SAAB foto. Saab 9-5 II sportbil på vägen.

Jürg var med sin familj på semester till Danmark. Självklart i sin Saab 9-5 sportbil när det fanns ett oväntat möte med olika Saab-generationer. En sällsynt Saab 9-5 II sportbil var - på en van - också på väg genom Tyskland. Logiskt sett stal den där, rätt ögonblick att justera och skjuter sedan bilderna. Tack Jürg!

Saab 9-5 II Sportsdräkt. På vägen på Venza van
Saab 9-5 II Sportsdräkt. På vägen på Venza van

I Nederländerna Venza fortfarande några pre-produktion sport egendom till salu, plus ett stort antal Saab 9-4x. Alla fordon är inte listade på internet. Vänner som föll där rapporterar att beståndet är större än den visar hemsidan. Var 9-5 II-sportbilen gick, kunde inte vara hemlig länge ... Saab-världen är så liten! Ett länge Saab-fan som bor i Tyskland hade gett sig den sällsynta Saab. Han vill inte nämna sitt namn här, vilket vi kan förstå. En exklusiv rolig, grattis från bloggen!

Vi kan därför välkomna fjärde sport vagn på våra vägar, vilket ungefär skulle motsvara 10% av den totala produktionen. För fans som arbetar med frågan, nu vet att det har varit mer än 27 antog bit och att antalet kommer att ha legat någonstans mellan 40 och 50 kopior. Många skrotades i några av vistelseort är ännu inte säkert, och Saab ägare 2.0 NEVS att ha en handfull i lokalerna. Vi kommer aldrig att kunna klargöra det helt.

Saab 9-5 på väg till sin nya ägare
Saab 9-5 på väg till sin nya ägare

Om och om igen, även länge efter produktionsänden, kommer nya fordon i omlopp. Under några veckor har Schweiz haft en Saab 9-4x, som nu är under schweizisk licens i Alperna. Och 9-5 II sportkläder från de tyska Saab fansna? Han har också sin licens och reser i Republiken. I förra veckan sågs det ett fäste för alla Saab-kollektivbilar från det senaste datumet. I Kiel, på lokalområdet Saab service och det inofficiella 9-5 II Competence Center var det tre mega-sällsynta sportkombinationer vid företagets huvudkontor. Igen!

Text: tom@saabblog.net

Bilder: Jürg för saabblog.net

6 tankar om "SAAB foto. Saab 9-5 II sportbil på vägen."

  • Kan sådana förproduktionsmodeller helt enkelt drivas så här? Eller måste en homologering och ytterligare steg utföras först så att fordonet kan användas alls? Eller är det inte möjligt / tillåtet alls?

  • Den vita 9-4x, som är registrerad i Schweiz, möter mig regelbundet i Zug-regionen

  • Fortfarande en av de vackraste stationvagnarna på våra gator! Grattis och ha kul!

  • Grattis till denna "investering"! Kan glädjen i den nya SAAB bevaras under lång tid! Var försiktig och använd den försiktigt!

  • Är svartsjuk "!!! 😉

    Mycket trevligt att det finns en annan på våra gator!

    Bra bil (men med 5m ganska "lång")!

Kommentarer är stängda.