SAAB News. Mattias Bergman Vice VD på NEVS.

Mattias Bergman, tidigare affärsutvecklingschef på National Electric Vehicle Sweden (NEVS), är idag vice VD för företaget. Detta meddelades av NEVS i ett pressmeddelande i eftermiddag. Bergman är dock inte den egentligen avsedda kandidaten, som den lokala tidningen i Trollhättan rapporterade på kvällen.

National Electric Vehicle Sweden.
National Electric Vehicle Sweden.

Bergman är därmed en interimslösning tills en permanent kandidat finns. Jämfört med TTELA bekräftade NEVS-press talesman Mikael Östlund att "... den önskade kandidaten av personliga skäl har avbrutit". Sökningen fortsätter, inte bara för en vicepresident eller snarare COO, även för marknadschef. Produktionen bör dock börja på hösten.

Inget stort namn, ingen överraskning, ingen befrielse! För Saab 2.0, ägarna NEVS mer av ett bakslag, men hoppet var där för att presentera ett namn från bilindustrin, vilket leder företaget till framtiden permanent. Inte en lätt uppgift, både sökningen och jobbet. Så länge banden står, är uppgiften svår. Bilvärlden ser nu mycket nära Trollhattan och satsningarna är på. Och redan i de sista dagarna har de första kritiska artiklarna uppträtt i lokalpressen.

NEVS måste leverera - och snart. Det handlar om trovärdighet. I Trollhättan, med vänner som hör till Saab 2.0-miljön, är man säker på att något kommer att hända snart på ett positivt sätt.

Jag gör det som vanligt: ​​vänta och håll dig lugn. Kör banden, då förtroendet växer. Sedan fungerar det med önskad kandidat.

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

2 tankar om "SAAB News. Mattias Bergman Vice VD på NEVS."

  • Jag tror inte att människor är viktiga för tillfället, 9-3 är en gammal bil och kan bara säljas med en modern motor. Dessa förhandlingar pågår redan och en ny chef har inget inflytande.

  • Gör ett bra intryck när din egen talesman demonterar den funna lösningen ...

Kommentarer är stängda.