Saab Community. Saabhuy 2013.

Egentligen slutar säsongen med oktober månad. Fordon med säsongsmärken dvala i 4 eller 5 månader och är säkra från snö och is. Faktiskt! För Saab fans är säsongen förlängd i år. Våra belgiska Saab vänner av Saablog-in och från den belgiska Saab-klubben bjuda in oss till Wallonia i november.

Saabhuy 2013, Saab möte
Saabhuy 2013, Saab möte

Den lilla staden Huy är plats för 3. Europeiskt saab möte, Mötet startar på lördag, 9. November med en gemensam middag av deltagarna. Vänligen boka på förhand, eftersom det inte finns fler än 100 personer. På söndagen handlar den historiska gamla staden Huy om griffin. "Endast Saab-parkering" meddelas.

Fläktarna har valet på eftermiddagen att delta i en utflykt som leder 45 kilometer genom den romantiska omgivningen, betar tre slott och korsar en ford på programmet. Eller de kan ta en mer lugn promenad, njut av gamla stan, bra belgisk öl och en chatt med Saab-vänner. På kvällen är en middag tillsammans möjlig, även här krävs en tidigare registrering.

Mer information kommer att följas på sidan av Saabhuy2013, som får uppdateringar om och om igen, och vi rapporterar regelbundet. 2013 var eller är ett år fullt av Saab-händelser. Några helger var bortskämda för val, och ett beslut var svårt. Cult märket från Trollhättan är mer levande än någonsin i Europa. Jag behöver inte berätta för dig att andra märken drömmer om sådana förhållanden - med en konstant tillförsel av nya bilar.

I oktober kommer Saab-mötet i den bayerska skogen, som Matthias Ketterl organiserar med stor passion för andra gången. Slutsatsen av en bra Saab-säsong, vi kan sedan fira tillsammans i Belgien. Huy i november? En bra idé! Mark och jag arbetar redan med att få dagboken för "Saabhuy2013" gratis.

Text: tom@saabblog.net