigt fin bil. Håll dig bra, de kommer inte att fungera längre.

 • blank

  Hej Tom.

  Tack för tipset. Jag ser fram emot resultatet! Kör en 9-3TID.

  Har du någonsin tagit hand om ämnet virvlapparat som en ersättning för virvlarna på vriden? Jag hade några bra erfarenheter där för några veckor sedan och sparade också mycket pengar.

  Hälsningar från Oldenburg.

  André

  • blank

   Hej Andre,
   är känt och ett bra alternativ till den nya delen. Verklig lösning, men bara skapa nya delar och klargöra alla felkällor. Tyvärr är det alltid dyrt när ett tillstånd är etablerat som det var.
   Till exempel kan du rengöra ett partikelfilter professionellt (omkring 400 Euro) istället för 2.000 för en ny del. Generellt: Håll dig borta från partikelfilter Bilar som inte kör långdistans. Tyvärr påverkar alla märken.
   Kommer vara spännande Triboron-testet.
   Hälsningar Gotz

Kommentarer är stängda.