SAAB News. Klar för att starta produktionen.

Saab-ägaren NEVS gör - äntligen - ett uttalande, som vi kan ta som bekräftelse av de goda nyheterna. Pressens talesman Mikael Östlund valde inte rutten via en fanblogg, men gav branschmagasinet “Automotive News Europe” en intervju. Arbetet är "praktiskt taget redo”För att starta produktionen av Saab 9-3.

National Electric Vehicle Sweden. Vi ger gas!
National Electric Vehicle Sweden. Vi ger gas!

Och han tilllade mycket noggrant att "Det är möjligt att starta produktionen senare i år". Jag använder medvetet originaltexten här så att du kan höra de mjuka nyanserna. Det har bekräftats att den nya upplagan kommer att baseras på 2011-modellen. Det fanns inga detaljer om motorerna, förutom att bensinmotorer med turbo används. Om det går till Östlund kommer de nya Saabs att finnas tillgängliga i Europa och Kina. Mycket, mycket goda nyheter. Tyskland ligger - det är obestridd - i hjärtat av det gamla goda Europa. Saab-påfyllning för oss är möjlig!

Endast våra amerikanska vänner kommer att behöva vänta lite längre ...

Den goda nyheterna lämnar inte. Det finns mer! Nya modeller är på väg, baserat på Phoenix-plattformen. Enligt Östlund måste 20% av plattformen modifieras för att avlägsna GM-DNA. Även om du inte har något schema eller har du bestämt när vilken modell som kommer, men på plattformen kan både större och mindre modeller byggas. Några meningar senare avslöjar Östlund sig. I 2016 vill de bygga 120.000-fordon. Detta gör schemat lite mer transparent.

Den kompletta intervjun är tillgänglig för läsning på Automotive News Europe.

Det går vidare, och vid NEVS antändar turboen. Tålamod krävs fortfarande, vi borde fortfarande vara lugna och vänta. Men det börjar redan visa sig: SAAB comeback blir årets historia!

Text: tom@saabblog.net

20 tankar om “SAAB News. Klar för att starta produktionen."

 • Hi Tom,

  på något sätt är jag förvirrad, du skriver att "New 9-3" är baserad på Griffin-modellen 2011, som alltid var tydlig för mig, för jag trodde att Muller redan hade rättigheterna till denna design.

  men alla andra pressmeddelanden denominerade i att 2002 modell utgör grunden. Detta skulle vara obegripligt för mig eftersom rättigheterna till 2002 9-3 modell av gick min kunskap om BAIC, efter att ha läst artikeln i diepresse.com (Saab uppståndelse med frågetecken) Nu vet jag, men inte alls vad man ska tänka.

  De flesta meddelanden är påstås baserade på ett DPA-meddelande, även om jag inte kan föreställa mig att DPA gör ett sådant misstag. Eller har alla skrivit igen från den andra utan att ifrågasätta meddelandet?

  Kan du få lite ljus i mörkret?

  Tack och vänliga hälsningar

  Cetak

  • blank

   BAIC har inte ensamrätt, och NEVS verkar njuta av Pekings goodwill. Utan det skulle försäljningen i Kina inte vara möjligt och enligt planen, som publicerades i svenska pressen för några månader sedan, ska två tredjedelar av produktionen gå till Kina. Rättigheterna till den nuvarande designen är också hos NEVS och förvärvades förra året av de nya ägarna med arbetet och allt som går med det. Hoppas det hjälper.

 • blank

  Det viktigaste är faktiskt att Saab först kan visa framgång i Kina och sedan i USA / Kanada, eftersom de är kända 2 av de största fordonsmarknaderna och Saab skulle naturligtvis vara mycket hjälp starkare ben att tävla för att få.
  Försäljningen på den europeiska bilmarknaden kommer förmodligen inte vara så stor, för Saab har sina fans, men förmodligen i Tyskland / Frankrike / Tjeckien / Spanien / Storbritannien har andra biltillverkare en hemfördel.

  Vad du skrev om motorerna skrämde mig bara lite. Eftersom det enligt ditt uttalande låter som om endast laddad bensin används (vilken försäljningen i Tyskland / Europa inte skulle vara särskilt fördelaktig). Men om du läser igenom den ursprungliga texten igen ser det hela ut lite annorlunda ut.

  "Han avslöjade inte motorinformation förutom att säga att bensinversionen skulle vara turboladdad."

  För mig betyder det att han inte avslöjade någonting, förutom att bensinmotorerna är turboladdade. Det är en "specialitet" med bensinmotorer som inte är värt att nämna med dieslar. Således kan dieselmotorer inte uteslutas kategoriskt. Så det kommer antagligen (och förhoppningsvis) inte bara att erbjudas turbobensinmotorer utan också en diesel.

