SAAB News. Bergman: Snart 500 anställd hos NEVS.

Mattias Bergman
Mattias Bergman

Efter sin utnämning som verkställande direktör talade Mattias Bergman med lokal tidningen om framtiden för Saab 2.0. NEVS har nu över 300 anställda, varav 150 arbetare. Antalet ökar kontinuerligt och är nära 350, och framför allt har antalet ”blå krage” ökat sedan sommaren. Det finns också 100 konsulter i företaget.

NEVS första födelsedag firas nu inte med kaffe och tårta i presscentret, men i produktionshallen, så Bergman. Låter bra och kamande. Översatt betyder att det blir allvarligt. Vi vill börja, säger han, hösten, men snälla föreställ dig inte att det här är en komplett produktion. Ordet ”fullskalig produktion” som Bergman använder mot TTELA är inte lätt att tolka. NEVS kommer förmodligen inte att börja med alla Saab 9-3-varianter, pressen hade rapporterat detta flera gånger och produktionen ökade mycket långsamt. Först - det skulle vara det normala sättet - kunde ett litet pilotlag starta produktionen. I det andra steget kommer detta att ökas med fler anställda.

Leverantörer är redo att leverera de komponenter som behövs för produktion. 99% av delarna finns i deras tillgänglighet. Bergman ser tonvikten som COO på följande punkter, för vilka han har säkerställt styrelsens stöd:

- Börja produktionen av Saab 9-3.

- Upprätta distributionen av de produkter som Saab 2.0 producerar.

- Att driva produktutvecklingen vidare.

Och äntligen, för att göra Saab till en bilproducent med en komplett organisation. Vi gillar att höra det. Det är fortfarande fråga med COO, som har avbrutit. Idag framhölls det till pressen att det var personliga skäl till sökanden och det har ingenting att göra med företaget själv.

Text: tom@saabblog.net

Bild: NEVS

10 tankar om “SAAB News. Bergman: Snart 500 anställd hos NEVS."

 • blank

  Produktionsstart ??
  Det kallades i början av hösten.
  Vi har höstens början och hittills är ingen informerad om produktionstillståndet.
  Det kommer också att vara mycket intressant med e-parts priser, saab-föraren är kul igen.
  Det finns tillägg som har tvättat.

 • blank

  Det som får mig att tänka på hela berättelsen är det faktum att inte en enda så kallad återförsäljare har fått en officiell inbjudan från Saab. Jag tvivlar mycket på att NEVS kan hålla många partner nöjda med denna policy. Många återförsäljare tillhandahåller sina kunder och Saab-älskare med tomma uttalanden från den officiella Saab-webbplatsen.
  Om NEVS verkligen bryr sig, bjud in alla dina Saab-återförsäljare till Trollhättan för att visa vad som händer. Som det är nu kommer de inte ha någon chans på marknaden. Tyvärr är Saabs nästa död redan programmerad.

  • blank

   Det var redan kallat BMW.

 • blank

  Hur många bilar som produceras en dag är oväsentliga. Det viktigaste är att först och röka skorstenarna. Även om det bara är 5 per dag, är 5 mer som ett år sedan. En COO kommer att hitta sig när den börjar igen.

  • blank

   Sedan du tar upp saken till den punkten. Det hade ju varit kul att vinna en COO med kända namn för NEVS. Men det är inte ett trasigt ben, tror jag. Ännu viktigare kommer NEVS att påbörja produktionen inom en snar framtid, det är så viktigt.

   • blank

    Det finns ett namn som intresserar mig mycket mer brinnande, det som motorleverantören.

    • blank

     Ja, alla vill veta det 😉

 • blank

  När allt kommer omkring fortsätter den i rätt riktning, så att säga, bekräftad av den officiella sidan. Små sjukdomar finns där igen och igen, huvudrätten hålls.

 • blank

  Kanske har du också en "reserv" -kandidat för COO-positionen, som kommer att granskas lite av styrelsen och snart kommer att ta scenen - vi borde anta att du inte bara har fokuserat på en person .

Kommentarer är stängda.