SAAB fanbutik. Begränsade utgåvor och mer.

Vi använde sommaren för att lägga till fler nya produkter i vår Saab-fanbutik. Så är det med semestern ... Den mest charmiga nykomlingen kommer överlägset från NEO Scale Models och är en Saab 92B. B-Type var en premiär för Saab, eftersom det var den första bilen från det lilla märket från Trollhättan som exporterades i små mängder.

Saab 92B
Saab 92B

Och en viss, då okänd ung man, som växte upp i närheten av Saab-fabriken, körde 1955 med 92B till sina första segrar. Hans namn är Eric Carlsson. Början på en bra motorsport karriär!

Många år senare såg Saab 96 på scenen som V4. Model Car World har släppt en begränsad version av 1970-modellen. Saab samlare nöje för ett litet pris. Ännu fler nya Saab-idéer, som nyckelkedjor och en ny färgversion av Saab Sonett II finns i vår butik.

Mark och jag har andra idéer om vad som kan vara, och vi jobbar med det. En uppdatering kommer snart.

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net