 • blank

  Om åtminstone en del av 900er-drivrutinerna äntligen skulle tillgripa den nya SAAB skulle detta vara en fördel. Mycket tydligt.

  Det skulle dock också vara en stor fördel om NEVS PR-arbetare skulle slå larm i berörda redaktionskontor och föreslå en korrigering i händelse av falska pressmeddelanden (... de nya fordonen bygger på 2002-modellen).

  För bara vid objektiva och korrekta pressmeddelanden vänder sig potentiella köpare till de planerade nya modellerna - inte när det sägs att modellerna är över 10 år gamla och har blivit lite uppdaterade. Detta skrämmer snarare bort kunderna i spe - men är säkert också efterfrågat av vissa författare och är meningsfullt med sådana "artiklar".

 • blank

  Jag tycker redan om att du har valt en "seriös" publikation som också har vikt i branschen. Tydligen har pressavdelningen sakta vant sig vid det ...

 • blank

  Jag hoppas bara att "kortkärnan", de människor som har varit här på bloggen de senaste åren och som har klagat högst, så alla de varma 99 och 900 drömmarna, skrapar ihop sina euro och får en NY 9-3 eller när de är tillgängliga igen ... där jag tvivlar.

  • blank

   ... .. Och jag hoppas att dollar, brittiska pund, schweiziska franc, yens, etc, etc. också kommer att läggas till ...

 • blank

  För att NEVS ska avsluta turboen måste det grundläggande boosttrycket byggas upp först - och det känner jag inte än.
  Bortsett från starteren tycks ingenting ha börjat, vilket kan flytta sig mer permanent.

 • blank

  Finns det några ansträngningar att få Hirsch ombord? Frågan ställs förmodligen för tidigt ... men du kan prova

  • blank

   Naturligtvis finns det inget officiellt vid denna tidpunkt. Jag antar emellertid att Hirsch fortfarande är på båten. Saab utan hjort skulle vara mycket mindre roligt och otänkbart!

 • blank

  Ett mässutseende med 9-3 III nästa år eller året därpå skulle naturligtvis vara mycket mer imponerande - men idén om prestationsteamet i år har också något!

 • blank

  Förhoppningen stiger och på något sätt är det allt så coolt, inte outhärdligt. Väntar på en varm SAAB höst

 • blank

  Vänta tålmodigt och håll dig lugn ... VI är sanna europeiska mästare ... Jag är väldigt upphetsad. Tack Tom för den coola informationen.

 • blank

  Det låter alltför bra efter väntan ...

  Om nu annonseringstrummorna rör sig och folket förmedlas att de inbyggda fordonen inte är gamla (9-3 BJ 2011 är olika världar från 2002) så kan det fungera.

  Det skulle vara kul att göra ett utseende på IAA. Eftersom det skulle vara mycket kort sikt skulle det vara mycket svårt att forma. Men om det skulle finnas plats för några prestationer av SAABs prestationslag? Jag tycker bättre att du inte kan visa hur bra en SAAB är !!! För ett sådant spektakel är ett bra ställe som Maritim vid utställningscentret i Frankfurt. Det skulle ha fördelen att inte bara rättvisa besökare kunde se showen.

  Jag skulle definitivt gå dit för det !!!

  • blank

   Ett utseende på IAA skulle vara riktigt bra, men jag misstänker att det i Sverige (tyvärr) inte har planerat någonting.

 • blank

  Hi Tom,
  Jag vill inte vara noga, men dina första meningar är inte riktiga.

  "Pressens talesman Mikael Östlund valde inte att gå igenom en fanblogg utan gav en intervju till branschtidningen" Automotive News Europe "."

  NEVS har, så långt jag kan tala, aldrig medvetet ville använda en fläktblog som talare, tyvärr visade pressen inget intresse för NEVS / SAAB. Kanske har några artiklar i fläktbloggar väckt pressen, och förra veckan trodde det att NEVS kunde fråga hur långt de skulle vara.

  I det avseendet, låt oss fortsätta skriva om SAAB, och om den vanliga pressen vill göra det, så mycket desto bättre. 🙂

  • blank

   Hej redj

   Har det faktiskt en djupare anledning att du inte kommenterar de senaste rapporterna?

   • blank

    Nej,
    men vi pratade redan om det för nästan två veckor sedan. Timens tjänster finns där. Om det finns nyheter, rapporterar vi det också.

 • blank

  Excellent! Och nu några officiella bilder av arbetande människor i linjen och / eller förproduktionsmodellerna.

  Bilden av modellen "001" brändes för några år sedan ...

Kommentarer är stängda.