SAAB foto. Saab 9-5 II sportbil på vägen.

Jürg var på väg till Danmark med sin familj på semester. I sin Saab 9-5-sportdräkt, naturligtvis, när det fanns ett oväntat möte med olika Saab-generationer. En sällsynt Saab 9-5 II sportkombination var - på en skåpbil - också resande genom Tyskland. Logiskt att du förföljer det där, justera rätt ögonblick och sedan ta bilderna. Tack Jürg!

Saab 9-5 II Sportsdräkt. På vägen på Venza van
Saab 9-5 II Sportsdräkt. På vägen på Venza van

I Nederländerna Venza fortfarande några förproduktionsportsdräkter till salu, plus ett stort antal Saab 9-4x. Inte alla fordon är listade på internet. Vänner som slutade med rapporterar att inventeringen är större än vad hemsidan visar. Där 9-5 II sportdräkten gick kunde inte hållas hemligt länge ... Saabvärlden är så liten! En långvarig Saab-fan bosatt i Tyskland hade gett sig själv den sällsynta Saab. Han vill inte se sitt namn nämns här, vilket vi kan förstå. Exklusivt kul, grattis från bloggen!

Vi kan därför välkomna fjärde sport vagn på våra vägar, vilket ungefär skulle motsvara 10% av den totala produktionen. För fans som arbetar med frågan, nu vet att det har varit mer än 27 antog bit och att antalet kommer att ha legat någonstans mellan 40 och 50 kopior. Många skrotades i några av vistelseort är ännu inte säkert, och Saab ägare 2.0 NEVS att ha en handfull i lokalerna. Vi kommer aldrig att kunna klargöra det helt.

Saab 9-5 på väg till sin nya ägare
Saab 9-5 på väg till sin nya ägare

Om och om igen, även länge efter produktionsänden, kommer nya fordon i omlopp. Under några veckor har Schweiz haft en Saab 9-4x, som nu är under schweizisk licens i Alperna. Och 9-5 II sportkläder från de tyska Saab fansna? Han har också sin licens och reser i Republiken. I förra veckan sågs det ett fäste för alla Saab-kollektivbilar från det senaste datumet. I Kiel, på lokalområdet Saab service och det inofficiella 9-5 II Competence Center var det tre mega-sällsynta sportkombinationer vid företagets huvudkontor. Igen!

Text: tom@saabblog.net

Bilder: Jürg för saabblog.net

 

6 tankar om “SAAB foto. Saab 9-5 II sportbil på vägen."

 • blank

  Kan sådana förproduktionsmodeller helt enkelt drivas så här? Eller måste en homologering och ytterligare steg utföras först så att fordonet kan användas alls? Eller är det inte möjligt / tillåtet alls?

 • blank

  Den vita 9-4x, som är registrerad i Schweiz, möter mig regelbundet i Zug-regionen

 • blank

  Fortfarande en av de vackraste stationvagnarna på våra gator! Grattis och ha kul!

 • blank

  Grattis till denna "investering"! Må glädjen i nya SAAB vara länge! Var försiktig och använd försiktigt!

 • blank

  Är avundsjuk "!!! 😉

  Mycket trevligt att det finns en annan på våra gator!

  Bra bil (även om den är ganska "lång" på 5m)!

Kommentarer är stängda.