SAAB News. Mattias Bergman Vice VD på NEVS.

Mattias Bergman, tidigare affärsutvecklingschef på National Electric Vehicle Sweden (NEVS), är idag vice VD för företaget. Detta meddelades av NEVS i ett pressmeddelande i eftermiddag. Bergman är dock inte den egentligen avsedda kandidaten, som den lokala tidningen i Trollhättan rapporterade på kvällen.

National Electric Vehicle Sweden.
National Electric Vehicle Sweden.

Bergman är således en tillfällig lösning tills en permanent sökande hittas. NEVS presstalsman Mikael Östlund bekräftade för TTELA att "... den önskade kandidaten har avbrutits av personliga skäl". Sökningen fortsätter, inte bara efter en vice president eller snarare COO utan också efter en chef för marknadsföring. Ändå bör produktionen börja på hösten.

Inget stort namn, ingen överraskning, ingen befrielse! För Saab 2.0, ägarna NEVS mer av ett bakslag, men hoppet var där för att presentera ett namn från bilindustrin, vilket leder företaget till framtiden permanent. Inte en lätt uppgift, både sökningen och jobbet. Så länge banden står, är uppgiften svår. Bilvärlden ser nu mycket nära Trollhattan och satsningarna är på. Och redan i de sista dagarna har de första kritiska artiklarna uppträtt i lokalpressen.

NEVS måste leverera - och snart. Det handlar om trovärdighet. I Trollhättan, med vänner som tillhör Saab 2.0-miljön, är du säker på att något snart kommer att hända på ett positivt sätt.

Jag gör det som vanligt: ​​vänta och håll dig lugn. Kör banden, då förtroendet växer. Sedan fungerar det med önskad kandidat.

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

2 tankar om “SAAB News. Mattias Bergman Vice VD på NEVS."

  • Jag tror inte att folk är viktiga för tillfället, 9-3 är en gammal bil och kan bara säljas med en modern motor. Dessa förhandlingar pågår redan och en ny chef har inget inflytande över dem.

  • Gör ett gott intryck när din egen pressofficer demonterar den lösning som hittats ...

Kommentarer är stängda.